Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/poljot-oryginal-nowy-fabrycznie-i5113269312.html... limitowana wersja - ultra cienki - ultra drogi :D

Nie wiedziałem, że mam taki majątek.

Mam 2 wersje: złotawą i srebrzystą tego kwarca.

Rzeczywiście zegarki są cieniutkie.

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega dopiero wchodzi w życie forum i się zagubił

delbana to szwajcarski zegarek i mamy na forum taki dział - warto tam go zaprezentować bo tu dział zegarków radzieckich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a propo właśnie ją licytuję, ale też nie do granic absurdu cenowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko nic się nie dzieje - wklej do Szwajcarskie i Niemieckie tylko pamiętaj wklejamy zegarki które mamy a nie te które chcemy sprzedać ani linki do stron serwisów ze swoimi zegarkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najstarsi górale nie pamiętają od kiedy on wisi na Allegro...

A tak z innej beczki: co tu się w zasadzie wydarzyło?

http://allegro.pl/stary-radziecki-zegarek-zwiezda-sprawny-15-kamieni-i5083708987.html

Chciałem kupić, jak zwykle, za kilka-kilkanaście zeta, a tu niespodzianka - ponad 40 z wysyłką. To popularny i mocno podniszczony egzemplarz, poszło o ten Leningrad na tarczy czy co?

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najstarsi górale nie pamiętają od kiedy on wisi na Allegro...

A tak z innej beczki: co tu się w zasadzie wydarzyło?

http://allegro.pl/stary-radziecki-zegarek-zwiezda-sprawny-15-kamieni-i5083708987.html

Chciałem kupić, jak zwykle, za kilka-kilkanaście zeta, a tu niespodzianka - ponad 40 z wysyłką. To popularny i mocno podniszczony egzemplarz, poszło o ten Leningrad na tarczy czy co?

pozdrawiam

Narfas

Myślę że to już od jakiegoś czasu normalna cena. Nie sądzę żebyś jeszcze kiedykolwiek na allegro kupił sprawną  Zwiezdę poniżej tej ceny. Już wcale nie są takie częste. Powiem więcej i może mnie obsobaczysz ale ja nie sprzedałbym takiej poniżej 40 zł. Rocznik i stan robią swoje a na alle ich coraz mniej. Nawet na aukro coraz mniej sprawnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że to już od jakiegoś czasu normalna cena. Nie sądzę żebyś jeszcze kiedykolwiek na allegro kupił sprawną  Zwiezdę poniżej tej ceny. Już wcale nie są takie częste. Powiem więcej i może mnie obsobaczysz ale ja nie sprzedałbym takiej poniżej 40 zł. Rocznik i stan robią swoje a na alle ich coraz mniej. Nawet na aukro coraz mniej sprawnych.

Ej no, kupiłem chyba 3 w ciągu ostatnich 2 tygodni, czy jakoś tak... Ostatnio za 6,50 na Allegro. A na targowisku czasem i za 5 zeta da się kupić.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no, kupiłem chyba 3 w ciągu ostatnich 2 tygodni, czy jakoś tak... Ostatnio za 6,50 na Allegro. A na targowisku czasem i za 5 zeta da się kupić.

pozdrawiam

Narfas

Aż muszę to zaobserwować... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebiaszczy tak czy owak! :wub::( Nie stać mnie :angry:

Przyznam Ci rację, ładny jest i brałbym, tylko ta cena, a nie mam akurat drobnych :D

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja muszę się przyznać, że kupiłem od zegarmistrza za 70 zł Zwiezdę po smarowaniu i regulacji na bardzo dobry chodzie... pewnie przepłaciłem, ale nie żałuję

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja muszę się przyznać, że kupiłem od zegarmistrza za 70 zł Zwiezdę po smarowaniu i regulacji na bardzo dobry chodzie... pewnie przepłaciłem, ale nie żałuję

Zwiezdy, jak wszystkie inne zegarki, osiągają różne ceny, w zależności od popularności i stanu. Szczęka mi opadła kiedy ktoś na forum pokazywał Zwiedzę NOS. Takie rzeczy się po prostu nie zdarzają... Z drugiej strony, za swojego jedynego ZIFa (czyli protoplastę Zwiezdy) dałem bodaj 3 zł na ryneczku, no ale stan był i nadal jest fatalny. Te zegarki kosztują zazwyczaj od kilku do góra kilkudziesięciu złotych, chyba że unikalny model albo srebrna czy złota koperta. Teraz myślę że dałem ciała że nie kupiłem złotej Zwiezdy kiedy miałem taką okazję, no ale budżet nie jest z gumy.

Inna historia: jakiś czas temu pojawiła się na Allegro aukcja z dużą ilością damskich zegarków, kilkadziesiąt sztuk. W tym, o ile wyrokować po marnych zdjęciach, jakieś 25-30 sztuk to były Zwiezdy. Włączył mi się "poznański centuś" i zacząłem negocjować cenę, a w tym czasie ktoś kupił to wszystko za, o ile dobrze pamiętam, jakieś 300 zł...

Jak zanieść coś takiego do starszego zegarmistrza, to zacznie cmokać jaka to rzadkość, ale to pozory - to nadal często spotykane zegarki, tylko raczej rzadko trafiały do zegarmistrzów, bo już w latach '50 pojawiały się bardziej modne damki, a starsze szły w kąt. Co innego modele męskie, szczególnie te z lat '30.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwiezdy, jak wszystkie inne zegarki, osiągają różne ceny, w zależności od popularności i stanu. Szczęka mi opadła kiedy ktoś na forum pokazywał Zwiedzę NOS. Takie rzeczy się po prostu nie zdarzają... Z drugiej strony, za swojego jedynego ZIFa (czyli protoplastę Zwiezdy) dałem bodaj 3 zł na ryneczku, no ale stan był i nadal jest fatalny. Te zegarki kosztują zazwyczaj od kilku do góra kilkudziesięciu złotych, chyba że unikalny model albo srebrna czy złota koperta. Teraz myślę że dałem ciała że nie kupiłem złotej Zwiezdy kiedy miałem taką okazję, no ale budżet nie jest z gumy.

Inna historia: jakiś czas temu pojawiła się na Allegro aukcja z dużą ilością damskich zegarków, kilkadziesiąt sztuk. W tym, o ile wyrokować po marnych zdjęciach, jakieś 25-30 sztuk to były Zwiezdy. Włączył mi się "poznański centuś" i zacząłem negocjować cenę, a w tym czasie ktoś kupił to wszystko za, o ile dobrze pamiętam, jakieś 300 zł...

Jak zanieść coś takiego do starszego zegarmistrza, to zacznie cmokać jaka to rzadkość, ale to pozory - to nadal często spotykane zegarki, tylko raczej rzadko trafiały do zegarmistrzów, bo już w latach '50 pojawiały się bardziej modne damki, a starsze szły w kąt. Co innego modele męskie, szczególnie te z lat '30.

pozdrawiam

Narfas

10zł od sztuki +30-40zł serwis i już jesteś w lesie. To niekoniecznie była okazja. Wolę dać 40-60zł z a naprawdę sprawną i mieć spokój....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damki obecnie osiągają niskie ceny.,Ja nabyłem Zvezde w dosyć przyzwoitej kondycji za $9.99.,Moim zdaniem to kwestia mody,.Nie wiem jak u was ale tu dziewczyny zakładają męskie zegarki,rzadko można spotkać dziewczę czy kobietę z typowo damskim lub biżuteryjnym zegarkiem,częściej z pełnowymiarowym Speedmasterem.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damki obecnie osiągają niskie ceny.,Ja nabyłem Zvezde w dosyć przyzwoitej kondycji za $9.99.,Moim zdaniem to kwestia mody,.Nie wiem jak u was ale tu dziewczyny zakładają męskie zegarki,rzadko można spotkać dziewczę czy kobietę z typowo damskim lub biżuteryjnym zegarkiem,częściej z pełnowymiarowym Speedmasterem.,

Do noszenia to jest Seiko... :P

... a Gwiazdek mam, jak sądzę, co najmniej 30, w tym jakieś 80% na chodzie. Nigdy nie liczyłem.

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety muszę się z Tobą zgodzić. Te wszystkie cudne maleńkie radzieckie zegarki leżą w szufladzie a żona nosi jakieś chińskie gó.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi