Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Mocna cena tego Signała się zrobiła na zakończenie - 219,50 zł

Dziwne bo w moim odczuciu to on miał nie swoje główne wskazówki (h i min.) - no i brakowało mu tego co jest w tym modelu crème de la crème! - czyli pofalowanej wskazówki sygnałowej. Ja przynajmniej nie spotkałem się dotychczas z takim wariantem. Za to tarcza - super. 

http://allegro.pl/cudowny-sygnal-z-budzikiem-lata-50-te-bialy-kruk-i3547404364.html

Jeśli komuś poprzednia cena nie odpowiadała to może spróbować w nowej aukcji. Zegarek nie taki sam, ale jakże podobny :)

http://allegro.pl/cudowny-sygnal-z-budzikiem-lata-50-te-bialy-kruk-i3614412568.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym drugim ekipa odreagowuje przegraną licytację tego pierwszego (nawiasem mówiąc Hipek ma niezły "towar" :)).

Ale to, że im nie przeszkadza, że zegarek jest uszkodzony to hit !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mi może wytłumaczyć jakim cudem taka Rakieta osiąga taką cenę - 112,50 zł ?!

Mam już takie dwie: jedną z jasną tarczą, drugą ze srebrną - ale ja je upolowałem po 40-50 zł!

Tę czarną chciałem sobie dobrać do "trójki" a tu takie jaja...

http://allegro.pl/rakieta-19-jewels-piekny-murzynek-zobacz-i3599622971.html

post-60300-0-76108700-1381689050_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym drugim ekipa odreagowuje przegraną licytację tego pierwszego (nawiasem mówiąc Hipek ma niezły "towar" :)).

Ale to, że im nie przeszkadza, że zegarek jest uszkodzony to hit !

Spłonąłem :rolleyes:

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem czy ta rakieta to w pełni oryginał. Wskazówka sekundowa wygląda dla mnie jakoś podejrzanie, a poza tym, nie dostrzegam ani "sdiełano w cccp" ani "made in ussr". Czy możecie coś na ten temat powiedzieć?:

http://allegro.pl/radziecki-zegarek-rakieta-olimpijska-19-jewels-i3600719250.html

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda na totalnego składaka - koperta chromowana ,wewnętrzy ring od pozłacanej z czarnymi indeksami  a wskazówki pozłacane z białym wypieleniem

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta poddawana chromowaniu w celu odnowienia, wskazówki  i ring nieoryginalne. Ale tarcza ładna się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno dociec co jest od czego i dlaczego. Najważniejsze, że ma się świadomość, żeby się trzymać od takiej oferty z daleka.

Zresztą mam wrażenie, że Kupujący też coś czuli bo cena nie przebiła 100zł (chociaż i tak dużo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to dobrze czasem skonsultować sie z bardziej oświeconymi kolegami ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mi może wytłumaczyć jakim cudem taka Rakieta osiąga taką cenę - 112,50 zł ?!

Mam już takie dwie: jedną z jasną tarczą, drugą ze srebrną - ale ja je upolowałem po 40-50 zł!

Tę czarną chciałem sobie dobrać do "trójki" a tu takie jaja...

http://allegro.pl/rakieta-19-jewels-piekny-murzynek-zobacz-i3599622971.html

Dla mnie to też szok, ale bym obserwował, bo ta Rakieta jest wyjątkowo nie do noszenia :blink:

Moim zdaniem wyjątkowo nieudany projekt, chyba wszystkie są w stanie bliskim NOS, bo nikt raczej jej długo nie nosił.

Na zdjęciach wygląda ciekawie, ale ogólnie pamiętam jak się rozczarowałem, jak kupiłem szarą...

Niewykluczone, że jeszcze wróci na aukcję, ciekawe w jakiej cenie :unsure:

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się ze czarny kolor sprawił ze tak cena wysoko poszybowała . generalnie nie zwracam na ten model uwagi wiec nie kojarzę czy widziałem tą wersje pierwszy raz czy już była kiedyś taka na allegro

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ta rakieta faktycznie nie jest zbyt udanym projektem. Miałem kiedyś taką, tylko że złotą i z pękniętym szkiełkiem :P Dodałem jako gratis do sprzedawanego komandira :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inwencja twórcza nie zna granic. To straszne jak można zepsuć taki fajny zegarek.

ps. Grzesiek, Ty chyba naprawdę mieszkasz i śpisz na allegro. Posty o 2 w nocy :blink: ?

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś trzeba mieszkać :D A co do pory - to nie jest moje ostatnie słowo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza ciekawą Pobiedą z Pietrodworca nic nie widzę,na pewno nie za tą kasę.Cholera wie,może biją się o tą Ruhle z pomarańczową wskazówką,nie mam pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uczciwie muszę przyznać, że Stalin to im (Rekonstruktorom) nawet dobrze wyszedł i zgrabnie się wpasował w stylistykę i kolorystykę. Ale na olimpijczyku to już mieli gorsze kalkomanie :D  Natomiast fakt, że przyznają się do radosnej twórczości.

http://allegro.pl/zegarek-na-reke-kolekcjonerski-stalin-zsrr-3208-i3568032619.html - kt 249zł !

post-60300-0-77569100-1382361920_thumb.jpg

post-60300-0-20448800-1382361931_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej studio radosnej twórczości. Ale chyba spotkałem się z tymi ludźmi (lub z podobnymi) na pewnym bazarze staroci i pośmieliśmy się trochę z ich twórczości. Zaproponowali nam do kupienia same kalkomanie i nie ukrywali że robią to sami. Raz wyjdzie lepiej , raz gorzej a kilku napaleńców na taki zakup może sie znajdzie.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ile oni tego szmelcu narobili...

Mnie najbardziej rozbawił Mir z motywami nazistowskimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi