Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem na czym polega ta specyfika Tablicy ale ceny są tam właściwie zawsze od czapy  :blink:  

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

I to z tarcza współczesną ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem pewnego rodzaju zafascynowanie Łuczami ale 270zł !?

http://allegro.pl/lucz-lucz-de-lux-23-jewels-au20-idealny-jedyny-i3621972066.html#tabsAnchor

I to z tarcza współczesną ...

Bo miłość jest ślepa :D

Powiem Wam, że mój drugi Łucz był dokładnie taki sam jak ten. Cieszyłem się jak głupi, że mam taki ładny zegarek. I tkwiłem w tej radości, dopóki nie przejrzałem dokładnie katalogów. Wtedy już nie było tak wesoło. Zegarek znalazł jednak swojego kupca.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo droga Pobieda z Bełchatowa. Ma ktoś pomysł z czego wynika ta cena?

http://tablica.pl/oferta/zegarek-pobieda-ID2CuWz.html#2e31c363df

1. Zegarek z kolekcji...

2. Na pewno dziadka z Wermahtu

3. Działa i widział ją zegarmistrz

4. Nie pierwszy zegarek tak abstrakcyjnie drogi na Tablicy

5. Więcej powodów do kosmicznej ceny chyba nie trzeba  :)

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zegarek z kolekcji...

Przejrzałem jego kolekcję. Bardzo ją sobie ceni;-D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Tablicy ceny (przynajmniej startowe) są zawsze od czapy. I tyle. Niezależnie nawet od tego czy to W-wa, Sosnowiec czy wzmiankowany Bełchatów itp. Zdarzają się okazje ale to są wtedy wyjątki od reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tja, ale jakiś czas temu widziałem też inny chwyt. Łuczyk "de lux", stan szufladowy, cena 10pln-do negocjacji. |No to napisałem do gościa biorę i proszę o dane przelewowe, a on mnie pyta jaka jest moja propozycja cenowa. Nie wchodząc w szczegóły okazało się, że gość chce za niego 150pln a to było na wabia. Potem namierzyłem ten zegarek na alle, poszedł za 70/80pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Tablicy ceny (przynajmniej startowe) są zawsze od czapy.

Czasem i na Tablicy jest rozsądnie. Dwie rozwalone Pobiedy rocznik 1956 kupiłem za 35 PLN (w tym przesyłka).

Zaglądam tam regularnie łudząc się, że znowu coś trafię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To uważasz za rozsądną cenę? U mnie na starociach stare rozwalone pobiedy sprzedaja z wiaderka po 2 zł za sztukę. Za 20 zł to już jest stara podieda na chodzie i z ładną w miarę tarczą.

Ale niezależnie od tego co dla kogo jest okazją - faktycznie trafiają się na Tablicy perelki w dobrych cenach.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To uważasz za rozsądną cenę?

Ech, warszawskie Koło nie należy do tanich. A wszystko co ma nabitą datę to od razu jest cenione odpowiednio....

Zazdraszczam cen w Białymstoku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem i na Tablicy jest rozsądnie. Dwie rozwalone Pobiedy rocznik 1956 kupiłem za 35 PLN (w tym przesyłka).

Zaglądam tam regularnie łudząc się, że znowu coś trafię.

A co to za nieelegancki zwyczaj odnoszenia się do połowy czyjejś wypowiedzi? (i wyrywania jej z kontekstu). Skoro wyraźnie dalej napisałem, że zdarzają się okazje ale to są zazwyczaj wyjątki od reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rany. Ale knot. Takimi "Komandirami" to się podobno straszy w nocy początkujących kolekcjonerów .

Natomiast żartobliwa ciekawostka, że te niektóre modele stają się eksponatami samymi w sobie bo widziane były już w poł. lat '90.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie ze cztery. Jakby ktoś chciał przytulić kolekcjonerskiego chińczyka to się polecam. Aha i będę tańszy niż Tablica - dużo tańszy  :D

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry..ale nie mogłem się powstrzymać:

Mam takie ze cztery. Jakby ktoś chciał przytulić kolekcjonerskiego chińczyka to się polecam. Aha i będę tańszy niż Tablica - dużo tańszy  :D

Mam nadzieję, że piszesz o zegarkach nie o sobie :D

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to się zastanawiam czy w kolekcji Komandirów nie powinno być miejsce dla takiego chińczyka. Jest już na tyle znany, że sam w sobie stanowi ciekawy eksponat. Tym bardziej gdyby był "bity" te 15-18 lat temu. Dodatkowo postać żołnierz jest jakaś taka specyficzna - chińska (?), amerykańska(?). A poza tym to świetny temat dla gości oglądających kolekcję - móc powiedzieć, że Komandiry są tak kolekcjonersko atrakcyjne, że się je podrabia i pokazać wzmiankowany eksponat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że piszesz o zegarkach nie o sobie  :D

Lata świetności mam już za sobą  :) ale i wcześniej nie należałem do najprzystojniejszych  :lol: . Więc co bym nie napisał to jak ktoś mnie zobaczy to mu się odechce - nawet jak bedzie tanio. :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi