Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość D@dik

Kolejna aukcja z fałszywym łuczem od tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/zlocony-lucz-de-luxe-lata-60-te-super-stan-i3859221423.html

Tarcza współczesna niestety, na pewno nie są to lata 60-te ;)

Frankenstein z kłamliwym opisem... nawet koperta ze zdartymi uszami ("stan niemal idealny")... Eh... dla prawdziwych jeleni te aukcje ma ten sprzedawca.

BTW dostałem feedback z Allegro o tym handlarzu, co sobie sam licytował i komentował, a potem nas próbował krótko straszyć na forum: Allegro przeanalizowało, dało userowi ostrzeżenie i sobie wystawia dalej tyle, że jak widzę kolegów namówił do podbijania cen, bo ma jeszcze więcej licytujących... Jak sami przewidzieliśmy w Allegro g....o z tym problemem zrobili... 

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Nabijanie ceny doskonale widać w ofertach kupna przy każdej aukcji tego gościa. Zawsze jakiś "zielony listek" podbije wysoko, nieraz dwukrotnie ostatnią stawkę. I to zawsze te same "zielone listki", jakieś 2-3 nicki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego używam kagańca, czyli snajpera. Nastawiam swoje rozsądne maksimum i... zapominam. Uda się to OK, nie uda się, trudno. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestem miłośnikiem Pabied i samemu zdarzyło mi się nie raz za nie przepłacić ale to już chyba przesada :),

http://allegro.pl/pobieda-i3843517826.html

z drugiej strony ten h....m straszny nagrzaniec walczy dzielnie na kilku aukcjach :)

http://allegro.pl/pobieda-i3843488189.html

http://allegro.pl/majak-made-in-cccp-i3843778881.html#tabsAnchor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno już zrezygnowałem z wszelkich licytacji.

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tego są odpowiednie opcje dla sprzedającego.

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale cena minimalna kosztuje a ten system jest darmowy - osobiście sporo kupuje i takich praktyk nie popieram i staram się je wyłapywać czy aby ktoś mnie nie nabija - najlepiej jak napisano wyżej ustalic sobie cene i koniec ale wtedy też może sie okazac że zegarek mogliśmy mieć za powiedzmy 45zł a skonczyło się na naszym maksimum dajmy na to 70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On nie walczy tylko ustala cene minimalną

Jeśli tak, to stanie się szczęśliwym nabywcą własnego zegarka.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Od tego są odpowiednie opcje dla sprzedającego.

Jak życie uczy ostatnio wielu sprzedających jest jednocześnie licytującymi ;-) więc stwierdzenie Pawła Burego ma rację bytu... Nie mówię, że w tym przypadku akurat, ale stwierdzam na podstawie swoich świeżych doświadczeń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestem miłośnikiem Pabied i samemu zdarzyło mi się nie raz za nie przepłacić ale to już chyba przesada :),

http://allegro.pl/pobieda-i3843517826.html

Ale wiesz że to bardzo rzadka pobieda de-lux z 2mfz?

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale mimo wszystko. Z czystej ciekawości zobaczę na ilu się skończy i czy za jakiś czas wypłynie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chciałem kupić, ale w końcu zrezygnowałem. 100 zł to dużo jak za taki zegarek, chociaż z drugiej strony... egzemplarze na zdjęciach wyglądają naprawdę ładnie, więc jeśli kogoś stać i zbiera stare Pobiedy to jest pewnie skłonny tyle zapłacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwa kolejne z "nowa tarcza" a i te koperty pewnie nie są stalowe (proszę mnie poprawić jeśli się mylę)

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-automatic-w-stali-nos-i3858642968.html

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-automatic-w-stali-nos-i3857993841.html

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest tak jak piszecie, to mamy do czynienia ze zwyczajnym, pospolitym oszustwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest tak jak piszecie, to mamy do czynienia ze zwyczajnym, pospolitym oszustwem.

Kolego…olej to. Miałem podobne odczucia jakiś czas temu i zaczęła się wielka obrona sprzedającego, obwinianie allegro, itd. Nie warto ;) 

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Opis aukcji jest tak sprytnie skonstruowany, że nigdzie nie ma słowa "oryginalny", tak więc zawsze się wykpi.

A że "zegarek nigdy nie używany" to fakt, dodałbym tylko "po liftingu" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że może podchodzę do tego zbyt emocjonalnie, ale jeżeli sprzedający ma świadomość, że pisze nieprawdę (jak sądzę w tym przypadku ma, bo prowadzi działalność gospodarczą w branży antykwarycznej), to takie postępowanie powinno się nazywać po imieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego…olej to. Miałem podobne odczucia jakiś czas temu i zaczęła się wielka obrona sprzedającego, obwinianie allegro, itd. Nie warto ;)

Fakt. Poparłem Was wtedy Z Dodikiem (w tym temacie na rosyjskim forum), m.in. w oparciu o KK (Kodeks Karny) i wszystkie wpisy zostały wymoderowane albo wycięte.

A tamten temat zamknięty u Szwajacarów - szkoda nawet komentować niektóre wpisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi