Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście zegarek składak, ale gość przynajmniej nie pisze w opisie, że "oryginał","jak z fabryki" itd.

Zegarek jak zegarek, my się coś tam na ruskach znamy to wiemy co jest grane, ale jak ktoś postronny , nie-kolekcjoner chce po prostu ładny zegarek to czemu nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie-kolekcjoner chce po prostu ładny zegarek to klika tutaj ->http://allegro.pl/zloty-wojskowy-zegarek-ruskiego-generala-wykopki-i4751857523.html

będzie miał

1* piękny, 2* wojskowy (po admirale), 3* wysoce wartościowy (gruuuubo złocony) ...no i co jest bezcenne -> "po dziadku" - znaczy zabytkowy :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś cicho się zrobiło w tym fascynującym temacie...

Pytałem już o to tutaj:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/10616-nie-przepłacajcie-na-allegro/?p=1317621

Bo ta  D-W-U-L-E-T-N-I-A--G-W-A-R-A-N-C-J-A   bardzo mnie zainteresowała...

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy patent z tą folią na deklu w latach '60, skoro zegarek ma 50 lat :P Nie sądzę, żeby zegarki z tamtych lat miały folię gdziekolwiek...

Pół wieku nikt tego z linku nie tykał, to co się stało ze wskazówką :). Wilgoć w szufladzie? Złe warunki atmosferyczne? ;)

nie-kolekcjoner chce po prostu ładny zegarek to klika tutaj ->http://allegro.pl/zloty-wojskowy-zegarek-ruskiego-generala-wykopki-i4751857523.html

będzie miał

1* piękny, 2* wojskowy (po admirale), 3* wysoce wartościowy (gruuuubo złocony) ...no i co jest bezcenne -> "po dziadku" - znaczy zabytkowy  :)

Dziadek zarąbiście szybko się wnuka dorobił :D
Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie miał

1* piękny, 2* wojskowy (po admirale), 3* wysoce wartościowy (gruuuubo złocony) ...no i co jest bezcenne -> "po dziadku" - znaczy zabytkowy :)

Siakiś fejk. Na bezelu jest "kapitan", a na tarczy "admirał", coś tu się nie zgadza. ;)

Swoją drogą КАПИТАН МОСКВА brzmi prawie jak Captain America. ^_^

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy panu  od  "idealnych z folią na dekielku", lata się nie pomyliły'?

http://allegro.pl/klasyczna-pobieda-lata-60-te-sub-second-ideal-i4735310596.html

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lata 90 bodajże. W takim razie 24-letni mężczyzna (albo i młodszy) ma już wnuczka, który umie pisać i czytać :)

"Żyj szybko, umieraj młodo"

pozdrawiam

Narfas

P.S. Swoją drogą, Gugiel z jakiegoś powodu zmienił mi "żyj" na "żuj" kiedy sprawdzałem cytat - i wtedy to ma nawet więcej sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lata 90 bodajże. W takim razie 24-letni mężczyzna (albo i młodszy) ma już wnuczka, który umie pisać i czytać :)

w latach 90-tych to postsowieckie fabryki zegarkowe jeszcze zipały resztką sił i produkowały pod swoimi starymi/dobrymi brandami, a rynek jeszcze nie w nie wciągał na potęgę kitajskiego syfu jak tego z aukcji....  ale w tamtych czasach żył zapewne pra-pra-dziadek tego sprzedawcy

Czy panu  od  "idealnych z folią na dekielku", lata się nie pomyliły'?

dobre! ...Zbyniu z folią na deklu :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Tani" w stanie jakim...widać na zdjęciach.

http://allegro.pl/zegarek-rakieta-24-h-24-godziny-i4764439423.html

Ta konkretna Rakieta przelatuje co jakiś czas przez Allegro z kosmiczną ceną :D Jedyne co się zmieniło to chyba szkło, wydaje mi się że wcześniej było pęknięte u dołu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze Ci się wydaje, Ta Rakieta to stały bywalec allegro od paru dobrych miesięcy (blisko pół roku) :)

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich "okazji" i podstawionych licytujących jest coraz wiecej niestety.

Duża cześć zegarków przewija sie tam przez kilka miesięcy a niektóre biją jeszcze większe rekordy pobytu na a..

Edytowane przez Rybak1979GSL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla porzadku dodam, ten sprzedajacy to nasz znajomy poznaniaczek vel kapitan banan :-D

Edytowane przez waski123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym Wostoku chyba o ten rzadki bezel chodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Kris ale gdzie indziej się tej aukcji umieścić nie da :)

Ja wiem że to przepiękny zegarek, ale 250 zeta na start to bardzo bardzo dużo.

http://allegro.pl/piekna-garniturowa-rakieta-23-kamienie-zlocona-i4767864775.html

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież nie ma przymusu kupowania.Nie sprzeda to będzie w plecy i tyle.

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież nie ma przymusu kupowania.

Trafna uwaga - u Krisa zdjęcia są trochę słabej jakości wiele zegarków na tym traci a niestety większość na allegro kupuje właśnie zdjęcia i barwne opisy a nie zegarek - ten sam egzemplarz z ładnymi zdjęciami idzie nieraz 2-3 razy drożej  

Podejżewam że ta rakieta wygląda naprawde okazale tylko została słabo wyeksponowana - jak ktos kupi to się nie zawiedzie bo to naprawde fajnie prezentujący się zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Kris ale gdzie indziej się tej aukcji umieścić nie da :)

Ja wiem że to przepiękny zegarek, ale 250 zeta na start to bardzo bardzo dużo.

http://allegro.pl/piekna-garniturowa-rakieta-23-kamienie-zlocona-i4767864775.html

Muszę mieć z czego schodzić :D   A tak na serio. To faktycznie zegarek w ładnym stanie. Może jutro zrobię parę lepszych zdjęć. Koperta bez przetarć, tarcza w ładnym stanie.

Jak patrzę czasami na te zwłoki które schodzą po 200 - 300 zł to zastanawiam sie czy 250 to nie za mało :D

Jakbyś założył nowy watek : Nie przepłacajcie w dziale : "kupię, zamienię, sprzedam, oddam " to dopiero miałbyś co pisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymusu nie ma ale ten temat jest po to żeby pokazywać te aukcje gdzie z jakichś przyczyn można przepłacić.

I zgadzam się z Pawłem że to piękny zegarek, ale można go kupić w bardzo dobrym stanie za ok 150zł maksymalnie. Początek za 250 zł uważam za już bardzo przesadzoną cenę choć nie wykluczam że sprzeda się nawet drożej. Nie takie cuda widzimy.

To jeszcze dopiszę bo przeczytałem post Krisa:

Masz rację. Często ceny które w naszym dziale są proponowane zakrawają na kpinę. Nawet mi się nie chce komentować. A zresztą po co, szkoda sobie psuć klimat na forum, bo jak napisał Buran  "przymusu kupowania nie ma" ;)

Edit. Sprawdziłem. Ja w tamtym roku kupiłem ten model za 88,50 z wysyłką. Może nie idealny ale też w bardzo dobrym stanie. Morał z tego taki że kupiłem tanio :D

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja już kupiłem moją za 120 zł plus owca i za tyle bym czarną przygarnął...

post-74389-0-93706100-1415132556_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak sam pewnie widzisz koperta pozłoty juz prawie nie ma - tarcza przy osi tez zarysowana to wszystko ma wpływ na cene końcową

Możesz mieć zegarek w całości NOS ale na tarczy będzie rysa na 3mm i 1mm gruba i po zegarku w zasadzie a raczej jego cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii ceny, oczywiście jak najbardziej masz rację. 

Jednak dla mnie to te pewne oznaki zużycia świadczą o tym że ta mała maszynka ma swoją historię - i to, właśnie to mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi