Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vcore

Klubowe logo - ankieta

Klubowe logo  

118 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, jeśli starego logo przywrócić nie można.

Rodzi się proste pytanie: czy można przywrócić "stare logo" ?

Czy może istnieją jakieś inne powody np. prawa autorskie itp., które na  to nie pozwalają ?

Myślę, że wiele osób będzie wdzięcznych za wyjaśnienie. 

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To podsumujmy co już mamy. Wiekszość jest za starym logo.

Cieszę się, że demokratycznie wybieramy logo i robimy to kulturalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż w dooopę z taką demokracją i kulturą :(

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kochani, kto kupił stare logo? Kto jest jego wyłącznym właścicielem, bo może o to chodzi?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To poważne pytanie czy IDIOTYZM ??

bo już mam dosyć tych Twoich durnych insynuacji

To już drugi raz kiedy zakulisowo oskarżasz ludzi o malwersacje , więc za trzecim razem zamierzam się do Ciebie wybrać osobiście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ,logo to tylko symbol.

Jednym się spodoba ,innym ,nie.

Czy to ma wpływ na postrzeganie naszej pasji przez nas samych?,nie sadzę...

Nie badzmy dziecmi.

Kłótnie i inwektywy są ostatnią rzeczą która jest potrzebna.

Bawmy sie pasją i kłóćmy o zegarki:-) :-)

Miłego weekendu.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

W tej całej dyskusji brakuje mi kogoś ze Stowarzyszenia, kto mógłby w sposób jasny i zdecydowany wyjaśnić/obalić wszelkie wątpliwości dotyczące starego logo.

Albo zdecydowanie ujawnić decyzję, o ile taka jest, że starego logo już nie będzie, bo decyzja zapadła, i tyle.

Wtedy, bez zajmowania sie starym logo, dyskusja mogłaby skierować się na wybór nowego.

A tak, to ciągle wracamy do pytania dlaczego?

Dla jasności dodam, że też stare mi odpowiada, nie rozumiem przyczyn zmiany i czekam na jasną deklarację, że to już byłe logo Klubu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare logo jest zarejestrowane w urzędzie patentowym RP i jest własnością stowarzyszenia KMZiZ

W mojej opinii i nie tylko mojej stare logo jest słabe marketingowe jakby było robione dla muzeum techniki czy wymierajacego cechu a nie dla nowocześnie rozwijającego się klubu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że zarząd ma już dosyć danych, jeżeli chodzi o to co sadzą klubowicze, więc czas już na działanie, bo to, że obecne logo to jakaś katastrofa, dla zdecydowanej większości nie podlega żadnej dyskusji.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atmosferka miodzio, może rzeczywiście zrobić jakąś ustawkę zwolenników na przeciwników i załatwić to po męsku :ph34r: :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie , opinie ( niestety bardzo małej liczebnie grupy Kolegów ) są znane i kształtują się tak ( w kolejności )

- propozycja logo Vcore ( czyli ikonka jak apki )

- nic nie róbmy jest dobrze jak jest i przywróćmy stare logo

- zmieńmy ale nie wiadomo na jakie bo każde inne jest brzydkie

- poszukajmy komu i za co wetknąć szpilkę

- na pewno stoi za tym jakiś przekręt ( na szczęście w mniejszości ale najbardziej denerwujący :) )

Wobec powyższego przedstawimy jako zarząd sprawę do decyzji Właścicielowi czyli Stowarzyszeniu

Myślę ,że na tym można temat zamknąć , bardzo dziękuję wszystkim tym , którym chciało się dyskutować i wnosić merytoryczne uwagi oraz opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Z ankiety i głosów niedawnych to raczej:
1. Stare logo (a właściwie minimalnie zmodernizowane zgodnie z pierwszym postem)
2. Logo vcore
3. Inne

4. Spisek

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Prezesie!

Nikt nikomu szpilek nie wbija - po prostu obecna sytuacja jest tak surrealistyczna, że aż ręce opadają (i nie tylko)... Temat zmiany logo - będącego naszą Marką lub jak to określił kolega Cook - herbem - ciągnie się prawie od roku.

Przez 10 lat "stare" logo świetnie się sprawdzało. Nikt nawet nie pomyślał, że się zestarzało. Aż tu nagle, zostało ono zastąpione jakimś pokracznym tworem z "gwiazdkami"... Na siłę próbujecie "uszczęśliwić" ludzi, którzy tworzą nasz Klub i Forum. Przecież to wszystko istnieje dla nas a nie dla Stowarzyszenia.

Co jeszcze mamy zrobić, żeby do Was dotarło, że NIE CHCEMY ZMIANY LOGO!

Jeżeli bez zmiany logo świat się zawali, proponowałbym delikatny facelifting zaproponowany przez kolegę vcore (nr 1, post 1). Myślę, że powinno posłużyć równie długo, chyba, że ktoś z "góry" znów postanowi przy nim majstrować.

Chciałbym również prosić o zachowanie spokoju, gdyż teksty o osobistych wizytach u jednego z kolegów nie licują z funkcją Prezesa.

Pozdrawiam i proszę o uwzględnienie głosu większości Forumowiczów.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Ci za mądre i wyważone słowa

Sam skłaniam się ku opcji liftingu ( unowocześnienia starego loga )

Temat się ciągnie , bo i ciągle pojawiały się nowe opcje , kolejni Koledzy podejmowali się nowych modernizacji i opracowań logo , a jeden z nas niestety zawalił dokończenia tematu .Ale z logo lepiej popracować dłużej i mieć dobry efekt

A na zarzuty ( niczym nie podparte zresztą ) o jakieś malwersacje finansowe zawsze będę tak reagował , bo niby przepraszam dlaczego ktoś ma mnie obrażać zarzucając jakieś szwindle ??? To nawet w sprawie elninio przyznawaliście prawo do obrony dobrego imienia a tu chyba sprawa jest znacznie poważna tzn ŻADNYCH DOWODÓW a oskarżenie rzucone ..

Chciałbym nadmienic że kol Kiniol już drugi raz wychodzi z takim tekstem ( poprzedni był w sprawie renowacji zegara ) i nie pozwolę sobie na takie zachowania .Bądźmy poważni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, Prezesie, nie wiedziałem, że tak się ma sprawa logo. Myślę, że jeśli na forum nie znajdzie się chętny do pomocy (ja niestety kompletnie się na tym nie znam...), to może faktycznie zróbmy ankietę lub jeśli Stowarzyszenie naprawdę chce zmienić logo - wybierzmy najbardziej do starego zbliżone, żeby jednak kontynuować tradycję. Nie musimy pędzić za nowymi trendami.

Co do kolegi Kiniola, myślę, że nie chciał Ci nic zarzucić a jedynie (zapewne pod wpływem emocji) rzucił takie zapytanie.

Panowie, pozostawmy te nieporozumienia i zróbmy coś dla naszej małej społeczności pozytywnie zakręconych zegarkomaniaków!

P.S. Jeśli uraziłem kogoś moim poprzednim postem - przepraszam.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dariusz, wybacz, ja się nie znam, zarobiony jestem... I jeszcze z  działu "Zegarów".

Śledzę ten wątek, bo konserwatysta ze mnie. Lubię stare logo, tak jak stare zegary. Jest może niezbyt nowoczesne, ale antyczne  jak mechanizmy, które są przeszłością. Jak reguluję swoje roczniaki, czy stuletnie linkowe, to używam jako skali elektronika. Co nie znaczy, że chcę takich mieć więcej. To tylko narzędzie, jak wkrętarka, czy kombinerki. W doopie mam jakieś nowoczesne graficzne wymogi!

Nie pragnę nadzwyczaj współczesnego symbolu  :wacko:.  

Sorry, że znowu o tym samym. Darku, "lata mijały a Jantoś Migdał nie wracał...".  Dyskutujemy, odpoczywamy, znowu mamy wzmożenie, potem odpoczywamy, dyskutujemy, itp, itd. Że Kiniol w końcu się dopatrzył spiskowej teorii dziejów? No, ciągnie się dyskurs jak guma modelarska i... nic. To i teorie powstają. Ja nie mam recepty, ale może otwartym textem warto napisać co jest przez zarząd preferowane? 

Chcę dla Stowarzyszenia jak najlepiej, to ważny dla mnie kawałek życia, ale, na Boga, ile czasu można dyskutować o rzeczach prostych? Decyzja, PROSZĘ! Zaakceptuję, słowo!

Czytelne, widoczne, zakomponowane.

Ja akurat jestem za utrzymaniem starego logo, lecz może są lepsze koncepcje... Zrób Darku ostateczne głosowanie i finał. Wprowadź, co się urodzi. Koniec. Meta. Przyjmę do wiadomości. Kiniol też (sorry Krzysiek, że w Twoim imieniu). Ile można bić piany? 

Mam nadzieję, że (bez urazy) nowe (stare) logo się pojawi w przeciągu miesiąca na Forum. Tak nam dopomóż.... I już nie otworzę paszczy, tylko polubię.

Howg!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Niestety internet jest trudnym środkiem komunikacji

Lepiej byłoby się spotkać i wtedy jest zupełnie milsza rozmowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek temu koledze wcześniej nie chodziło o żadne malwersacje tylko, napisał to co pomyślało już wielu, że jest jakieś prawne obciążenie starego logo, że ktoś zgłosił do niego jakieś prawa autorskie. Bo dla niektórych ciężko sobie wyobrazić ten nacisk na zmianę logo motywowany tylko jakimiś czysto wizualnymi sprawami. To nie są zarzuty tylko na prawdę inteligentni ludzie tak sobie pomyśleli, bo zabieracie się za to tak dziwacznie, że już różne domniemana to rodzi. Ja Wam dałem dobre rady jak to wszystko załatwić na maila w tamtym roku. Można było to załatwić dosłownie w 3 tygodnie i gwarantowałem 99% zadowolenie ludzi. Nie skorzystaliście, więc ja się już nie mieszam i jest mi obojętne co będzie.

W tej chwili to co najbardziej razi to niejednolita wizualna identyfikacja klubu. Na forum jest jakieś nieczytelne nowoczesne logo, na profilu facebook jest zupełnie inne ( zliftingowane stare w wersji aqua ), a na spotkaniach oficjalnych jeszcze inne ( stare ) i to wszystko w jednym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem nadzieję, że może na święta coś się zmieni ... ech.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To poważne pytanie czy IDIOTYZM ??

bo już mam dosyć tych Twoich durnych insynuacji

To już drugi raz kiedy zakulisowo oskarżasz ludzi o malwersacje , więc za trzecim razem zamierzam się do Ciebie wybrać osobiście

Szanowny Panie Dariuszu Chlastawa, Prezesie Klubu Miłośników Zegarów I Zegarków

1. Serdecznie Pana zapraszam do Poznania  na kawę i, być może, miłą pogawędkę (może ciastko też będzie ;) ). Adres podam na PW, jeśli oczywiście wyrazi Pan taką chęć.

2. Widzę, że temat rekonstrukcji zegarów dla Ministerstwa Edukacji Narodowej utkwił w Pańskiej szanownej pamięci, więc spieszę z wyjaśnieniami. Otóż, sprawy potoczyły się dokładnie tak jak przewidziałem. Udałem się do Warszawy, do Ministerstwa Edukacji Narodowej, na zaproszenie miłego pana X z owego Ministerstwa, który przyjął mnie w swym eleganckim biurze.

Wyjaśniłem mu techniczne problemy związane z  budową i sposobem działania rzeczonych zegarów, z którymi nie mogli sobie dać rady. Chodziło o zagadnienia  z zakresu przenikania brył w konstrukcji obudów oraz radiowego przesyłu sygnał czasu. Pan się ucieszył i klepiąc mnie po ramieniu, gorąco zapewnił o zamiarze współpracy w dalszej realizacji zadania. Oczywiście po jakimś czasie dowiedziałem się, że zlecenie otrzymała firma zaprzyjaźniona z panem X z Ministerstwa, oczywiście korzystając z moich rozwiązań.

3. Pisząc słowa dotyczące własności znaku firmowego- logo, nie zamierzałem niczego insynuować, ani nikogo o cokolwiek oskarżać. Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam.

4. Odnośnie Pańskiego wpisu dotyczącego mojego zidiocenia oraz durnoty, uważam, że Człowiek piastujący liczne eksponowane stanowiska oraz będący powszechnie szanowanym Prezesem Forum zrzeszającym tak duże grono Szacownych Pasjonatów i Kolekcjonerów zegarów oraz zegarków nie powinien obnażać swej Prawdziwej Facjaty na forum publicum...to niepolityczne ;)

Z wyrazami szacunku

Kiniol   dureń i idiota

P.S. I może Pan mi się już nie kłaniać...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny Panie Kiniol

w żadnym z moich emocjonalnych postów nie oceniałem Pańskiej Osoby ani też w żadnym najmniejszym razie nawet rąbkiem moich słów nie zahaczyłem o Pańską Wielce Szanowną ...Pozwoliłem sobie na krytykę ZACHOWANIA , co mam nadzieję mogłem uczynić , szczególnie będąc posądzonym o niecne , nieprawne oraz przestępcze działania.

Wtedy faktycznie budzi się moje prawdziwe oblicze czyli oburzenie gotuję mi krew , poczucie krzywdy zdziera izolację z nerwów i nóż mnie się w kieszeni otwiera ...

Jako że często bywam rodzinnie w Poznaniu ,chętnie się spotkam na kawie i czym tam jeszcze . Tuszę ,że w cztery oczy łatwiej będzie wszystko wyjaśnić

Dariusz z prawdziwą facjatą

Ponieważ jeszcze się Panu nie zacząłem kłaniać to i przestawać ciężko :) a czytać hadko jak mawiał imć Podbipięta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.