Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vcore

Klubowe logo - ankieta

Klubowe logo  

118 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że to była pochwała :)

Jesli tak, to milo, jesli nie, to... tylko mi przykro :(

Swoje NOWE LOGO tworzylem w oparciu jak juz pisalem o brief. Staralem sie, aby bylo dobrze przemyslane i porzadnie zrealizowane wg wszelkich zasad jakich przez lata mnie uczono. Poswiecilem na nie ponad 2 tygodnie i niejedno w nim zmienialem i modyfikowalem zanim ujrzalo swiatlo dzienne. Nigdy nie pokazuje czegos, do czego nie jestem sam przekonany. I choc nie wpisalo sie w oczekiwania grupy docelowej jakimi sa uzytkownicy tego forum, to nie wstydze sie go i wszelkie krytyczne i konstruktywne uwagi przyjalem z podniesionym czolem ^_^

A tak od siebie, to najbardziej wkurzylem sie z faktu, iz kilku uzytkownikow "zobaczylo" w nim dominujaca litere A, ktora mi (osobie, ktora nad nim siedziala bardzo dlugo) umknęła... :angry:

Ale nic to - zdarza sie i najlepszym  :P  Na szczescie to nie blad na poziomie nowego logotypu Poczty Polskiej, gdzie nikt nie ma pojecia, jak moglo "umknac" agencji, badz tworcom a pozniej badaniom, skojarzenie wizerunku lezacego faceta z zalozonymi rekoma za glowe, ktoremu drugi robi las.... :D To jest wtopa a nie tam moje "A" ;)

post-25547-0-29152500-1404896512_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha rzeczywiscie :D no to ladnie dali plame. Artme sek w tym ze Twoje oficjalne logo bylo przekombinowane i przeprzeprzemyslone... Przez co kojarzace sie z czyms jedynie jego twórcy i nikomu wiecej. Za duzo zagadek i ukrytych elementow w jednym. Logo nie ma zmuszac do myslenia tylko w prosty sposob cos opisywac / przedstawiac. Moze przygotujesz cos na bazie tej wersji gdzie widac wskazowki i rotor. Nie polecam wpisywac liter w logo. Rozwiniecie naszej nazwy jest bardzo dlugie i jest nie mozliwe opisanie tego w znaku graf. Ci innego jednoczlonowa nazwa handlowa a co innego dluga nazwa stowarzyszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze.

To sa oddzielne propozycje. Odzielnym jest sam znak zegarka, rotora i wskazowek, ktory mozna stosowac oddzielnie i moze funkcjonowac niezaleznie.

Do tego wersja ze skrocona nazwa oraz z rozwinieta.

Juz chyba prostrzego liftingu "unowoczesniajacego" i upraszczajacego stare logo lecz nawiazujacego do jego ksztaltow/formy mi sie nie uda zrobic... ;)

Po kliknieciu na miniature mozna zobaczyc wieksze zdjecie.

post-25547-0-78305800-1404899430_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super :-) , chociaż ja bym poszedł jednak w zegarek naręczny, czyli pozbył się tej kropy na 12tej. MOżna spróbować w jej miejsce zrobić w okręgu wcięcie w kształcie trójkąta. Nawiązanie do zegarków typu diver i trójkąta na bezelu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedziałem Ci jak kiedyś (już jako nie żółtodzió B) nad projektem wnętrza. Móżdżyłem, kombinowałem, wychodziłem z siebie aby było jak najlepiej. Stało się tak, że jak na tamte lata używałem do tego angielskiego oprogramowania dającego super rendery. Na początku nie byłem zadowolony z efektu swojej pracy, jednak po jakimś czasie projekt zaczął do mnie przemawiać. Odwiedził mnie znajomy, któremu pochwaliłem się owocem swojej pracy. Zobacz jaki fajny program, jaki projekt, co o nim sądzisz, itp. Ten odpowiedział, że program fajny ale projekt jest do du*y. Zrobiło mi się głupio.Ale po chwili stwierdziłem, że jest trochę racji w tym co powiedział. Klientowi projekt też się nie spodobał. Najzwyczajniej przekombinowałem i doskonale to sobie podczas dalszego rzeźbienia usprawiedliwiałem. Jeden dzień, do dwóch dni zajęło mi absolutne przemodelowanie koncepcji i zrobienie nowego projektu, który trafił w dychę.

Nie wiem dlaczego to napisałem. Może dlatego aby wyrazić z jednej strony zrozumienie i uznanie dla kogoś, kto poświęca swój czas, doświadczenie. W dodatku robiąc to za darmoszkę. Z drugiej strony natomiast aby autorzy projektów szybko się nie zniechęcali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - zlikwidowanie kropki czy zrobienie wyciecia w ksztalcie trojkata (moim zdaniem juz troszke za duzo skojarzen sie robi ;) ), to sekunda.

Jak zajdzie takowa potrzeba, to bedziemy walczyc. Jednak potrzebne odgorne decyzje, bo wszak dziecka juz nie mam w szpitalu i moglbym sie teraz w wolnych chwilach tym zajac, to to juz musza byc konkrety ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie te nowe propozycje są najlepsze i szkoda że nie było ich w ankiecie. Wydaje mi się że trzeba by jeszcze dopracować proporcje między grubościami (szerokościami?) poszczególnych elementów i ich konturów. A może by tak wydzielić temat? Hm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie czekaj na odgórne decyzje tylko róbmy :D , chciałbym zobaczyć wersje bez kropy i w z tym wcięciem. Myślę, że to by były "mocne zawodniki"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu temat wskakuje na właściwe tory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze

post-25547-0-73703600-1404901451_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ten projekt jest wzorniczo najlepszy. Jestem jednak za zachowaniem koronki na 12.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widac prezentuje sie na tym Panu rownie dobrze, co AP na jego nadgarstku :D

To specjalnie dla Kolegi Magic'a - przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac Mariusz - wybaczysz? ;)

post-25547-0-86658900-1404902628_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba wersja bez koronki. Jednak wydaje mi się, że wskazówki są przytłoczone przez ten gruby pierścień dookoła, powinny być albo grubsze, albo pierścień cieńszy

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, samo wcięcie w kształcie trójkąta bez wpisanego w nie trójkąta.

I faktycznie pierścień, lunetę można nieco zwęzić, tak o 1/4 na początek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widac prezentuje sie na tym Panu rownie dobrze, co AP na jego nadgarstku :D

Dobre :D Z początku myślałem, że to jest oryginał. Kropka (koronka albo kropka na bezelu - moje pierwsze skojarzenie) ożywia to logo. Dodaje dynamiki. Chociaż bez niej też jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, samo wcięcie w kształcie trójkąta bez wpisanego w nie trójkąta.

I faktycznie pierścień, lunetę można nieco zwęzić, tak o 1/4 na początek.

Ok - prosze, ale na tym sie zatrzymajmy, bo zaraz kazdy zacznie projektowac, a to co zaprezentowalem, rowniez trzyma sie pewnych regul i nie chcialbym, aby zaraz wyszlo z tego cos zupelnie innego ;)

post-25547-0-99945600-1404904480_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastosowałbym kolorystykę srebrzystą/metaliczną . czerń i biel odbierają urok akurat w tym przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czern i biel, to pozycja wyjsciowa. Ukazuje tylko i wylacznie forme i ksztalty nowego znaku. Jakby na poczatku dodac kolory i fakture, to dostalibysmy kolejne wersje podobania sie badz nie. Poza tym, takie wersje beda rowniez funkcjonowac np. w dokumentach (xero etc.) a czesto loga w kolorach wygladaja ladnie, a wersje monochromatyczne sa nieczytelne, dlatego zacznijmy od poczatku - wybierzmy ksztalt i wyglad finalny, a pozniej bedziemy sie bawic w kolorystyke. Mam juz swoje typy, jednak nie czas teraz na kolory ;)

ps

jak widac w zlotym tez mu dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się wersja z trójkątnym wcięciem. To jest nawiązanie do jakiegoś rozwiązania technicznego czy do trójkątnych indeksów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do bezela w diverach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem wcześniej, że nie do końca podobają mi się proporcje między poszczególnymi elementami i ich konturami. Wrzucam coś zrobionego na szybko ze spójnymi odległościami, choć teraz chyba mniej kojarzy się to z literą K. Wiem że to brzydko tak "przerabiać" cudzy projekt więc pod żadnym pozorem nie traktujcie tego jako jakieś moje zgłoszenie, chciałem tylko pokazać o co mniej więcej mi chodziło.

post-69734-0-15553300-1404908422.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie dwa loga sie bily tam trzecie skorzystalo ;) i na dobre to wyszlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.