Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

starhidiamu

sklep z podróbami

Rekomendowane odpowiedzi

Pod pseudo Omegą Planet Ocean jest świetny tekst: "ZEGAREK WYKONANY PERFEKCYJNIE JAK ETA !!!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

"Zatem ciężko podważyć większość opini o tych zegarkach, że to tzw. "tania atrapa""

Pod pseudo Omegą Planet Ocean jest świetny tekst: "ZEGAREK WYKONANY PERFEKCYJNIE JAK ETA !!!"

Pod PP Nautilusem też ;)

Istnieje, bo nikomu nie chce się takich ludzi ścigać, łatwiej zgarniać studenciaków z piwem :)

Arcydzieło:

om-26-super-!!!.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czytaliście notę prawną? ;)

WSZYSTKIE MODELE UMIESZCZONE NA MOJEJ STRONIE PRZEZNACZONE SĄ TYLKO I WYŁĄCZNIE JAKO EGZEMPLARZE DO KOLEKCJI DOMOWEJ. (BEZ ROZPOWSZECHNIANIA PUBLICZNEGO) JEŚLI WIĘC JAKAKOLWIEK FIRMA PRODUKUJĄCA ORYGINAŁY BYŁABY PRZECIWNA MOJEJ STRONIE INTERNETOWEJ, PROSZĘ O KONTAKT.

Komentarz chyba zbędny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwonił ktoś ile chcę za te kolekcjonerskie zegarki ?  :D  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwonił ktoś ile chcę za te kolekcjonerskie zegarki ?  :D  :lol: :lol:

np. coś co przypomina TH Monaco za 650 zł :rolleyes::lol:

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie d*pa bolała. Właśnie przygotowałem zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestepstwa. Muszę być dzisiaj na poczcie, od razu puszczę.

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich stron działających w PL jest kilka, jeśli nie kilkanaście.

http://www.kolekcjazegarkow.com/

http://www.repliki-zegarkow.pl/

http://www.replikizegarkowszwajcarskich.pl/

http://www.replikizegarkowszwajcarskich.pl/zwrot-i-wymiana.html - tu jeszcze mendy podszywają się pod sklep handlujący oryginalnymi zegarkami (specjalnie włożyłem ten odnośnik do polityki zwrotów)

http://zegarkiexclusive.pl/

http://www.swiat-zegarkow.com/

http://www.zegarki-kolekcjonerskie.com/

Działają bezkarnie od wielu lat. Nie wiem, czy cokolwiek da się z tym zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już robota dla prokuratury. A że mam znajomych 'proków'.. ;) Jesli tylko jest punkt zaczepienia w pl - powinno dać radę. W najgorszym (najlepszym?) wypadku, jeśli cwaniaki nie mają nawet działalności gospodarczej, domena wykupiona w Luxemburgu, a korespondencja na PO Box - wtedy witamy się z kontrolą skarbową ;)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak, jak z Bońkiem i hazardem.

Ci ludzie działają na zasadach krajów, w których jest to dozwolone i polska prokuratura nie może nic.

To, że to polak i strona po polsku nie znaczy, że podlega to polskiemu prawu.

Niech sie prokuratura zajmuje pedofilami, gwałcicielami i pijakami za kierownicą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy nawet definicję repliki: Replika różni się od falsyfikatu nie ukrywaniem faktu bycia repliką, zachowuje różnice względem oryginału wymagane prawem. Rewelacja. A było się śmiać z krzywych napisów, odpadających wskazówek, błędów ortograficznych. To wszystko opiera się na przepisach prawnych...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior - ja mówię o ludziach od spraw gospodarczych. Mój prywatny kolega zamknął ostatnio temat dużego serwisu wpuszczającego podrupki markowych ciuchów ( z Coco i LouisVT na czele).

Mam wysłać zgłoszenie do jego prokuratury, sprawę i tak przyklepią do niego, a dalej... Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Ci ludzie działają na zasadach krajów, w których jest to dozwolone i polska prokuratura nie może nic.

To, że to polak i strona po polsku nie znaczy, że podlega to polskiemu prawu.

Na szczęście dzięki wrocławskiej rejonówce problem ten mamy już rozwiązany i wiemy, że "siedziba (...) Internetu znajduje się w Warszawie" :D

siedziba_internetu_2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pindole...az tyle tego?!!!kto to ku...wa kupuje??!!i tyle kasy za to g...no chca???!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

DD jaki tani a ja tyle pieniędzy w błoto wywalilem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwonił ktoś ile chcę za te kolekcjonerskie zegarki ?   :D   :lol:

Wszystko masz napisane, konkretne kwoty  - wystarczy wejść w konkretny model, ale aż się niedobrze robi, jak się coś takiego ogląda w takim nasileniu. Są nawet wersje na szwajcarskich mechanizmach ETA - potrafią kosztować nawet blisko 2000 PLN-ów, choć podejrzewam, że to tylko AsiaETA.

Tych stron jest jeszcze o wiele więcej. Podałem kilka przykładów. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce magiczne sformułowanie "repliki zegarków" i właśnie to ujrzycie.

Zegarki są wysyłane bezpośrednio z PL, nie dostajesz do zegarka oczywiście żadnych papierów, nic a nic, oczywiście zero rachunków, gwarancja na gębę. Myślę, że w pierwszym rzędzie powinna siąść na tym kontrola skarbowa, bo goście przecież na tym kręcą interesy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Z definicjami różnie bywa.

O ile pamiętam prezydent Clinton wykpił się z zarzutu utrzymywania kontaktów seksualnych z Moniką Lewinsky, bo w ichniejszej definicji jak brała do buzi to kontaktu seksualnego nie było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak może taki kupiec wyglądać pewno całkiem normalnie . Kupuje bo nie stać go na oryginał albo zal mu kasy a chce zabłysnąć zegarkiem liczy na to ze laik i tak nie rozróżni oryginału od podróby. Zresztą to dotyczy w sumie prawie wszystkiego  ubrania perfumy itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznałem gościa , mającego Omegę PO - założył ją jak szliśmy do restauracji , wcześniej pływaliśmy jego nową motorówką i nurkowaliśmy w morzu . Zdziwiony zapytałem czemu nie pływał z zegarkiem - odpowiedział , że kupił podróbę jak był w Chinach. Dla brata w szkole pilotów kupił podrabianego Bretlinga . Nie zawsze podróbki kupują biedni ludzie .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.