Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

Kto jest kto? Czym się zajmują kolekcjonerzy radzieckich zegarków?

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja się wypowiem :)

pracuję w korpo, w dziale HR. Bliżej 30-tki niż 20-tki skoro już się do wieku przyznajemy.

hobby: radzieckie zegarki, od paru lat. Dużo dłużej - urban exploration, choć na to coraz mniej czasu i sił..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tutaj sprzątam :)

Radzieckich i rosyjskich zegarków nie liczyłem, nie są moim głównym punktem zainteresowania, ale ze 30 będzie.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są tu jacyś pracownicy fizyczni ???

Ja na was wszystkich robił nie będę z góry uprzedzam :rolleyes:

Końcowy efekt mojej pracy w dużym stopniu zależy od prasowania.,Mogę oddać garnitury do uprasowania na półautomat prasujący ,ale to nie szachy i w tym wypadku maszyna zawsze przegrywa z człowiekiem. Codziennie ponad godzinę spędzam przy desce do prasowania.Dodatkowo jak już mam gorące żelazko to prasuje garnitury i koszule mojego dziecka ,a czasem także swoje,.Dlatego proszę kolegę @Paweł Bury o pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury i zaliczenie mojej osoby do grona "pracowników fizycznych"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam dosyć duży dom wraz z ogrodem a jak wiadomo w ogrodzie jest duzo pracy fizycznej ;) ponadto mam smykałkę budowlaną, w ubiegłym roku sami z żoną i teściem ocieplaliśmy ten dom (rusztowania, styropian, klej, siatka no i tynk) więc proszę kolegę @Paweł Bury o zaliczenie mnie do tegoż samego szacownego grona co kolega powyżej.

Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę się powstrzymać! :D Fantastyczny Nick plus avatar xd Super kreskówka, a w dzisiejszych czasach coraz trudniej o jakąś porządną ;)

Hmmm. To teraz może ja.

Mam 19 lat, już się czuję nieboszczykiem, jak tylko sobie pomyślę, że to już niedługo 20 lat ;o :D , ale chyba każdy "szczeniak" tak ma :D

Z racji wieku, dopiero co kończę szkołę średnią(ogólnie szkoła nie jest dla mnie wyzwaniem, nie licząc matmy, z której to chyba jestem debilem :D), jeśli zdam maturę, to pewnie pójdę gdzieś dalej, gdzie? sam jeszcze dobrze nie wiem. Jeżeli nie zdam, to też na pewno sobie poradzę.

Jeśli chodzi o pracę, to zawsze chciałem być motorniczym, więc może i ja zaliczę się do fizycznych.

Z hobby: Zegarki radzieckie, tramwaje, stary sprzęt rtv-agd, kolekcjonowanie vinyli, jak ich słuchanie, radiofonia AM,moda, piwowarstwo craftowe, rzemieślnicze.

Edytowane przez Daniel*Komandir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślałem, że jestem jedną z niewielu osób na forum z tych 'młodych' a ty zong, jest nas całkiem spora grupka, tak patrząc po wpisach. 

Ogółem, to niektórzy dziwnie na mnie patrzą, jak im mówie, że zbieram/kolekcjonuję stare zegarki i często sie spotykam z pytaniem 'to ile Ty masz lat żeby sie takim czymś zajmować? 50?' :)

Edytowane przez TabaQ

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'to ile Ty masz lat żeby sie takim czymś zajmować? 50?' :)

Lepszy taki tekst, niż "ile ty już masz tych zegarków, po co/na cholerę ci tyle!"

"Kiedy te zegarki się skończą\ czy ich kupowanie się skończy?" "Lepiej byś sobie kupił jeden full drogi wypas, niż sto tysięcy różnych" i wiele, wiele innych :D

Ale nie każdy musi rozumieć ducha kolekcjonerstwa. Ja i tak mam dobrze, bo kupuję tylko wostoki i to tylko takie, które to mi się podobają. JEDNAK OSTATNIO CIĄGNIE MNIE NA INNYCH SOWIETÓW. :D Niedługo to może się zmienić, mam nawet pewnego towarzysza w planach xd :D

Edytowane przez Daniel*Komandir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takie pytania też słysze, no cóż trzeba z tym żyć :D

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, młodzież :)

Pokolenie 40+ to ludzie którzy te zegarki widzieli/używali, ja np wśród znajomych spotykam się z " ... Pokaż co nowego kupiłeś" albo ".... takiego miałem jak boga....... a czekaj, ja miałem innego, takiego to brat miał" :). Fajnie to wszystko sie wspomina.

Np ja na komunię dostałem Lucza kostkę na 23 kamieniach i chyba nigdy go nie założyłem. Dziś tego żałuję ale początek lat 80-tych to był okres że nienawidziło sie wszystkiego co ruskie. Nie wiem nawet co sie z nim stało. Później w 87 sam sobie kupiłem w sklepie w Dubnie kwarcowego Poljota którego mam do dziś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się dołączę- także pokolenie 40+. Jestem z tej grupy , na której rząd i prasa wiesza psy jak zbliża się waloryzacja emerytur :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Wróżek Chrzestny ocieplił sobie ściany i zgodnie z reklamą  został bohaterem w swoim domu niestety nie moge tego zaliczyć jako "pracę fizyczną" ponieważ nie ma ona nic wspólnego z pracą a raczej z WĘŻEM w kieszeni !!!! zamiast dać zarobić lokalnym przedsiębiorcom ocieplaczom budynków zrobił to SAM !!!! odbierając tym ludziom chleb przez co ich dzieci będą chodziły głodne a zbliżające świeta skromne , po ciemku i bez choinki :(

Co do kolegi mayor i jego godzinnej eskapady z żelazkiem w dłoni oraz wniosku o przyjęcie do kolektywu ludzi fizycznie pracujących mówię stanowcze NIE !!!!!

Aby zostać przyjęty do szacownego grona ludzi "naprawde" pracujących fizycznie należy podczas ośmio godzinnej pracy bezpowrotnie utracić około 4-5tyś kalorii i upocić sie przy tym niemiłosiernie tylko wtedy jest szansa że kolektyw w składzie JA otworzy sie przed wami i zostaniecie oficjalnie przyjęci oraz zaakceptowani

Noszenie komputera bez celu po piętrach , prasowanie żelazkiem parowym tam i nazat , cwiczenie na siłowni i tym podobne nie wchodzą w gre i pisanie o nich jako praca fizyczna tylko obraża ludzi pracujących Hutników Kowali Ślusarzy Stolarzy

Nadal jednak mam nadzieje że w końcu jakis "FIZOL" sie ujawni (celowo piszę ujawni bo to teraz modne) ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dymek 23  lata studiuje mechanike i budowe maszyn, pracuje w warsztacie samochodowym. Zainteresowania dłubanie przy starych samochodach i zegarki. Podobnie jak kolega TabaQ cały czas słysze " Ile masz lat ? 50?'':P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja mamuśka też się śmieje, że średnia wieku moich znajomych wzrosła do 50 :D Sam mam 22 wiosny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Wróżek Chrzestny ocieplił sobie ściany i zgodnie z reklamą  został bohaterem w swoim domu niestety nie moge tego zaliczyć jako "pracę fizyczną" ponieważ nie ma ona nic wspólnego z pracą a raczej z WĘŻEM w kieszeni !!!! zamiast dać zarobić lokalnym przedsiębiorcom ocieplaczom budynków zrobił to SAM !!!! odbierając tym ludziom chleb przez co ich dzieci będą chodziły głodne a zbliżające świeta skromne , po ciemku i bez choinki :(

Co do kolegi mayor i jego godzinnej eskapady z żelazkiem w dłoni oraz wniosku o przyjęcie do kolektywu ludzi fizycznie pracujących mówię stanowcze NIE !!!!!

Aby zostać przyjęty do szacownego grona ludzi "naprawde" pracujących fizycznie należy podczas ośmio godzinnej pracy bezpowrotnie utracić około 4-5tyś kalorii i upocić sie przy tym niemiłosiernie tylko wtedy jest szansa że kolektyw w składzie JA otworzy sie przed wami i zostaniecie oficjalnie przyjęci oraz zaakceptowani

Noszenie komputera bez celu po piętrach , prasowanie żelazkiem parowym tam i nazat , cwiczenie na siłowni i tym podobne nie wchodzą w gre i pisanie o nich jako praca fizyczna tylko obraża ludzi pracujących Hutników Kowali Ślusarzy Stolarzy

Nadal jednak mam nadzieje że w końcu jakis "FIZOL" sie ujawni (celowo piszę ujawni bo to teraz modne) ;) 

Dziś Ty chyba poszedłeś w "mocne" 

Spalasz 4 - 5 tyś kalorii dziennie?  :D  To chyba Twoja praca z drewnem polega na własnoręcznym wyciąganiu pni ściętych przed chwilą w lesie  i to bez pomocy maszyn czy konia?! Przy czym grunt musi być podmokły bo na suchym to bys najwyżej 3500 spalił  :lol:

Pseudo - pracownik fizyczny co to rano ludziom powie co mają robić i idzie popatrzeć w kompie  gdzie by tu  złotego P. Bure kupić   :P

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praca przy regeneracji silników (bloków, wałów,głowic) to praca jak najbardziej fizyczna - więc jestem fizolem. @Paweł Bury możesz nie czuć się osamotniony, ujawniłem się ;)

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dymek 23  lata studiuje mechanike i budowe maszyn, pracuje w warsztacie samochodowym. Zainteresowania dłubanie przy starych samochodach i zegarki. Podobnie jak kolega TabaQ cały czas słysze " Ile masz lat ? 50?'':P

Ja znów słyszę cyt.: " To one jeszcze chodzą?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem fizyczny, ale nie przepadam za sowieckimi zegarkami :unsure:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem biurwą i dobrze mi z tym :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem fizyczny, ale nie przepadam za sowieckimi zegarkami :unsure:

No to jeszcze dodaj że artystą żeby wiedzieli Ci co nie wiedzą :)

Ed

A za sowieckimi nie przepadasz ponieważ pewnie nie widziałeś ładnych  :P

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze dodaj że artystą żeby wiedzieli Ci co nie wiedzą :)

Ed

A za sowieckimi nie przepadasz ponieważ pewnie nie widziałeś ładnych  :P

No coś Ty - nie słuchaj tego co gadają :lol: , co do drugiej części to ja mówiłem o zegarkach bo dziewczyny są super :wub: !

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coś Ty - nie słuchaj tego co gadają :lol: , co do drugiej części to ja mówiłem o zegarkach bo dziewczyny są super :wub: !

Nie słucham, miałem w rękach  :)  I miałem dwa razy kupić ale przyjdzie chyba zamówić bo pamiętam jak kiedyś wrzuciłes kilka sztuk  na bazarek to pierwszy który przeczytał wział wszystkie :angry:

Co do ładnych sowieckich to jestem pewny że nie widziałeś tych właściwych  :)  mówię o zegarkach bo dziewczyny chyba widziałeś te naj :)   :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi