Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

"Stawka" - turniej zegarków radzieckich

Gramy o III miejsce  

51 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

To było do przewidzenia :D Gdyby zsumować głosy na oba Kirowskie, to byłoby inaczej, ale kchrapek dał ciała, że nie dal jednak Poljota :P Szkoda. Ciekawe co będzie w finale??? Poprosimy o kategorię.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwycięzcom gratuluję i obu życzę powodzenia. Z takimi przegrać to jak wygrać ;)

Średnio czuję się przegrany, ale cóż złe wybory mają swoje konsekwencje. Myślę że na przyszłość regulamin powinien przewidywać jakieś rozwiązanie, bo gra przestała mieć sens w tej sytuacji znaczy dubla.

Niemniej turniej fajny, towarzystwo doborowe, zabawa przednia i dreszczyk emocji w rywalizacji jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Finalistom, gratuluję również Gregorianowi i kchrapkowi - miejsce w czwórce w tak mocno obsadzonym turnieju to moim zdaniem bardzo dobry wynik.

Mam nadzieję że wszyscy bawili się dobrze  :) 

Jutro ostatnie finałowe zdjęcia a w niedzielę poznamy zwycięzcę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli już ochłonęliście to może podam kategorię finałową :)

W Finale Panowie Kris2 i Treevill zmierzą się w kategorii:

Zegarek radziecki z lat 1930 – 1959

Podobnie jak w rundzie IV w Finale będzie wymagane zdjęcie zegarka oraz jego mechanizmu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy aby nie zbyt zawężona ta kategoria ?

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kategoria daje duże pole do popisu! :) Od Pobied przez Majaki i Kamy aż do Mołni :) Jest w czym wybierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy aby nie zbyt zawężona ta kategoria ?

Nie :D Zauważcie, że oprócz ogromu zegarków, które proponuje Wojciech1500 jest możliwość pokazania czegoś jeszcze starszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian, kchrapek - dziękuję Wam za super zabawę i za grę Fair do konca. Fajnie ujął to Gregorian - przegrac tez trzeba umieć aczkolwiek nie przegraliscie, przegrał trochę system w którym konkurowalismy. Ale tak czasami bywa. Było mi miło "walczyć" z Wami do tej rundy. Dziękuję raz jeszcze. :) :) :)   Pokazaliscie klasę.

Trevill - gratuluje i witaj w finale :D  Już wiem że łatwo nie będzie :wacko:

Przy okazji chciałem podziękowac wszystkim którym spodobał się mój wybór i oddali na mój zegarek swoje głosy.  Wybór był bardzo trudny i jak ktoś to napisał : zaskakujący :wub:

Mam nadzieję że w finale Was nie zawiodę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 lat produkcji to mało? To ile bys chciał? :D

Nie :D Zauważcie, że oprócz ogromu zegarków, które proponuje Wojciech1500 jest możliwość pokazania czegoś jeszcze starszego :)

Chodzi mi o to że wszystkie wcześniejsze kategorie były ograniczone szczegółowo a nie wiekowo !

ten teges  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za możliwość wzięcia udziału w tak fajnym przedsięwzięciu jakim jest turniej,

z tak fajnymi ludźmi !!!

i w tak pasjonującej atmosferze !!!

Gratuluję finalistom - ale gratuluję także wszystkim uczestnikom, którzy znaleźli czas i ochotę, żeby walczyć.

Szczere słowa uznania dla sędziów i organizatora (robią to tak dobrze, że nie wiem czy nie powinni przejść na zawodowstwo.. - diety.. sława..) :)

To był prawdziwy tydzień niebezpiecznego życia.

Codzienne dylematy wystawiennicze, oczekiwania na werdykty, szerokie i gorące dyskusje.

Było FANTASTYCZNIE !!!

Dziękuję też za wszelkie głosy poparcia, zarówno w głosowaniu jak i na PW.

Następnym razem postaram się... również wnosić pozytywną energię!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gloria victis ! - jak mawiali starożytni Rosjanie. Kurcze trudna ta kategoria finałowa (jak dla mnie), a już jej dolna granica to kosmos. Chętnie zobaczę co Panowie pokażą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to że wszystkie wcześniejsze kategorie były ograniczone szczegółowo a nie wiekowo !

ten teges  ;)

Tak - tu masz rację :)

Co prawda wszystkie kategorie mieliśmy wymyślone przed rozpoczęciem "Stawki" i późniejszy przebieg turnieju nie miał na nie wpływu, jednak dało się zauważyć, że we wcześniejszych kategoriach prym wiodły zegarki wyprodukowane w latach 80. i trochę z lat 70. W rundzie półfinałowej nastąpiło pewne odstępstwo od tej "reguły", a w Finale będzie niemalże przymus pokazania czegoś starego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji chciałem podziękowac wszystkim którym spodobał się mój wybór i oddali na mój zegarek swoje głosy.  Wybór był bardzo trudny i jak ktoś to napisał : zaskakujący :wub:

Mam nadzieję że w finale Was nie zawiodę :)

Gratuluje i zwycięzcom i przegranym, choć nie uważam nikogo w tym turnieju za przegranego. Śledzę ten turniej od początku z wielkim zainteresowaniem i przyjemnością i choć radzieckie to nie moja "działka" to przyjemność z oglądania i kibicowania wielka.

Głosowałem akurat na tych którzy nie wygrali, więc może w finale będę miał więcej szczęścia  :)  :D .     

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - tu masz rację :)

Co prawda wszystkie kategorie mieliśmy wymyślone przed rozpoczęciem "Stawki" i późniejszy przebieg turnieju nie miał na nie wpływu, jednak dało się zauważyć, że we wcześniejszych kategoriach prym wiodły zegarki wyprodukowane w latach 80. i trochę z lat 70. W rundzie półfinałowej nastąpiło pewne odstępstwo od tej "reguły", a w Finale będzie niemalże przymus pokazania czegoś starego :D

Dobrze że to już nie mój problem :lol: ,

mam nadzieję że Oba Dwa będą mieli coś pięknego na stanie ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie, Panowie.

Żeby nie było niedomówień to wklejam kawałek naszego wspólnego wątku. Tak jak napisał Marek - kategorie były wymyślone i przyporządkowane do rund już przed turniejem 

Każdy widzi datę 07.12.2014

Więc grubymi nićmi uszyliśmy to we czterech dużo wcześniej  :D  :D  :D
niedowiarkom.jpg

Dodam jeszcze że kategorię "Radziecki zegarek z giloszowaną lub teksturowaną tarczą" wymyślił wocio19
Kategorię finałową zaproponował pmwas (choć w pierwotnej wersji miał to być półfinał) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Treevil i Kris...kibicuję Wam od początku i chociaż odpadłem, to z wielką satysfakcją oglądam Wasze pokazy! Życzę powodzenia :) Niech wygra lepszy!

Gregorian...pokazałeś fantastyczne sztuki :) Jest to chyba drugi turniej w którym przegrałeś, a zazwyczaj wiodłeś prym. Troszkę mnie to zadziwiło, ale widać konkurencja była silna :) Gratuluję jednak wspaniałego wyniku i dotarcia do półfinału. Z tym Leningradem do piłem do Ciebie, bo wiem, że go masz...szkoda ;)

kchrapek - masz fantastyczne zbiory. Szkoda, że Poljot nie wystartował w półfinale, ale to był Twój wybór. Trochę przeczuwaleś a i tak dałeś Kirowskiego...intuicja - jak nie masz żony, to znajdź kobietę, one czasem dobrze sugerują, bo ponoć mają ją wrodzoną ;)

Ogólnie do pozostałych....Byliście zaj...ci :D

Do organizatora i jurorów: zabawa jest świetna, ale na przyszłość sugeruję zrobić coś podobnego w okresie co najmniej wiosennym, żeby światło dzienne pomagało w zrobieniu fotek ;) 

Z niecierpliwością czekam na prezentacje finałowe :D Życzę powodzenia, chłopaki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie niedoskonałości turnieju - biorę całą winę na siebie  :D  Oczywiście krytyka jest mile widziana :angry:

...........Myślę że na przyszłość regulamin powinien przewidywać jakieś rozwiązanie, bo gra przestała mieć sens w tej sytuacji znaczy dubla.........

Zaproponuj Krzysztof jakieś dobre rozwiązanie a na pewno z niego skorzystam w przyszłości (o ile będzie taka możliwość)  

.........Do organizatora i jurorów: zabawa jest świetna, ale na przyszłość sugeruję zrobić coś podobnego w okresie co najmniej wiosennym, żeby światło dzienne pomagało w zrobieniu fotek ;)

Też chętnie bym wziął udział w jakims wiosennym turnieju tylko ktos go musi zorganizować. Artur? Dasz radę?  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz...może spróbuję ;) Chociaż wiosna mnie nastarja do innych rzeczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie niedoskonałości turnieju - biorę całą winę na siebie  :D  Oczywiście krytyka jest mile widziana :angry:

Zaproponuj Krzysztof jakieś dobre rozwiązanie a na pewno z niego skorzystam w przyszłości (o ile będzie taka możliwość)  

Też chętnie bym wziął udział w jakims wiosennym turnieju tylko ktos go musi zorganizować. Artur? Dasz radę?  :P

Uczestnicy którzy wystawili dubla obaj wystawiają zegarek nr 2? Może niedoskonałe ale lepsze to niż nic.Jak życie pokazało wykluczyliśmy się z Gregorianem sami, i półfinał okazał się finałem bo w zasadzie walczyło dwóch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie za bardzo, przecież każdy mógł zagłosować na "was", nie jest tajemnica, że tak uczyniłem. Po prostu większość wybrała inne zegarki.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie za bardzo, przecież każdy mógł zagłosować na "was", nie jest tajemnica, że tak uczyniłem. Po prostu większość wybrała inne zegarki.

Ale głosowanie było realnie na trzy zegarki a nie na cztery prawda? Więc nawet głosowanie na obydwa jest bez sensu bo to nie jest wybór. Teraz myślę że powinienem się wycofać i dać szansę Gregorianowi z racji ze on pierwszy wystawił i wtedy wybór byłby miarodajny i każdy głos prawdziwy i wartościowy. A tak wyszła lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uczestnicy którzy wystawili dubla obaj wystawiają zegarek nr 2? Może niedoskonałe ale lepsze to niż nic.Jak życie pokazało wykluczyliśmy się z Gregorianem sami, i półfinał okazał się finałem bo w zasadzie walczyło dwóch.

No niestety ale bardzo niedoskonałe. Po pierwsze to byłby to dodatkowy plus bo widziałes zegarki kolegów.

Po drugie co byłoby w I rundzie gdyby było sześć dubli a później 4?

Analogiczna sytuacja miała miejsce w pierwszej rundzie przy ekstrawaganckim. Daktarin wystawił Czajkę i Kris2 też. Przeszli obaj ale Jurorom bardziej się podobała Czajka Daktarina.

zasadas  dobrze napisał - po prostu większość wybrała inne zegarki.

Ja od siebie dodam że nie głosowałem w tej rundzie ale te akurat Kirowskie mi się tak opatrzyły że zastanawiam się czy swojego nie schować z gablotki do pudełka.

Takie to blink- blink po cygańsku :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.