Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

elvis512

Wybór zegarka na ETA 2892-A2

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem WAN2110.BA0822, to jest ten do 300 metrow. Ogolnie bylem z niego zadowolony ale pozniej poczytalem o wadzie, ktora one maja (problem z koronka i gwintem) i czulem ze po roku zrobil sie tam luz. Byl jeszcze na gwarancji to nie bylo problemem sprzedac a kupilem go za 4.9k PLN co bylo mniej o 30% od rynkowej ceny. Dzieki temu nie stracilem bardzo duzo na sprzedazy.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten drugi ma mega wgniotkę na bezelu

Oba modele są fajne, ale ja poluję na 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ostatnia omege sam myslę kupic ;) bo nic lepszego za ta kase chyba sie nie znajdzie tak na prawde to omega trzyma cene nawet te stare i wydaje sie to sensowym zakupem w przeciwienstwie do nowego na ktorym odrazu sie traci ;) a rewelacji sie nie kupi w tej cenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem WAN2110.BA0822, to jest ten do 300 metrow. Ogolnie bylem z niego zadowolony ale pozniej poczytalem o wadzie, ktora one maja (problem z koronka i gwintem) i czulem ze po roku zrobil sie tam luz. Byl jeszcze na gwarancji to nie bylo problemem sprzedac a kupilem go za 4.9k PLN co bylo mniej o 30% od rynkowej ceny. Dzieki temu nie stracilem bardzo duzo na sprzedazy.

Ten model ma obustronny naciąg wbrew temu co pisales wczesniej.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rado d star 200 fajne ma modele najtaniej 6640 nowy ;) ETA 2824-2 w srodku ;) fajny ladna ma tarcze ;) uzywki mozna szukac w dobrej cenie i stan bedzie jak wiadomo  bardzo dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Omegę 2254.50 :) - sam jestem w szoku, że to zrobiłem, ale .. Przekonam się co znaczy słowo "Omega".

Teraz jedynie znaleźć pasujący do niej pasek - bo bransoleta mi nigdy nie leżała i raczej ją schowam bądź odsprzedam. Może ktoś coś doradzi w tej kwestii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpiszę się tylko, że sam za Tagiem, Formula 1, cal 6 się rozglądałem. Już miałem zarezerwowany ten model u zegarmistrza:

https://shop-us.tagheuer.com/media/catalog/product/cache/1/image/644x676/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/1/212x33274.png

Chyba dopiero zaczynał się pojawiać na rynku. A później zacząłem się radzić na forum i ostatecznie go nie wziąłem, bo oczywiście w budżecie nagle pojawiło się kilka innych marzeń. :)

Najlepsze jest to, że ten Tag wciąż mi się ogromnie podoba - zwłaszcza stal z czernią. Jest bardzo elegancki... mimo tego napisu F1, z którym nijak się nie utożsamiam (chyba jedynie to zadecydowało, że go nie wziąłem).

Tag sobie jednak poczeka, możliwe, że bardzo długo, bo priorytet przyłatałem Omedze.

A co do Omegi, to gratuluję. Trudno, żeby się nie podobała (zwłaszcza ten model)  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się ta Eterna zupełnie nie podoba.Zresztą, ze tę cenę możesz już podbijać pod Breitlinga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sądzicie o tej Eternie ? fajna dla Was ? ma 2892....i ma rezerwę chodu :)

http://www.dropmocks.com/mH03by

Ponoć o gustach się nie dyskutuje, ale ta Eterna to dla mnie typowa cyganeria.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2200 euro? Za te pieniadze to masz lepsze marki wiec po co patrzec na Eterne :D

A co to Eterna to zła marka ? Jedna ze starszych, było nie było maja spory wkład w powstanie mechanizmu automatycznego i o ile się nie mylę to od nich zaczęła się historia ETA 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to Eterna to zła marka ? Jedna ze starszych, było nie było maja spory wkład w powstanie mechanizmu automatycznego i o ile się nie mylę to od nich zaczęła się historia ETA 

Tak, maja historie i marka tez jest uznana ale nie w tej cenie. Za takie pieniadze to juz ma sie zegarki z wyzszej polki wiec nie widze sensu przeplacac za Eterne. Chociaz najnowszy model Royal GMT jest piekny :D

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejną możliwością spełniająca wymagania to Porsche P'6310 - jedynie cena nowego może się nie mieścić ale ktoś gdzieś tu kiedyś pisał, że bywają promocję w okolicach połowy ceny ;)
Albo używka, tu np ktoś sprzedaje 2-3 latka -> klik

Pasek jest wymienny ale minusem może być unikatowe mocowanie = trzeba kupować drogi oryginał.

Mi pasek gumowy wystarczył na około 10 lat. Rozwiązaniem może być wersja z bransoletą.

porsche-design-flat-6-p6310-neuve-.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież ten porsche to też Eterna

Dziwi mnie ustalanie kolejności marek przez kolegów

jakoś nie widziałem takich "rankingów" w niemieckich czasopismach a i czytując je mam wrażenie, że oni inaczej oceniają marki.

Np taka omega nie jest stawiana wyżej niż longines itp

Oczywiście dochodzi jeszcze kwestia mechanizmu i materiałów z jakich jest zrobiony zegarek.

Kiedyś (ok 15 lat temu) w PL zegarki zenitha kosztowały tyle samo co eterna zaś atlantici były śmiesznie tanie a dziś ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię, że ten Porsche to nie Eterna :)

Porsche natomiast nie przykleiło swojego logo na jakąś Eternę i już.
Miało swój wkład w ten zegarek w postaci materiałów i designu, np. pasek jest z gumy która jest wykorzystywana do produkcji ich opon itp.

Ja już niestety szczegółów nie pamiętam ale dobry sprzedawca powinien je znać i być w stanie opowiedzieć więcej na ten temat, a widziałem że w ostatnich (10ciu) latach marka pojawiła się w Polsce.

Co do wartości marek to ja tego jeszcze nie rozumiem i mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony będzie mógł to wytłumaczyć. Czemu są aż takie różnice w cenie zegarków na tym samym mechanizmie? Np IWC na Ecie 2892-A2 potrafi już kosztować w okolicach 20 tysięcy złotych. Czy oni sami robią ten mechanizm czy to raczej historia i prestiż marki ma wpływ na cenę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami firmy przerabiają dany mechanizm w mniejszym lub większym stopniu. Czasami jednak nic w nich nie zmieniają.

Na cenę na pewno to wpływa, na pewno koperta itp. ale moim zdaniem sporo się czasem płaci za "markę"

czy warto - rzecz gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejną możliwością spełniająca wymagania to Porsche P'6310 - jedynie cena nowego może się nie mieścić ale ktoś gdzieś tu kiedyś pisał, że bywają promocję w okolicach połowy ceny ;)

Albo używka, tu np ktoś sprzedaje 2-3 latka -> klik

Pasek jest wymienny ale minusem może być unikatowe mocowanie = trzeba kupować drogi oryginał.

Mi pasek gumowy wystarczył na około 10 lat. Rozwiązaniem może być wersja z bransoletą.

porsche-design-flat-6-p6310-neuve-.jpg

Przyznam szczerze, że fajowe to porsche. Może ciut za duże na moją witkę, ale chętnie bym takie cudo u siebie widział.. Ale na razie się wypstrykałem z gotówki.. Może niedługo.. ? cierpliwie trzeba czekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miało dac się zmieniac paski. W tym Porsche Design nie będzie to zbyt łatwe......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

(...)

Fajnie to wygląda ale nie jest to rozwiązanie dla kogoś kto wolałby potem uniknąć kupowania oryginalnego paska za ponad 1k...

Na pocieszenie dodam, że gumowy nie szczędzony dał u mnie radę około 10 lat zanim zaczęła pękać powierzchnia.

Jak ktoś lubi to bransoleta będzie zapewne rozwiązaniem wiecznym ;)

Tymczasem podrzucam kolejną możliwość tym razem na małej sekundzie -> Eta 2895-a2. Nie wiem natomiast jak tutaj będzie ze zmianą pasków...

H78465553PR.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.