Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Marcin_L

Omega - nowy mechanizm in-house

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt, Stoisko Omegi jest chyba najbogatsze i najbardziej wyeksponowane ze wszystkich marek tam prezentowanych, choc same Omegi na zywo jakos mnie nie poruszyly. Hour Vision nie widzialem, moze w piatek sie uda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie,

Obiecane fotki Hour Vision - robione na szybko, wiec moze jakosc nie ta, pewnie w weekend da sie zrobic cos na wlasciwym poziomie - o ile beda chetni do ogladania :D

post-5515-0-32487000-1330690717.jpg

Przez tydzien lezala sobie w rotomacie, razem z constellation i planet ocean. W ciagu tego czasu constellation spoznila sie ok. 4 s na dobe, PO przyspieszala ok. 1 s na dobe, a HV przyspieszyla ok. 1-2 s na tydzien. Calkiem dobry wynik, ciekaw jestem jak teraz bedzie w warunkach bardziej "narecznych" :)

Pare dodatkowych fotek:

post-5515-0-30556100-1330690724.jpg

post-5515-0-87025400-1330690726.jpg

post-5515-0-38356600-1330690729.jpg

post-5515-0-92784200-1330690732.jpg

Biala tarcza nie wyglada tak dobrze (ale tu mozecie sie ze mna nie zgodzic), czarna przypomina troche ruletke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maestro

Stork, w 800x600 tez dobrze będzie widać, a oglądać będzie wygodniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, zauwazylem to po kliknieciu na "wyslij" :) nastepnym razem sie poprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratulacje !

... a duuuże fotki najlepiej wstawiać z imageshack jako miniatury do powiększenia - i po sprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiekna! Gratuluje!

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no, świetna :)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stork - Gratulacje - przepiękna Omega. Moim zdaniem wybrałeś najfajniejszą wersję.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki - Omesia wygrala w konkurencji na ladniejszy zegarek z IWC Portugieser'em (oczywiscie glosowalem sam :), mozecie miec inne zdanie :) ), nie bylo latwo, bo Portugieser (zwlaszcza 7-days power reserve) to byl moj typ na nastepny zegarek, ale HV jednak pobila je designem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech sie dobrze nosi! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Dzieki - Omesia wygrala w konkurencji na ladniejszy zegarek z IWC Portugieser'em (oczywiscie glosowalem sam :lol:, mozecie miec inne zdanie :) ), nie bylo latwo, bo Portugieser (zwlaszcza 7-days power reserve) to byl moj typ na nastepny zegarek, ale HV jednak pobila je designem :)

I ja gratuluję. Co prawda osobiście wybrałbym Portugiesera z 7'dniową rezerwą chodu - zwłaszcza model w białym złocie jest w mojej opinii jednym z najpiękniejszych zegarków klasycznych w ogóle. Ale Twoja Omega też prezentuje się całkiem nieźle :), niech się dobrze nosi. Dokonałeś dobrego wyboru.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super, tez taki chce,

a mozesz dac zdjecie jak lezy na ręce (i jak pasuje do marynarki :lol: ), bylo by super

pozdr.

Abacus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje nowej Omegi, bardzo przyjemny werk (szczegolnie mozliwosc ustawiania godziny bez 'straty' czasu jest fajna innowacja). Co prawda 'face' w tej Omedze nie jest za bardzo w moim typie (kwestia gustu), ale najwazniejsze ze Tobie sie podoba.

Co do samego mechanizmu, to czas pokaze jak sie on bedzie sprawowal i czy wart jest swojej ceny (czy nie jest to jedynie 'gimmick' firmy aby znacznie podniesc cene na swoje przyszle wyroby zawierajace nowy in-house werk...). Osobiscie, nie mialbym nic przeciwko kontynuacji przez Omege produktow napedzanych przez bazowane na ETA zawierajace innowacje jaka jest co-axial wychwyt werki (taki np. jak cal. 2500 w mojej O. Seamaster Pl. Oc.) lub inne przyszle innowacje poczynione w ETA-based werkach. Sa to przeciez przeswietne werki i, co niejednokrotnie rowniez wazne, zawierajace je produkty Omegi sa w rozsadnej (relatywnie) cenie.

Jakkolwiek, raz jeszcze gratuluje ciekawego nabytku marki Omega z najnowszym in-house werkiem i niech sie dobrze nosi i dlugo wskazuje precyzyjnie czas.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abacus:

post-5515-0-32384100-1330691931.jpg

(niestety marynarki na razie nie chce mi sie wyciagac, juz w zasadzie nie musze tak paradowac :) ale przy okazji jeszcze cos wkleje)

co do innowacji, to fakt, ciekawa funkcja, ale szczesliwi czasu nie licza i jak nawet kiedys tracilem przy przestawianiu czau klka sekund to nie plakalem z tego powodu :) Troche tylko denerwuje, ze date zaczyna juz lekko przesuwac jak tylko mija 23-cia, PO tak nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość peka
abacus:

post-10245-0-82986100-1330691932.jpg

(niestety marynarki na razie nie chce mi sie wyciagac, juz w zasadzie nie musze tak paradowac :) ale przy okazji jeszcze cos wkleje)

co do innowacji, to fakt, ciekawa funkcja, ale szczesliwi czasu nie licza i jak nawet kiedys tracilem przy przestawianiu czau klka sekund to nie plakalem z tego powodu :) Troche tylko denerwuje, ze date zaczyna juz lekko przesuwac jak tylko mija 23-cia, PO tak nie ma :)

Co prawda bardziej podoba mi się wersja Red Gold / Brown / Leather (jedyny jaki mi sie podoba w zlocie)....

o taki....

post-10245-0-22582800-1330691935.jpg

... ale z tą też się do mnie nie zbliżaj, bo nie ręczę za siebie :)

Gratuluję!!!

i zadroszczę...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieknie, pieknie

jeszcze nei wiem czy sobie na nią pozwole, bo jednak troche kosztuje, ale na pewno z marynarka wyglada bosko.

No i nie wiem czy ze srebrną czy z czarną tarczą (powiedz czy mierzyles obie wersje)

co do wersji ze red gold - to sie w niej zakochalem od pierwszego wejzenia tyle, żejak na razie jest poza moim zasięgiem.

pozdr.

Abacus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tylko tyle: biala tarcze widzialem z bliska, jest jakas taka... mdla (przynajmniej dla mnie), czarna z czerwonymi cyferkami wyglada duzo lepiej. Zlota wersja jest ciekawa, ale tak jak w Twoim przypadku poza zasiegiem, a i nie jestem przekonany do zlotych zegarkow (chyba, ze biale zloto... moze dlatego lubie stalowe :) )

Przymierzalem tez HV na bransolecie - naprawde robi wrazenie, ale dla mnie osobiscie garniturowiec vel elegant to tylko na pasku (choc lata cale chodzilem w stali a nie skorze :) ale to raczej tylko kwestia niewystarczajacych wowczas funduszy...)

HV z biala tarcza fajnie wychodzi z bransoleta, z czarna tarcza - na pasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC już dzisiaj gratulowałem a Omega równie fajna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasna również prześwietna. Niech się dobrze nosi.

Odechciało mi sie PO - i być może HV zajmie jej miejsce w mniej odległych planach. Bardziej przypadła mi do gustu jednak w "storkowych" kolorach :grin:

Miałem sposobność z taką właśnie doć dokładnie zakolegować się - i bardzo przypadła mi do gustu w realu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KonradD - gratulacje :)

Od razu pytanko - chodzi Ci dokladnie czy ma "odchyly"? U mnie po paru tygodniach w nakrecarce zbiera sie jakas minuta-dwie "do tylu", a nie chce zanosic do regulacji, bo serwis SGP pieknie rysuje szafir, a HV szafiru ma pod dostatkiem :) (drobna odchylka wcale mnie nie denerwuje, bardziej mnie rysy a'la SGP wkurzaja :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Z dokladnoscia jest wiecej niz dobrze. Jest to moj najdokladniejszy zegarek. Na początku w jeden dzien było +5s ale tylko raz. Teraz jest to prawie ideal. Sprawdzalem kilka dni rano z radiem i zawsze jest w okolicach 7:00 03s. IWC ma podobną dokladnośc w granicach -1s na dzień ale jest nowy i sprawdzalem tylko kilka razy. JLC prezentuje sie na tym tle troche słabo okolo -4s na dzień. Ale obecnie tylko JLC jest na chodzie. Nie mam rotomatu i nie daje rady nakrecic wszystkich.

Pozdrawiam

Konrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również gratuluje zakupu. Wspaniały zegarek. Cieszę się, że Omega idzie w kierunku najlepszych a przy tym potrafi wyznaczyć cenę, która nie jest z księżyca :smile:

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja przyłączam się do nieco spóźnionych gratulacji.

Nieskoromnie sam przyznam, że i do mnie 3 tyg. temu zawitał taki sam, chociaż z jasną tarczą. Przyznam, że przed podjęciem decyzji o zakupie, sam poważnie myślałem o ciemnej tarczy - naprawdę ma w sobie to coś. Kiedy jednak rozpakowałem moją jasną De Ville`kę, to już przepadłem i naprawdę nie żałuję.

Przy okazji bardzo chciałbym podziękować Staniemu.

Ponadto KonradD napisał:

"Z dokladnoscia jest wiecej niz dobrze. Jest to moj najdokladniejszy zegarek. Na początku w jeden dzien było +5s ale tylko raz. Teraz jest to prawie ideal. Sprawdzalem kilka dni rano z radiem i zawsze jest w okolicach 7:00 03s. IWC ma podobną dokladnośc w granicach -1s na dzień ale jest nowy i sprawdzalem tylko kilka razy. JLC prezentuje sie na tym tle troche słabo okolo -4s na dzień. Ale obecnie tylko JLC jest na chodzie. Nie mam rotomatu i nie daje rady nakrecic wszystkich."

W oparciu o swoje obserwacje potwierdzam zacytowaną powyżej opinię.

Dla mnie dokładność rewelacyjna

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie proszę czy ta Omega ma jakieś punkty luminescencyjne ???

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.