Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kostropaty

Jaki smartfon..

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, witam,

18 - letnia siostra poszukuje smartfona do okolo 400 zl. Nie znam sie specjanie na telefonach, ale jakos chcialbym jej pomoc. Wiem, ze to nie moze byc nokia ('nie, bo nie'). Moze byc uzywany. Co polecicie w takim budzecie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Nic. Jak Nokia odpada - będąc najlepszym wyborem przy mały budżecie, to pierwszym dobrze działającym telefonem będzie Moto G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie, jako osoby korzystającej z telefonu często w zastępstwie komputera, a w konsekwencji dużo piszącej, priorytetem jest duża fizyczna klawiatura qwerty. Niestety smartfony qwerty są na wymarciu (prawdopodobnie z powodu wyższych kosztów produkcji, większego stopnia komplikacji, a zarazem większej awaryjności i nie aż tak wielkiego grona nabywców).

Ale do rzeczy: za 400 zł można spokojnie kupić ostatni z wielkich smartfonów qwerty, czyli używaną Motorolę Droid 4. Sam kupiłem niedawno Droid 3 za 250 zł i jest rewelacyjny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic. Jak Nokia odpada - będąc najlepszym wyborem przy mały budżecie, to pierwszym dobrze działającym telefonem będzie Moto G.

Jest jeszcze tańsza Motorola E. Minus - brak lampy błyskowej i videorozmów, poza tym działa równie szybko jak MotoG (obecnie Kitkat 4.4.4 a dostanie lolipopa), zostawiając w tyle dwa razy droższe telefony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może samsunga galaxy s2 uda się znaleźć w dobrym stanie. Sam mam ten telefon od 1,5 roku i jest to naprawdę świetna maszyna. Wszystko na nim śmiga aż miło, nie zawiesza się, robi dobre zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szymar, dnia 17 Gru 2014 - 07:17, napisał:

Może samsunga galaxy s2 uda się znaleźć w dobrym stanie. Sam mam ten telefon od 1,5 roku i jest to naprawdę świetna maszyna. Wszystko na nim śmiga aż miło, nie zawiesza się, robi dobre zdjęcia.

Witam,

podzielam opinię :) W tym ergonomicznym rozmiarze nie ma żadnej nowości, która racjonalnie byłaby w stanie go zastąpić. Jeśli wierzyć ofertom w sieci, to można znaleźć jeszcze nowe egzemplarze.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie warte uwagi są jedynie budżetowe telefony z WP. Chyba, że zapolujesz na używaną Moto G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, a co powiecie na Samsung Galaxy Trend Plus z forumowego bazarku?

Nie wiem jak jest z Trend Plus ale zwykły Trend pod względem płynności działania doprowadza do szału, wiesza się nawet przy odbieraniu połączenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nokia jest moim zdaniem mocno średnia. Windows tez mi nie przypadł. Mam moto g i mimo drobnych wad to chyba najlepszy tel za ta kasę. Lolipop juz jest tylko trzeba wygrać brazylijski soft ale ludzie chwala szybkość wiec ja na pewno wgram.

Wytapane z Moto G

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Retail ma dostać ponoć w styczniu a tak smaka narobili ze będzie w listopadzie.

moto g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba zostaje czekać na słuchawki z logo Microsoft jak Nokia niedobra.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może iphone 4 dostanie w tym budżecie. Tak wiem, na ios7 nie pójdzie tym bardziej ios8 ale przecież w ustawieniach fabrycznych ma ios6.

Design robi dla kobiety różnicę a inne parametry? Kto poza maniakami zwraca na nie uwagę.

Wysłane z Tapatalk przez A1457

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo A820 masz ekran 4,5 cala, cpu z 4 rdzeniami, 1gb ram, rozdzielczoc 960x540, kamerka 8mg. Za 105$ ciezko cos lepszego bedzie kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być telefon dla kobiety.

Jak ma małe dłonie to będzie miała problem z obsługą jedną ręką.

Jakie aplikacje są istotne dla kobiety że potrzebne są jej jakieś mocne bebechy.

Ja bym patrzył na wygląd i wykonanie- tak jak to robią kobiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie zdecydowanie motorola moto g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Koledzy coś podpowiedzą.

Stoję przed zakupem smartfona i wybór jest pomiędzy samsung s5 a sony z3. Moje pytanie brzmi czy mieliście okazję korzystać z tych fonow, jak jest z obsługa,awaryjnością,etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Xperie J - telefon kilka pólek nizej, niz te, miedzy którymi wybierasz, ale powiedzialem sobie, ze nigdy wiecej nie kupie telefonu Sony... Tak, jak Sony Ericsson K510i, to moj ulubiony telefon ever, tak już samo Sony mi sie nie podoba.

Moja J-ka sie bez przerwy zacina. Przywrocenie do ustawien fabrycznych daje efekt na jakis tydzien. Z telefonu nie da sie czasami korzystac..

Z3 na pewno pod tym wzgledem bedzie wiele, wiele lepszy, ale chcialem Ci opowiedziec o moich przygodach z telefonami od Sony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się nie podoba menu w Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Xperie J - telefon kilka pólek nizej, niz te, miedzy którymi wybierasz, ale powiedzialem sobie, ze nigdy wiecej nie kupie telefonu Sony... Tak, jak Sony Ericsson K510i, to moj ulubiony telefon ever, tak już samo Sony mi sie nie podoba.

Moja J-ka sie bez przerwy zacina. Przywrocenie do ustawien fabrycznych daje efekt na jakis tydzien. Z telefonu nie da sie czasami korzystac..

Z3 na pewno pod tym wzgledem bedzie wiele, wiele lepszy, ale chcialem Ci opowiedziec o moich przygodach z telefonami od Sony :)

Jakbym czytał o moim telefonie. Też mam J. Totalne gówno. Nie reaguje na dotyk, zacina się, wyłącza się podczas rozmowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Sony to lepsze obudowy (estetycznie i technicznie) i lepsze aparaty przeważnie, jednak marna nakładka i straszne kiepskie podejście do aktualizacji - siostra ma Z1 i jak jej zaktualizowali OTA to baterię zaczęło jej zżerać w 3 godziny  zamiast wcześniejszych 16. Zdarza się niby, szkoda tylko, że po prawie pół roku dalej tego nie poprawili (więc co próbę czy może aktualizacja działa poprawnie trzeba z powrotem wracać do starszej wersji...)

Samsung to plastik, straszny syf niechcianymi aplikacjami, ale mimo wszystko większy spokój umysły przy codziennym korzystaniu. No i wgrywając CM ma się naprawdę fajny telefon.

Choć ja szczerze mówiąc przyjrzałbym się raczej Moto X na przykład. A jak budżetu starczy to HTC One M8 Google Play Edition.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.