Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

Szaleństwo! 46 mm na nadgarstku około 17,5cm! :D

Jeden z najładniejszych airmanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mimo wymiarów na papierze nie przytłacza. Super! A co do "ładności", to ...zgoda :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawał zegarka :) gratulacje

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawał zegarka :) gratulacje

Dzięki, odziwo naprawdę fajnie się układa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za granicą jest bardzo popularny. Napisz, jak oceniasz jakość w porównaniu do innych posiadanych zegarków. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za granicą jest bardzo popularny. Napisz, jak oceniasz jakość w porównaniu do innych posiadanych zegarków. Gratuluję.

Dzięki.

Wykonanie bardzo fajne, po dniu noszenia i przyglądania się z bliska porównałbym je do Squale 60atmos, może do Longinesa LLD.

Biała lakierowana tarcza prezentuje się bardzo dobrze, bezel pasuje do całości i sprawnie chodzi (w obydwie strony).

Koperta wykonana również na poziomie, bez jakichkolwiek niedoróbek. Mimo wszystko tutaj pojawia się tak naprawdę jedyny zgrzyt w moim odczuciu, czyli brak szlifów, tylko polerka na wysoki połysk. Z jednej strony bardzo dobrze to wygląda jako całość i pasuje do tarczy oraz insertu bezela, z drugiej strony chciałbym zobaczyć również wersję z wysokiej jakości szlifem. Myślę że zmieniłoby to charakter zegarka na bardziej użytkowy i zmniejszyłoby tzw. bling.

Pożółkłe delikatnie wskazówki bardzo fajne i razem z indeksami tworzą taki lekki klimat vintage.

Kształt koperty i uszu oraz rozmiar jak najbardziej na plus, to chyba najwygodniejszy w tej chwili zegarek w mojej kolekcji po Omedze SMPc.

Nie miałem jeszcze okazji założyć bransolety, ale wygląda na bardzo porządnie wykonaną, na pewno na dniach ją wypróbuję.

W skrócie - zdecydowanie polecam. A z tego co kojarzę to masz słabość do białych tarcz, więc tym bardziej myślę że byłbyś zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Tym bardziej jestem pewien, że jednak warto na niego czekać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biała lakierowana tarcza prezentuje się bardzo dobrze, bezel pasuje do całości i sprawnie chodzi (w obydwie strony).

a wiesz może czy czarna to też połysk??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W skrócie - zdecydowanie polecam. A z tego co kojarzę to masz słabość do białych tarcz, więc tym bardziej myślę że byłbyś zadowolony :)

Dzięki, ale moje dalsze plany są już skonkretyzowane. :) Powiedz jeszcze, którego cenisz wyżej - Sinna vs. Fortisa B42 Divera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifairman.jpg

Ktoś Cie musiał podpuścić na zakup tego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortis trochę mnie finezyjny mi się wydaje, Sinn jednak odrobinę bardziej mi pasuje. Aczkolwiek nakładane indeksy i barwione termicznie wskazówki to plus tego pierwszego :)

a wiesz może czy czarna to też połysk??

tak, też jest w połysku. Również bardzo fajnie się prezentuje. Na żywo spodobała mi się wersja z arabskimi indeksami, na zdjęciach wyglądała na lekko dziwną, ale na ręku bardzo zyskała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś Cie musiał podpuścić na zakup tego zegarka

Twoja opinia zaważyła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"....bedzie pan zadowolony"

PS: Daj go na jakiś lotniczy skórzany lotniczy pasior

Edytowane przez Pit83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS: Daj go na jakiś lotniczy skórzany lotniczy pasior

Są takie plany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, jestem nowy na forum, wiec w razie co, proszę o korektę (bo nie wiem, czy w dobrym miejscu to wstawiam)

Upolowałem taki czasomierz. Czy ktoś mi jest w stanie cokolwiek o tej marce powiedzieć?

Wiem, że to marka, która nie przetrwała kryzysu kwarcowego, niestety albo źle szukam, albo w internecie pustki na ten temat ;p

89599376601629184499.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Obawiałem się, że będzie za duży i ostrzegałem, ale jest ok :)

Dbaj o niego, uwielbiałem go ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiałem się, że będzie za duży i ostrzegałem, ale jest ok :)

Dbaj o niego, uwielbiałem go ;)

Wszystko się zgadza, zniechęcałeś ale na szczęście mało skutecznie .

Będę dbał, dbam o wszystkie swoje zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Jacenty zaszalałeś, pogratuluję, choć na fotce wygląda jednak na troszkę za duży - chodzi mi o wyjące uszy, tak to nazywam po swojemu :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na fotce wygląda jednak na troszkę za duży - chodzi mi o wyjące uszy, tak to nazywam po swojemu :)

Jest lepiej niż miałem w Orisie Small second pointer Day date. Mimo że średnica airmana większa to L2L minimalnie mniejsze w airmanie. No i te uszy w dół zorientowane! Leży całkiem ok, a ponieważ zegarek jest mega fajny! to warto przymknąć oko na fakt że jest dla mnie nieco za duży... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest lepiej niż miałem w Orisie Small second pointer Day date. Mimo że średnica airmana większa to L2L minimalnie mniejsze w airmanie. No i te uszy w dół zorientowane! Leży całkiem ok, a ponieważ zegarek jest mega fajny! to warto przymknąć oko na fakt że jest dla mnie nieco za duży... :)

Trzeba to sprzedać:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Wykonanie bardzo fajne, po dniu noszenia i przyglądania się z bliska porównałbym je do Squale 60atmos, może do Longinesa LLD.

Koperta wykonana również na poziomie, bez jakichkolwiek niedoróbek. Mimo wszystko tutaj pojawia się tak naprawdę jedyny zgrzyt w moim odczuciu, czyli brak szlifów, tylko polerka na wysoki połysk. Z jednej strony bardzo dobrze to wygląda jako całość i pasuje do tarczy oraz insertu bezela, z drugiej strony chciałbym zobaczyć również wersję z wysokiej jakości szlifem. Myślę że zmieniłoby to charakter zegarka na bardziej użytkowy i zmniejszyłoby tzw. bling.

Pożółkłe delikatnie wskazówki bardzo fajne i razem z indeksami tworzą taki lekki klimat vintage.

Kształt koperty i uszu oraz rozmiar jak najbardziej na plus, to chyba najwygodniejszy w tej chwili zegarek w mojej kolekcji po Omedze SMPc.

Nie miałem jeszcze okazji założyć bransolety, ale wygląda na bardzo porządnie wykonaną, na pewno na dniach ją wypróbuję.

Tym bardziej jestem pewien, że jednak warto na niego czekać :-)

Na fali ostatnich zakupów 104.

Ten jest też fajny:

https://www.instagram.com/p/BpXZ6wGhiMd/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=5rdo5yrkf82m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjechał Pan Ham z Europy :)

03ad95d717f4cdd1b0dbc89cb651b792.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjechał Pan Ham z Europy :)

Jest świetnie, graty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi