Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Jest sprzedawca na chron24 w Włoch, ma około 700 transakcji trusted checkout wiec chyba nie ma ryzyka w zakupie aczkolwiek osobiście nie testowałem. Tu jego Tudory:

https://www.chrono24.pl/search/index.htm?dosearch=true&manufacturerIds=245&manufacturerIdsmore=1&maxAgeInDays=0&merchantId=4515&resultview=list&searchexplain=false&sortorder=1&watchTypes=U

Mati dążymy do takiego samego zestawu, mam dwa pierwsze od lewej a nastepny krok to Tudor :-)

Ciesz się bo to oznacza ze nie mam najgorszego gustu  ;)

Swierszczu naprawiłeś ten bezel czy to stara fota?

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fota dzisiejsza :) i nic nie naprawiałam a rysek widactylko pod pewnym katem :) mi ona nie przeszkadza

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sprzedawca na chron24 w Włoch, ma około 700 transakcji trusted checkout wiec chyba nie ma ryzyka w zakupie aczkolwiek osobiście nie testowałem. Tu jego Tudory:

Nie no pewnie. Moj Submariner tez byl 170, czyli wloski. Zonie auto tez kupilem z Wloch i jestem wiecej niz bardzo zadowolony. Prawdopodobnie we Wloszech jest najwiecej Rolexow i stad niskie ceny, a do tego jest tez najwiecej podrob.

Ogolnie malo wazne z mojej strony EOT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.chrono24.pl/search/index.htm?dosearch=true&manufacturerIds=245&manufacturerIdsmore=1&maxAgeInDays=0&merchantId=4515&resultview=list&searchexplain=false&sortorder=1&watchTypes=U

Rozmawiałem z tym sprzedawcą, sprawdzałem też jego referencje na innych forach i wygląda na wiarygodnego.

Być może kupię coś od niego na początku kwietnia, więc jeśli będziesz chciał to mogę dać znać na pw, czy wszystko było jak należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z tym sprzedawcą, sprawdzałem też jego referencje na innych forach i wygląda na wiarygodnego.

Być może kupię coś od niego na początku kwietnia, więc jeśli będziesz chciał to mogę dać znać na pw, czy wszystko było jak należy.

Chetnie poczekam na twoja opinie. A zadałeś może najpopularniejsze pytanie polskiego klienta? "Czy idzie coś urwać z ceny?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie pytałem, zastanawiam się warto. Gość i tak ceny ma dosyć konkurencyjne. Od razu po rozmowie przesłał wycenę razem z przesyłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pytałem paru sprzedawców i nie opuszczaj niestety ale może akurat... A możesz powiedzieć ile dokładnie doliczył kosztów za przesyłkę i czy dodał również te 2,5% dla chrono24?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jaka??

Za darmo ewentualnie pół darmo jak na typowego Polaka przystało :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przyjmę zegarek w dobre ręce Edytowane przez RoKoKo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę z komórki nie wrzuciło mi całego posta. Miało być:

Przyjmę zegarek w dobre ręce - żarcik. Dywagacja cenowa wynika raczej z niezdecydowania. Człowiek zdecydowany nie wymyśla .

W przypadku Livingo trzeba się liczyć z cłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Astral to zapytaj jaj by było z ewent.rabatem np. przy trzech zegarkach to moze kolega Mati i ja byśmy dołączyli do zakupu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Astral to zapytaj jaj by było z ewent.rabatem np. przy trzech zegarkach to moze kolega Mati i ja byśmy dołączyli do zakupu :)

Ja tam żadnej pilnej potrzeby zakupu nie mam ale chodzi mi po głowie BBB na nowym werku. Myślę że na chrono będzie lada dzień a na pewno szybciej niż na naszym rodzimym rynku. Tylko cały czas zastanawiam się czy warto się połasić na ta nowość bo opinie czytam tu rożne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakoś mylnie zinterpretowałem twoje posty i pomyślałem ze chcesz cos kupić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to zawsze chce, tzn. mam ochotę ale staram się przed tym bronic  ;) Jak będzie rabat u tego sprzedawcy to na pewno coś znajdę. A z drugiej strony obiecałem sobie redukcje , najpierw do 5 sztuk , potem do 3 sztuk tylko czy to realne...

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i się pomylili, mniejsza o to. Cena 14700 i tak nie jest satysfakcjonując a poza tym nie mają na stanie czarnego.

A teraz z innej beczki. W zasadzie nie zwracam aż tak wielkiej uwagi na równości chodu ale tydzień temu ustawiłem godzinę w BB równiutko z casio synchronizowanym radiowo. Po 7 dniach mam taki oto wynik. Wiec zapytam czy ten model tak ma czy mi po prostu trafił się tak fantastycznie wyregulowany egzemplarz? Zegarek w nocy leży, w dzień na reku przez 8-10 h.

mi Pelagos robi + - 1 sekundę, zależy jak odłożę na noc

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie o ile jest prognozowany wzrost ceny w związku z wprowadzeniem 5612 do BB ?

Czy to przypadkiem nie jest mocno zmodyfikowana 2824 ewentualnie jaki mechanizm stanowił podstawę dla konstruktorów ?

Jakie są pierwsze opinie o nim bo już trafił do innych modeli wcześniej ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie o ile jest prognozowany wzrost ceny w związku z wprowadzeniem 5612 do BB ?

Czy to przypadkiem nie jest mocno zmodyfikowana 2824 ewentualnie jaki mechanizm stanowił podstawę dla konstruktorów ?

Jakie są pierwsze opinie o nim bo już trafił do innych modeli wcześniej ?

Pelagos podrożał chyba około 1200 pln jak wstawili in house więc przy BB powinno być podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny wzrosną o 7-10%.

To zupełnie nowy mechanizm, zaprojektowany od podstaw, nie mający nic wspólnego z Etą.

Pierwsze sztuki pojawiły się pół roku temu, jeszcze za wcześnie na problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiada się w takim razie obiecująco, jestem ciekawy jak wypadnie w porównaniu z 3130/3135 Rolexa. Ale Rolex chyba odpowiednio zadbał aby kanibalizm modelowy nie wystąpił czyt odpowiednio "pogorszył" 5612.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanibalizm pomiedzy roleksem a Tudorem wg mnie nie istnieje I nie bedzie istnial bez wzgledu na to jaki mechanizm nie znalazl by sie w Tudorze

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy werk Tudora bardzo piękny. Aż się prosi o przezroczysty dekiel aczkolwiek nie wypada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy werk Tudora bardzo piękny. Aż się prosi o przezroczysty dekiel aczkolwiek nie wypada.

przezroczysty dekiel jest np. w North Flagu, a werk surowy - tak jak w Rolexie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz beda ladowac ten mechanizm do wszystkich BB? Jesli tak to lepiej pozbywac sie starego, pewnie mocno potanieje.

Niekoniecznie. Tudor to nie Panerai, ale jak wprowadzili osmiodniowe mechanizmy w historycznych pamach to te na Unitasie wcale nie potanialy. Te wczesne serie nawet podrozaly. Moim zdaniem jak calkowicie wycofaja unitasy to ich ceny poszybuja.

W przypadku Tudora moze byc podobnie. Wlasny mechanizm to taki fetysz, wielu sie jara, a tak naprawde nie wie czemu.

W przypadku takiego (za chronosem budzetowego) zegarka wlasny mechanizm oznacza tylko klopoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi