Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wybor, a jaki masz obwod nadgarstka?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Dziękuję, 18cm

Zegarek jest ok. :)

W kwestii swetra, nigdy więcej nie namaczaj go w ACE - toż to wybielacz nad wybielacze ;)

Dziękuję, przekażę producentowi nomen omen marce Diesel ;)

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty Grażyna patrzaj Tudora se kupił a na swynter już mu nie wystarczyło. :D

Un chiba psa ma jakiegoś, hy hy, co jemu tak rynkaw potarmosił, jakem ja ciebie wedle sianokosów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na poważnie to długo za mną chodził BB ale miałem dwa dylematy, kolor i mechanizm.

Ostateczny wybór padł na czerwony in house.

Dziękuję wszystkim za dobre słowo.

Dylemat to chyba był zegarek czy sweter :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na poważnie to długo za mną chodził BB ale miałem dwa dylematy, kolor i mechanizm.

już tam nie udawaj, ewidentnie widać że naciągałeś rękaw kolanem, żeby się po prostu ten grubas zmieścił. PS. dobry sposób :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda super! gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulację nowych nabytków. :)

Tak się zastanawiam (jeśli się mylę to proszę poprawcie mnie), czy coś jest nie tak z Pelagosem? Ja wiem, że to inna cena, model itd, ale mam wrażenie, że nie za wiele go tu na stronie...

Jakieś tam się pojawiają :)64f95d6335f7a92e6ecc2bce25fa1306.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś tam się pojawiają :)

Zastanawiam się...i sam już nie wiem. Taki mały ten zegarek czy taka masz wielką łapę? ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalną raczej, około 19,5

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalną raczej, około 19,5

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kiedyś i ja taką miałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz dzięki Panowie :D

już tam nie udawaj, ewidentnie widać że naciągałeś rękaw kolanem, żeby się po prostu ten grubas zmieścił. PS. dobry sposób :)

Na to nie wpadłem ale muszę przyznać że niezły z niego grubasek

MjCtE2Y.jpg

WhRprkT.jpg

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie grubasek ale prawdziwy tłuścioch i to z czerwoną gębą;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dziś nie rozumiem, dlaczego ten model zrobili taki gruby, przecież nawet wczesna wersja z ETA... No są na rynku zegarki z tym mechanizmem naprawdę bardziej płaskie...

Tak się zastanawiam (jeśli się mylę to proszę poprawcie mnie), czy coś jest nie tak z Pelagosem?  Ja wiem, że to inna cena, model itd, ale mam wrażenie, że nie za wiele go tu na stronie...

Osobiście jestem zdania, że przyczyna może leżeć w rozmiarach: jest jeszcze trochę potężniejszy niż BB, a tym doprawdy nie można zarzucić braków masy.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy w BB bardziej doskwiera 15mm grubości czy też to że bok koperty jest prosty jak ściana. W Ecie jest chyba 12mm wiec to się jakoś jeszcze broni. Wg mnie tylko na duże nadgarstki...

Domnemuje że mocny spadek wartości na wtórnym oraz wielu sprzedających może być spowodowane brakiem komfortu noszenia(bransoleta 22 mm pełne ogniwa ,ciężar plus grubość koperty ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy w BB bardziej doskwiera 15mm grubości czy też to że bok koperty jest prosty jak ściana. W Ecie jest chyba 12mm wiec to się jakoś jeszcze broni. Wg mnie tylko na duże nadgarstki...Domnemuje że mocny spadek wartości na wtórnym oraz wielu sprzedających może być spowodowane brakiem komfortu noszenia(bransoleta 22 mm pełne ogniwa ,ciężar plus grubość koperty ).

A kolega miał kiedyś ten zegarek czy tylko tak pisze...bo ja mając raczej średni nadgarstek noszę go od dwóch lat i na ciężar/ wielkość nie narzekam. Natomiast,choć bardzo chciałem przekonać siė do delikatności BB 58, to nie dałem rady.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GMT jest gruby, ale kształt koperty jest bardzo przyjazny średnim nadgarstkom. Nie odczuwam dyskomfortu z powodu wagi zegarka. Porównywalny z Moonem.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, te wszystkie uwagi na temat gabarytów BB41 to kalumnie roznoszone przez drobnonadgarstkowce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, te wszystkie uwagi na temat gabarytów BB41 to kalumnie roznoszone przez drobnonadgarstkowce.

Nie, to po prostu własna opinia, podzielana przez wielu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kolega miał kiedyś ten zegarek czy tylko tak pisze...bo ja mając raczej średni nadgarstek noszę go od dwóch lat i na ciężar/ wielkość nie narzekam. Natomiast,choć bardzo chciałem przekonać siė do delikatności BB 58, to nie dałem rady.

Tak wersja S&G. Największe wady to ciężar oraz gabaryty koperty. Brak regulacji na zapince przy zegarku który ważył ca 194g był sporym minusem. Można sobie wyobrazić że w upalne letnie dni na koniec dnia człowiek z ulą zdejmował zegarek. A w zimie ciężko było z takim klockiem pod swetrem i kurtką. Pewnie wersje bez złota są nieco lżejsze ale nie sądzę aby znacznie . Co do BB58 to jest znacznie mniejszy co dla niektórych może być wadą, wiadomo . Na pasku z kolei dla mnie słabo - szpara między koperta a paskiem wyglądała komicznie . W BB 58 jest już z tym lepiej. Poza tym , wizualnie dla mnie linia BB to mega atrakcyjne, świetnie wykonane zegarki. Inżynierowie Tudora schrzanili pare rzeczy (bo też bransa 22mm na całej długości , ciężka ). Żeby nie było , jestem fanem tej marki, jeśli poprawilibyby nieco 41mm to wracam. Zresztą moim zdaniem rynek pierwotny BB 41 obecnie stanął (poza GMT i 58) , AD są zatowarowani pod sufit a sam Tudor okazał się mięciutki jeśli chodzi o trzymanie ceny

Jeśli mnie pamięć nie myli to seamaster 300 diver coaxial bez fal ca 140g , seamaster 300 uważany za duży i ciężki ca 150g a cięższe chrono TAG Carrera ca 160g. To mój z tymi 190g jak kajdan...

Edytowane przez Lotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby cię czasem te gramy BB w ziemie nie wygniotły :D ja sobie jakoś nie mogę wyobrazić tego co napisałeś o nieumieszczenie się zegarka pod sweterem, No chyba ze jesteś z tych co to too slim too fast :D i zakładam ze w życiu tudora na bransolecie nie widziałeś.

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi