Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Co tu kryć, podobnie i u mnie  :) Takie perfekcyjne (oczywiście z mojej perspektywy) EDC  ;)

post-34987-0-52769400-1559015797_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie również, złoty a skromny ;)

e9546039eacea02b30e78fb2904d4c9e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu kryć, podobnie i u mnie  :) Takie perfekcyjne (oczywiście z mojej perspektywy) EDC  ;)

Rafał,

perfekcyjne EDC powinno od czasu do czasu wskoczyć na bransoletę ;)  Wtedy jest The Perfect :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Rafał,

perfekcyjne EDC powinno od czasu do czasu wskoczyć na bransoletę ;)  Wtedy jest The Perfect :)

Od tego (ewentualnie) jest mój drugi perfekcyjny EDC, czyli Moon  ;) Ten raczej na bransoletę nie wskoczy, bo i jej cena nie za bardzo zachęca do zakupu  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie również, złoty a skromny ;)

ale masz pan pikny zegar 

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki:) pikny tylko czemu robi -9 do - 20 s na dobę? Chyba nie powinien aż tyle. Mam pytanie do kolegów, czy jak poruszacie zegarkiem to czy u Was słychać rotor? U mnie dosyć wyraźnie słychać, czego nie ma w PO. Tam głucha cisza. Zastanawiam się czy to normalne w Tudorze - czytaj pełne blaszane dekle tak mają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Trochę dużo, jak na werk z COSC... Ja u siebie mam zwykłą Etę 2824-2 i wygląda to lepiej, dużo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki:) pikny tylko czemu robi -9 do - 20 s na dobę? Chyba nie powinien aż tyle. Mam pytanie do kolegów, czy jak poruszacie zegarkiem to czy u Was słychać rotor? U mnie dosyć wyraźnie słychać, czego nie ma w PO. Tam głucha cisza. Zastanawiam się czy to normalne w Tudorze - czytaj pełne blaszane dekle tak mają?

a to chyba nowy zegar ? może jeszcze się ułoży, bo przecież COSC, jak nie to reklamacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ujmę to tak, jeszcze jest na gwarancji, ale jak się zdaje długo leżał. Daję mu jeszcze trochę czasu, jak mu nie przejdzie to serwis. A co z głośnością rotora?

Edytowane przez roback1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

COSC to tak chyba  -8 +10s powinien robić max, choć i taka różnica to już sporo.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

COSC to tak chyba -8 +10s powinien robić max, choć i taka różnica to już sporo.

-4 +6 dla mechanizmów powyżej 20mm i -5+8 dla mniejszych. Tak jakoś, tyle wyczytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Klasa fota Marek, jak zwykle  :) Można takie fotki robić telefonem komórkowym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasa fota Marek, jak zwykle  :) Można takie fotki robić telefonem komórkowym? 

teraz są jakieś opcje z obiektywem o węższym kącie więc teoretycznie da się zrobić podobne jak się dobrze pooświetla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

teraz są jakieś opcje z obiektywem o węższym kącie więc teoretycznie da się zrobić podobne jak się dobrze pooświetla

A tak żebym zrozumiał?  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak żebym zrozumiał?  :lol:

znaczy nie da się:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

znaczy nie da się :D

I od razu mi się humor poprawił  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy nie da się :D

Ok. To teraz napisz, jaki to ma być telefon, jakie funkcje są potrzebne i przygotuj ogólną instrukcję obsługi.

W imieniu swoim i Kolegów z Forum z góry dziękujemy! :)  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. To teraz napisz, jaki to ma być telefon, jakie funkcje są potrzebne i przygotuj ogólną instrukcję obsługi.

W imieniu swoim i Kolegów z Forum z góry dziękujemy! :)  

W skrócie, żeby takie fotki robić to technicznie cokolwiek co ma tryb manualny i da się do tego lampę podpiąć (chociaż da się i bez lampy ale wtedy potrzebny statyw - ja robię zdjęcia z ręki) - w zależności jaki obiektyw, jaka matryca, jakość może być lepsza lub gorsza (jakieś abberacje, mniejsza ostrość, szum) ale wygląd zdjęcie będzie mieć dobry lub nie jeżeli zastosuje się odpowiednie ŚWIATŁO

Wg mnie w fotografii najważniejsze jest światło, zaraz potem "oko", żeby to jakoś fajnie w kadrze poukładać (da się tego nauczyć, ale niektórzy nazywają to talentem - ten przypadek mnie nie dotyczy) a na końcu obiektyw - ostrość/ bokeh  itd

Przy świetle nakombinowałem się ze 2 lata, jakieś pomysły mam, jedne wychodzą lepiej, drugie gorzej (w zależności od zegarka - bo jedne są "zdjęciolubne", inne nie) - generalnie co jakiś czas coś mnieszam, niestety czasu mało na to wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Pewne warunki z tego opisu spełniam, pewnych rzeczy mogę się nauczyć, a niektórych nie przeskoczę  :D Ale bardzo dziękuję  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zostaliśmy sprowadzeni na ziemię :(

Z najlepszymi komórkami nie damy rady uzyskać takiego efektu + wiedza + doświadczenie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi