Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Recommended Posts

Domowy serwis rowerowy
3aadab89bfb32805e90dec99c2875c37.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

18 godzin temu, meinard napisał(-a):

A ładne zdjęcie mi się udało

IMG_6333-2.thumb.jpg.be9fdb1817555492b630b97f9c1f470a.jpg

Kusi ten Ranger. Fajna bransoleta, w pełni szczotkowany. Kształt koperty i wymiary coś ala Bb58. Same plusy, ale tarcza podoba mi się bardziej w Railaster czarnej. Z tym że w Omedze brak t-fita, kształt koperty trochę inny. Chciałbym być mniej marudnym człowiekiem.

4 godziny temu, Barop napisał(-a):

Kusi ten Ranger. Fajna bransoleta, w pełni szczotkowany. Kształt koperty i wymiary coś ala Bb58. Same plusy, ale tarcza podoba mi się bardziej w Railaster czarnej. Z tym że w Omedze brak t-fita, kształt koperty trochę inny. Chciałbym być mniej marudnym człowiekiem.

Ranger jest świetnym zegarkiem jak się znajdzie na niego pomysł. Dla mnie to taki właśnie field watch, którego biorę pod namiot, na wyprawę w góry, do lasu, i wszystkie jego cechy się w to wpisują - wygodny rozmiar, mała grubość, szczotkowanie, czytelność. Dużo bardziej mi pasuje jako zegarek do zadań specjalnych niż taki Explorer.

Jest bardzo paskolubny, na bransolecie go w ogóle nie noszę, więc z t-fita i tak nie korzystam, ale zgadzam się co do tarczy - w Railmasterze, którego zresztą też rozważałem, jest bardziej urozmaicona, i pewnie gdyby się ten Tudor nie trafił to bym właśnie z Omegą wylądował. 

Ale od kiedy mam Rangera, całkowicie zaspokoił on jakiekolwiek potrzeby ruchów w tym segmencie. 

2 minuty temu, meinard napisał(-a):

Ranger jest świetnym zegarkiem jak się znajdzie na niego pomysł. Dla mnie to taki właśnie field watch, którego biorę pod namiot, na wyprawę w góry, do lasu, i wszystkie jego cechy się w to wpisują - wygodny rozmiar, mała grubość, szczotkowanie, czytelność. Dużo bardziej mi pasuje jako zegarek do zadań specjalnych niż taki Explorer.

Jest bardzo paskolubny, na bransolecie go w ogóle nie noszę, więc z t-fita i tak nie korzystam, ale zgadzam się co do tarczy - w Railmasterze, którego zresztą też rozważałem, jest bardziej urozmaicona, i pewnie gdyby się ten Tudor nie trafił to bym właśnie z Omegą wylądował. 

Ale od kiedy mam Rangera, całkowicie zaspokoił on jakiekolwiek potrzeby ruchów w tym segmencie. 

Paskolubny racja. W zasadzie jak bb58 którego mam. Ale jednak bransa to bransa. Lubię wypełnienie przy kopercie, a paski choć świetne jak. np te nato dedykowane to jednak jak dla mnie opcja na urozmaicenie jedynie. Z kolei na bransie czegoś mu brakuje, tego dodatkowego koloru jakby. Ta bransa również to krok do przodu jednak porównując ja do tej w Bb58. Może kiedyś trafi się okazja do przymiarki. Podoba mi się właśnie idea posiadania zegarka tego typu. Zegarka który praktycznie nie zwróci uwagi laika, prosty do bólu, nieefektowny i nieatrakcyjny na pierwszy rzut oka. Branse zawsze mógłbym przełożyć do Bb58. Ciężki orzech do zgryzienia haha. Czas pokaże. 

W dniu 31.08.2024 o 09:45, codybronco napisał(-a):

Jak nazywa się tego typu pasek? Ktoś wie, gdzie go na miejscu dostanę?

https://wkruk.pl/zegarki/tudor/tudor-black-bay-2

Dokładnie z tego materiału?

Na miejscu nie dostaniesz chyba ze ktos kto zamowil to z niego zrezygnowal, ale szanse marne. Z dokladnie tego materialu i z taka plecionka dokupienia jest tylko u AD lub u pana Pueskiewicza w obu przypadkach na zamowienie. 

O i T 

Guest codybronco

Świetne są! Zamawiałeś może? Jak długo lecą, wiesz?

13 godzin temu, codybronco napisał(-a):

Świetne są! Zamawiałeś może? Jak długo lecą, wiesz?

Kiedyś brałem od nich Supreme Nato. Szły ze dwa czy trzy tygodnie. Poczta polska nalicza opłaty - 23% ceny ze sklepu. Jakość jest topowa. Customer Service też. Płacisz normalnie kartą debetową/płatniczą :)

Alternatywą jest porównywalny Blushark, wszystkie powyższe się odnoszą. Blushark ma fajną promocję zawsze - jak zamówisz 2 pasiory trzeci dają gratis (po prostu dodaj do koszyka)

https://www.blusharkstraps.com/collections/knit-weave

Masz jeszcze firmę z Polski, jakość będzie odrobinkę gorsza ale wysyłka szybko:

https://pattini.pl/pl/c/Kolekcja-NA-Nato-Straps/90

I jeszcze opcja budżetowa, te idą z tydzień bo to EU:

https://cnswatchbands.com/fabric/adjustable-straps/

Do wyboru do koloru. 

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

56 minutes ago, Funky_Koval said:

Kiedyś brałem od nich Supreme Nato. Szły ze dwa czy trzy tygodnie. Poczta polska nalicza opłaty - 23% ceny ze sklepu. Jakość jest topowa. Customer Service też. Płacisz normalnie kartą debetową/płatniczą :)

Alternatywą jest porównywalny Blushark, wszystkie powyższe się odnoszą. Blushark ma fajną promocję zawsze - jak zamówisz 2 pasiory trzeci dają gratis (po prostu dodaj do koszyka)

https://www.blusharkstraps.com/collections/knit-weave

Masz jeszcze firmę z Polski, jakość będzie odrobinkę gorsza ale wysyłka szybko:

https://pattini.pl/pl/c/Kolekcja-NA-Nato-Straps/90

I jeszcze opcja budżetowa, te idą z tydzień bo to EU:

https://cnswatchbands.com/fabric/adjustable-straps/

Do wyboru do koloru. 

Jak chcesz jakośc TOP to Crown & Buckle. Ja zamawiam z CNS i paski z linii premium są super.

@codybronco jak chcesz to mogę Ci podesłać pasek nato z CNS do BB58. Został mi po moim BB58. Single strap'a używam w moim FXD. Dla mnie jest wystarczający.

BB58_NATO.jpg

Guest codybronco

Myślałem, że ten Tudor będzie za gruby na NATO, ale jest całkiem spoko. Tudor w wydaniu, "jestem wariat!".

79230N, 41mm.

IMG_6556.jpeg

IMG_6557.jpeg

Zawsze możesz uciąć dolną warstwę NATO i zrobić z niego single pass. Robię tak z wszystkimi swoimi paskami NATO. No dobra, wszystkimi oprócz oryginalnego Bonda Omegi 😂

Edited by wojtek91

Guest codybronco

Akurat to, że NATO się zawija bardzo lubię. Tylko sam Tudi, jest grubaskiem.

Guest codybronco

Rzeczywiście, chrono w moim odczuciu, bardzo odpustowo. 

6 godzin temu, codybronco napisał(-a):

Akurat to, że NATO się zawija bardzo lubię. Tylko sam Tudi, jest grubaskiem.

Rozumiem, też się kiedyś z nim "zmagałem". Chociaż w minimalnie cieńszej wersji na ETA. 

Guest codybronco

Uszkodziłem w Tudorze teleskop. Pytanie, może trochę laika. Czy teleskopy są lepsze/gorsze, czy brać jakie są?

9 minut temu, codybronco napisał(-a):

Uszkodziłem w Tudorze teleskop. Pytanie, może trochę laika. Czy teleskopy są lepsze/gorsze, czy brać jakie są?

Pod pasek, czy bransoletę? Paski często zmieniam, przynajmniej w dwóch Tudorach, więc daję zwykłe, tylko sprawdzam, czy sprawne i wybieram te solidniejsze. Oryginalne teleskopy od Tudora trzymam z bransoletami, przy maskownicach ważny jest każdy ułamek milimetra na docisku, żeby nie było luzów.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Guest codybronco

Pod bransoletę. Coś polecacie? Wezmę jeden oryginalny dziś i wejdę do Dolińskiego, może mają coś konkretnego. 

Edited by codybronco

Nie ma co oszczędzać na teleskopach. Dobrze by było żeby były z dobrej stali. Jak do bransolety, ja bym brał ori.
Różnice między tanią chińszczyzną, a dobrym teleskopem widać gołym okiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein