Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.
Zegarek kieszonkowy Patek Philippe - prośba o pomoc w identyfikacji
By
tmyy, in Pytania o stary zegarek
Recommended Posts
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By bercello
Witam,
Czy ktoś może polecić zegarmistrza (idealnie Wrocław), naprawiającego przedwojenne zegarki?
Odnalazłem w szafie wśród poniemieckich skarbów babci taki zegarek jak na zdjęciu. Po grawerze na zewnętrznym pudełku wygląda na to że to zegarek z warsztatu Rudolf Fume.
Zegarek nie chodzi. Jest ekonomiczne uzasadnienie naprawy takiego zegarka? Nie ma on wartości emocjonalnej. Jest po poprzednich właścicielach, którzy opuszczali ziemie odzyskane w pośpiechu....
-
By Patrycjab28
Witajcie, znaleźliśmy w starej szopie taki zegarek kieszonkowy. Tarcza, jak widać, już w kiepskim stanie, mechanizm ma rdzę. Prawdopodobnie jest posrebrzany. Przekopałam już Internet wzdłuż i wszerz, przejrzałam Wasze forum, jednak nigdzie nie znalazłam w sumie żadnych informacji na ten temat.
Chciałabym wiedzieć cokolwiek. Każda informacja i określenie jakie przychodzi Wam do głowy, każdy kawałek Waszej wiedzy i opinii.
Będę wdzięczna za pomoc
-
By tjutnia
Witam,
jestem zdecydowany na zakup zegarka Patek Philippe 5205G. I tu proszę o pomoc. Gdzie się udać w celu zakupu ? W salonie w Genewie czas oczekiwania na zakup tego modelu wynosi 3 miesiące - co nie jest problemem, jednak wobec aktualnego kursu franka i dość niskiej zniżki (6%) udzielanej przez oficjalny salon nie jest niczym specjalnym (zegarek jest dostępny ale jako że nie jestem członkiem muszę niestety zgodnie z zasadami akurat w przypadku tego modelu odczekać aby go kupić).
Proszę o pomoc i sugestie z góry bardzo dziękuje.
-
By Niusio30
Witam, dostałam od dziadka zegarek kieszonkowy Cccp 1941-1945. Dziadek pochodzi z Ukrainy mówi że to oryginalny zegarek.
Na internecie jest ich dużo, ale ponoć wzór z przodu na zegarze który ja posiadam jest bardzo rzadki.
Może ktoś z was wie czy to prawda że ten model jest taki rzadki , czy jest to oryginalny zegarek?
Nie mogę coś dodać zdjęć więc specjalnie wystawiłam go na "sprzedaż" ponieważ inaczej nie zobaczycie go.
Wstawiam link do aukcji że zdjęciami
https://www.gumtree.pl/a-zegary/zielona-gora/rosyjski-zegarek-1941+1945/1006791597990911270368709
Zdjęcia
-
By 1qwer1
Witam wszystkich,
Czy posiada ktoś na sprzedaż wskazówki do zegarka kieszonkowego Tissot Antimagnetique cal 43 wskazówki ?
Średnice otworów wskazówek to:
-godzinowa 2mm
-minutowa 1,15mm
Ewentualnie czy ktoś posiada inne wskazówki ale o wielkości otwór takich ja podałem ?
Oryginalny numer katalogowy wskazówek to 43042.
-