Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Mikas napisał(-a):

Pierwszy kocioł w tym rokuemoji3.png
Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka



9293efe56f4c01320a56be0e209843ae.jpg

A co tam masz 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
A co tam masz
3kg karkówki, 2 kilogramy kiełbasy, 1 kilogram boczku świeżego, 2,5 kg ziemniaków i po trochu cebuli, marchwi i papryk. Trzy godzinki na wolnym ogniu i 14 osób wykarmione

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, Mikas napisał(-a):

3kg karkówki, 2 kilogramy kiełbasy, 1 kilogram boczku świeżego, 2,5 kg ziemniaków i po trochu cebuli, marchwi i papryk. Trzy godzinki na wolnym ogniu i 14 osób wykarmione

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
 

Dzięki ,sporo tego 😋😋😋 . Pozdrawiam 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marynowane opieńki, bimber, chleb ze skwarkami, dziś mielone 

Ed. Wczoraj jeszcze skwarki chrumkały...

:D

IMG_20230325_193114.thumb.jpg.2ef0c41ee2a7ce88cd458bce6b6c18e4.jpg

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Smaczne, proste, zdrowe, jajeczne muffiny.

 

 

IMG_20230326_093706~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Szparagi :)

 

5619D041-6E90-4BF4-8720-B15D8781FF8D.thumb.jpeg.8b702d9ade2c960bb4fbecbbcd0aa87d.jpeg
 

 

Zupa w trakcie tworzenia…

 

27B93133-E573-46AC-984E-8D5F30CF1D71.thumb.jpeg.47f44530dc777dcdef05fc15e23681db.jpeg

 

Sklad jak na drobiowo wołowy  rosół plus łykowate części szparagów i goździki. Potem toto odcedzę i dam pokrojone szparagi i pęczak. Moim zdaniem lepsze niż krem ze szparagów, ale kwestia gustu 


Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, pmwas napisał(-a):

Szparagi :)

 

5619D041-6E90-4BF4-8720-B15D8781FF8D.thumb.jpeg.8b702d9ade2c960bb4fbecbbcd0aa87d.jpeg
 

 

Zupa w trakcie tworzenia…

 

27B93133-E573-46AC-984E-8D5F30CF1D71.thumb.jpeg.47f44530dc777dcdef05fc15e23681db.jpeg

 

Sklad jak na drobiowo wołowy  rosół plus łykowate części szparagów i goździki. Potem toto odcedzę i dam pokrojone szparagi i pęczak. Moim zdaniem lepsze niż krem ze szparagów, ale kwestia gustu 

Zielonych szparagów za bardzo nie odbieraj a główki to na końcu są delikatnie . Pozdrawiam 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, główki idą pod sam koniec gotowania żeby się nie rozgotowały :)


Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A to efekt finalny 

Na dnie jest jeszcze pęczak…

 

7F7674F8-32FA-4884-B0B1-68AB8F3D6CBF.thumb.jpeg.aeba065193ddcc6c5161a85a7449b352.jpeg
 

Zupa jest efektem „inżynierii wstecznej”, takie coś (tylko bez wkładki mięsnej) dostaliśmy w restauracji w Piombino Dese na północy Włoch.

Potem było trochę eksperymentów i jest. 
Kluczem jest dobry bulion. Najlepiej z wołowiną, bo ona potem fajnie wzbogaca zupę. Goździki dodają takiej słodkawej, jakby bliskowschodniej nuty - to akurat moja modyfikacja. Ogólnie uwielbiam tą zupę :D


Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
A to efekt finalny 
Na dnie jest jeszcze pęczak…
 
7F7674F8-32FA-4884-B0B1-68AB8F3D6CBF.thumb.jpeg.aeba065193ddcc6c5161a85a7449b352.jpeg
 
Zupa jest efektem „inżynierii wstecznej”, takie coś (tylko bez wkładki mięsnej) dostaliśmy w restauracji w Piombino Dese na północy Włoch.
Potem było trochę eksperymentów i jest. 
Kluczem jest dobry bulion. Najlepiej z wołowiną, bo ona potem fajnie wzbogaca zupę. Goździki dodają takiej słodkawej, jakby bliskowschodniej nuty - to akurat moja modyfikacja. Ogólnie uwielbiam tą zupę

dobra, przekonałeśnie - dawaj swoje proporcje:-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
34 minuty temu, plszcto napisał(-a):


dobra, przekonałeśnie - dawaj swoje proporcje:-)


Ja robię wszystko na oko…

Dlatego nie umiem piec ciast ;)

Na taki nieduży garnek porządnego rosołu jeden standardowy pęczek szparagów i gra… 

Rosół fajny, esencjonalny ;)


Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na szybkiego,boczek,czosnek, suszone pomidory w oliwie z kaparami, pieprz i szpinak baby i makaron tagliatelle 🤗🤗🤗

IMG20230401112956.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem eksperyment w sobotę

gXgqGH2h.jpg
3cRxa6hh.jpg

Ciasteczka wg przepisu z lat 50., gdzie zamiast masła jest pół szklanki wytopionego z boczku tłuszczu. Są absolutnie fantastyczne. Nie wierzycie? Spróbujcie!  :))


Instagram: @my.nickname.was.taken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
12 godzin temu, nav napisał(-a):

To daj Szymon proszę przepis.

 

Ja zrobiłem na podstawie tego krótkiego video:

 


Instagram: @my.nickname.was.taken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 4.04.2023 o 12:03, Szymon. napisał(-a):

Zrobiłem eksperyment w sobotę


 

Ciasteczka wg przepisu z lat 50., gdzie zamiast masła jest pół szklanki wytopionego z boczku tłuszczu. Są absolutnie fantastyczne. Nie wierzycie? Spróbujcie!  :))

Akurat jadam inne ciastka w których lwia częścią składników jest smalec... i są mega dobre!


Seiko_BM + GW-9200 + GW-M5610 + Citizen_CB0011-18E + DAMASKO_DC_56 = WNM :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Indyk z fasolką w mleczku kokosowym, ale dodatki typowo polskie mizeria i ziemniaki😋.

 

 

IMG_20230412_135526~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.