Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ąszuła 😉 zdecydowanie zostaną dodane do kolejnej wariacji - namówiliście mnie, tym bardziej że uwielbiam te sardele - najlepiek prosto ze słoiczka do ust.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
11 minut temu, Christo napisał(-a):

Ąszuła 😉 zdecydowanie zostaną dodane do kolejnej wariacji - namówiliście mnie, tym bardziej że uwielbiam te sardele - najlepiek prosto ze słoiczka do ust.

A gdybyśmy to okrasili zimną? Przyjaciele na lata :D


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
38 minut temu, Christo napisał(-a):

Kiedy i gdzie? 😁

Do usług mości Panie :)


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Proponuję w tym wątku to uzgodnić.

Proponuję w tym wątku to uzgodnić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
14 minut temu, Christo napisał(-a):

Proponuję w tym wątku to uzgodnić.

Proponuję w tym wątku to uzgodnić.

Problem polega na tym, że mam trochę daleko :) 

Jeżeli w okresie letnim zorganizowane będzie spotkanie ponownie to jak najbardziej postaram się dojechać.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Teraz, Autor1984 napisał(-a):

Problem polega na tym, że mam trochę daleko :) 

Jakie okolice?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, Christo napisał(-a):

Jakie okolice?

Bydgoszcz


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to faktycznie słabo, ja poza Śląskiem i Zagłębiem jedynie w Warszawie i Łodzi bywam cyklicznie, będzie trzeba poczekać na jakieś klubowe spotkanie… oczywiście jak będę się wybierał do Bydgoszczy to dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, Christo napisał(-a):

No to faktycznie słabo, ja poza Śląskiem i Zagłębiem jedynie w Warszawie i Łodzi bywam cyklicznie, będzie trzeba poczekać na jakieś klubowe spotkanie… oczywiście jak będę się wybierał do Bydgoszczy to dam znać.

Ja cyklicznie również w Warszawie.


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Stek jak stek, zawsze pyszny, ale polecam Wam niezwykle prostą a moją ulubioną niezwykle prostą sałatkę z 4 składników: rukola, oliwa, parmezan, pomidorki koktailowe
Serio, petarda ;)d86f3457ba85a0376808f7964cd98e35.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
55 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Stek jak stek, zawsze pyszny, ale polecam Wam niezwykle prostą a moją ulubioną niezwykle prostą sałatkę z 4 składników: rukola, oliwa, parmezan, pomidorki koktailowe
Serio, petarda ;)d86f3457ba85a0376808f7964cd98e35.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
 

Goryczka rukoli, słoność parmezanu i słodycz oraz kwasowość pomidora, wypróbuję.


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jedna z moich ulubionych. Ja dodaję jeszcze do niej sos z octu balsamicznego i - kiedy sałatka nie jest dodatkiem, a potrawą samą w sobie - szynkę parmeńską kub Serrano.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
11 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

stary zakasał rękawy bo w lodówce nigdy dobroci nie brakuje i..

 

 

 

Szczerze zazdroszcze

Moje umiejetnosci to wyjecie alkoholu z lodowki i nalanie   ;)

 

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
12 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Mialo byc sushi ale o 17 wszystkie z okolicy odmowily z powodu ogromnego oblozenia...
No więc stary zakasał rękawy bo w lodówce nigdy dobroci nie brakuje i.. w sumie to i dobrze ze odmówili emoji16.png
Krewety w sosie winno maslanym i antrykocik wolowy, walentynka zadowolona ;)e9fc30b31f035f2ae47987018f25bbc7.jpg9939076613876af82fc2f81540ba42a9.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
 

Jak robicie sosik do krewetek 🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A to ja jak zawsze hurtem:

 

3AycMUmh.jpg

mAp4XV0h.jpg

OQrtFn3h.jpg

5xFz9Qbh.jpg

 

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
47 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Jak robicie sosik do krewetek

 

dobre pytanie, ten na zdjeciach @bober5264 wyglada na zageszczony? ja uzywam masla, wina, odrobiny czosnku i pietruszki ale to nie sos per se tylko na tej mieszance robię krewetki


Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

 

dobre pytanie, ten na zdjeciach @bober5264 wyglada na zageszczony? ja uzywam masla, wina, odrobiny czosnku i pietruszki ale to nie sos per se tylko na tej mieszance robię krewetki

Ja robię podobnie z tym że dodaje jedną papryczkę chili 🤗 Ale interesuje mnie sosik 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
21 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Mialo byc sushi ale o 17 wszystkie z okolicy odmowily z powodu ogromnego oblozenia...
No więc stary zakasał rękawy bo w lodówce nigdy dobroci nie brakuje i.. w sumie to i dobrze ze odmówili emoji16.png
Krewety w sosie winno maslanym i antrykocik wolowy, walentynka zadowolona ;)e9fc30b31f035f2ae47987018f25bbc7.jpg9939076613876af82fc2f81540ba42a9.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
 

Stopień wysmażenia idealny(dla mnie).

 

 


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
 
dobre pytanie, ten na zdjeciach [mention=94337]bober5264[/mention] wyglada na zageszczony? ja uzywam masla, wina, odrobiny czosnku i pietruszki ale to nie sos per se tylko na tej mieszance robię krewetki
Klasyczny jak napisałeś, tylko lubie dużo masła i nieźle odparowane winko, na koniec posypane parmezanem, wychodzi taka fajna emulsja, nie jest wodnisty default_wink.png

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rybka po mojemu, troszeczkę inaczej 😉

 

Kiedyś wpadł mi do głowy taki pomysł i ugotowałem, teraz cały czas zmieniam ten przepis, choć są w nim twarde i niezmienne składniki… 

- filet z dorsza (czym grubszy tym lepszy)

- posiekane pomidory w zalewie (u mnie zawsze Mutti)

- mleko kokosowe 

- papryka

- cebula 

- chilli 

- sos sojowy 

- świeża kolendra 

 

Dzisiaj dodałem podsmażone młode szparagi i marchewkę, a żeby dodać jeszcze troszeczkę więcej słodyczy do dość konkretnej ostrości… ale można kombinować z warzywami jak tylko się podoba😊

 

Warzywa podsmażone na wysokim ogniu, zalane pomidorami z puszki i odparowane, potem mleko kokosowe i kolejne odparowanie, na końcu dodałem szparagi i dorsza, nie mieszając już nic czekacie 10/ 15min max i można podawać. 
U nas dzisiaj z chlebkiem, ale często mamy combo z ryżem  basmati. 
Wiadomo, sos sojowy i chilli każdy zastosuje wedle swojego uznania. 
Smacznego😉

 

 

 

0BB0349E-EBA9-4036-8274-E35855B186E6.jpeg

2E20E519-6E70-4E0C-967A-595F55584451.jpeg

BE0F5C47-702D-4429-ABA1-D81D97B25DEC.jpeg

6DC384B2-F854-4468-AE3B-638A24BA3195.jpeg

8CEF2AB4-C1ED-4939-8420-04AD31412A1B.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, Londek napisał(-a):

Rybka po mojemu, troszeczkę inaczej 😉

 

Kiedyś wpadł mi do głowy taki pomysł i ugotowałem, teraz cały czas zmieniam ten przepis, choć są w nim twarde i niezmienne składniki… 

- filet z dorsza (czym grubszy tym lepszy)

- posiekane pomidory w zalewie (u mnie zawsze Mutti)

- mleko kokosowe 

- papryka

- cebula 

- chilli 

- sos sojowy 

- świeża kolendra 

 

Dzisiaj dodałem podsmażone młode szparagi i marchewkę, a żeby dodać jeszcze troszeczkę więcej słodyczy do dość konkretnej ostrości… ale można kombinować z warzywami jak tylko się podoba😊

 

Warzywa podsmażone na wysokim ogniu, zalane pomidorami z puszki i odparowane, potem mleko kokosowe i kolejne odparowanie, na końcu dodałem szparagi i dorsza, nie mieszając już nic czekacie 10/ 15min max i można podawać. 
U nas dzisiaj z chlebkiem, ale często mamy combo z ryżem  basmati. 
Wiadomo, sos sojowy i chilli każdy zastosuje wedle swojego uznania. 
Smacznego😉

 

 

 

0BB0349E-EBA9-4036-8274-E35855B186E6.jpeg

2E20E519-6E70-4E0C-967A-595F55584451.jpeg

BE0F5C47-702D-4429-ABA1-D81D97B25DEC.jpeg

6DC384B2-F854-4468-AE3B-638A24BA3195.jpeg

8CEF2AB4-C1ED-4939-8420-04AD31412A1B.jpeg

Takie rybne curry. Jadłbym :)

Zamiast fileta, polędwicę z dorsza polecam.


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.