Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Recommended Posts

Podejrzewam, że cena będzie uzależniona od zakładu i miasta w którym serwis będzie dokonywany. Dobrze będzie opisać zegarmistrzowi z czego się składa mechanizm (dwa w jednym). Kolega da znać jak się dowie o cenie, bo też mam ten model na stanie tylko kupiłem po przeglądzie więc mam spokój "na chwilę".

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Zastanawiam się jak to jest z tymi nr seryjnymi Taga i stroną https://www.was.tagheuer.com/AfterSalesService/CustomerWarranties, na zatoce pod linkiem https://www.was.tagheuer.com/AfterSalesService/CustomerWarranties sklep sprzedaje nowy WAY101B.BA0746 Quarz z niepodstemplowana gwarancją, z prawem zwrotu ale taki właśnie zegarek z takimi nr seryjnymi istnieje zrejestrowany od 2021. Czy to na 100% oznacza, że gość sprzedaje fake'a?  WAY101B.BA0746 Quarz

Warranty.jpg

s-l500 (1).jpg

s-l500.jpg

DSC00909r.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Kochani, chce kupić Taga Aquaracer gmt  z bezelem Pepsi. Z tego co wyczytałem na stronie producenta to ten bezel jest z aluminium i prawdopodobnie malowany , Czy jest ryzyko ze ta farba zacznie schodzić? Czy ktoś z Was ma doświadczenia z ww Pepsi Taga?

Cześć szukam TH Alec Monopoly car201aa. Będę wdzięczny za każda informacje o możliwym zakupie w okazyjnej cenie. Dzięki 

9E238CC0-64D2-4442-94E5-00BA14846300.png

9DA50374-6EC4-4EC4-984C-880FF979FCFA.jpeg

D73B823A-72FC-43A7-9F67-C1464F7E92D7.png

W dniu 4.01.2023 o 06:43, Czarek03 napisał(-a):

Kochani, chce kupić Taga Aquaracer gmt  z bezelem Pepsi. Z tego co wyczytałem na stronie producenta to ten bezel jest z aluminium i prawdopodobnie malowany , Czy jest ryzyko ze ta farba zacznie schodzić? Czy ktoś z Was ma doświadczenia z ww Pepsi Taga?

Mam wkładkę bezela wykonaną w takiej technologii w swoim TAG-u Aquaracerze. Zegarek noszę dość często do pracy, która wymaga pójścia na linię produkcyjną i pobrudzenia sobie rączek. Można powiedzieć, że to mój zegarek do ciorania. 

Generalnie jak nie planujesz naparzać tym zegarkiem po futrynach i jak się zabrudzi to przecierać go papierem ściernym zamiast szmatką, to wszystko będzie w porządku. 

Ot, mój TAG po ponad roku nieszanowania:

1580217592_TAGbezel.thumb.jpg.4f6f7d0df88ef17437b41b95339ac170.jpg

Zegarek jest porysowany na bransolecie, uje... pobrudzony itd. Wkładka bezela trzyma się bez większych problemów. 

P.S. zdjęcie przyciąłem i lekko podbiłem jasność aby było lepiej widać zegarek i szczegóły. 

17 godzin temu, fuchs7 napisał(-a):

Cześć szukam TH Alec Monopoly car201aa. Będę wdzięczny za każda informacje o możliwym zakupie w okazyjnej cenie. Dzięki

Na chrono24 dwóm osobom się znudziły. Jaka cena ma być tą okazyjną? Chętnie się dowiem.

2 godziny temu, Marcin Pawlak napisał(-a):

Zegarek jest porysowany na bransolecie, uje... pobrudzony itd. Wkładka bezela trzyma się bez większych problemów. 

P.S. zdjęcie przyciąłem i lekko podbiłem jasność aby było lepiej widać zegarek i szczegóły. 

Mógłby kolega przynajmniej przelecieć bransoletę szczoteczką do zębów umoczoną w meglio. Ja się zdziwiłem ile syfu (którego nie było bardzo widać) wyleciało z bransolety Orienta potraktowanej w ten sposób.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

6 godzin temu, souls_hunter napisał(-a):

Na chrono24 dwóm osobom się znudziły. Jaka cena ma być tą okazyjną? Chętnie się dowiem.

Mógłby kolega przynajmniej przelecieć bransoletę szczoteczką do zębów umoczoną w meglio. Ja się zdziwiłem ile syfu (którego nie było bardzo widać) wyleciało z bransolety Orienta potraktowanej w ten sposób.

Ja wczoraj Balla poleciałem szczoteczka i pastą a potem żelem pod prysznic 😀

Raz na jakiś czas czyszczę tak zegarki na bransoletach 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Imo fajne połączenie kolorów. Mi się podoba. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Brak spójności. Wygląda jak zlepek różnych koncepcji wielu projektantów.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Nowa Monza edycja marmur/ażur ( akcentować ostatnie sylaby ) …ciekawe czy doczekam edycji w stali.

778A7F12-F0F5-420E-9E6E-7A21C191B5F6.jpeg

Edited by desmo

14 minut temu, Cash napisał(-a):

Bu!!! Wreszcie w rodzinie 😅

W takim razie gratuluje!

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

2 godziny temu, Cash napisał(-a):

Bu!!! Wreszcie w rodzinie 😅

5DACAE03-FD22-4587-88B5-7A5532620320.jpeg

A kolega nie miał już kiedyś podobnego? Nie pamiętam, ale jakiś czas temu chyba coś wisiało na bazarku ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

20 minut temu, Cash napisał(-a):

Miałem, ale w innej wersji, brzydszej ;) 

11C74844-14E8-4C75-AD1C-957DEA02FF9A.jpeg

No tak, różnica jest widoczna gołym okiem, faktycznie ;) Gratuluję. U mnie też zostaje. Rewelacyjny zegarek, na razie wygryzł Moona.

2 minuty temu, tommly napisał(-a):

No tak, różnica jest widoczna gołym okiem, faktycznie ;) Gratuluję. U mnie też zostaje. Rewelacyjny zegarek, na razie wygryzł Moona.

Pierwszą miłością była Carrera 1887, marzeniem Moon, kochanką PO… 

Najchętniej zakładam Carrere.♥️

A jak jest z dokładnością chodu na kalibrze nr 16? Czy lepiej dołożyć do kalibru 02? Podobają mi się carrery chrono i chciałbym sobie taką sprawić .

3 minuty temu, Czarek03 napisał(-a):

A jak jest z dokładnością chodu na kalibrze nr 16? Czy lepiej dołożyć do kalibru 02? Podobają mi się carrery chrono i chciałbym sobie taką sprawić .

02 ponoć lepiej się spisuje, bo dopieszczony przez Taga. Z 16 różnie bywa, miałem kilkanaście spotkań z Valjoux, bywało różnie. Natomiast 1887, chodzi jak ta lala ;) 

Na pociąg się nie spóźnisz, luzik. Cal 16 ogarnie więcej majstrów niż 02. 02 chyba tylko autoryzowany serwis.