SPS 65504 #6576 Posted April 27, 2023 (edited) 56 minut temu, Robson 123 napisał(-a): Witam, użytkowników Tag Heuer, dość przypadkowo przeglądając oferty zegarków natknąłem się na ofertę takiego taga, jak myślicie oryginał ?, Jest wystawiony na niemieckim eBay u, z przesyłką by mnie kosztował 1500 zł, nie wiem czy warto, nie znam się, jak myślicie ? a skopiuj te zdjęcia z oferty a nie sxreenshoty wrzucasz - trudno coś zobaczyć albo najlepiej daj linka żeby można było zobaczyć ofertę. Ja nie skojarzę tego modelu co to za kolekcja? Edited April 27, 2023 by SPS 1 Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25207 #6577 Posted April 27, 2023 Witam, użytkowników Tag Heuer, dość przypadkowo przeglądając oferty zegarków natknąłem się na ofertę takiego taga, jak myślicie oryginał ?, Jest wystawiony na niemieckim eBay u, z przesyłką by mnie kosztował 1500 zł, nie wiem czy warto, nie znam się, jak myślicie ?Mamy specjalny dział na takie zapytania, ale skoro już „tu” pytasz, to trudno wypowiedzieć się na temat zegarka, który ma prawdopodobnie około dwudziestu kilku lat… To jest bodajże kwarc. Czy warto za te pieniądze? Trudno powiedzieć. Nie widać środka, jeśli bateria się nie rozlała, co często się zdarzało w „skarbach po dziadku”, znalezionych na strychu, to i tak trudno będzie sprawdzić autentyczność. Ja bym nie ryzykował.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
Robson 123 21 #6578 Posted April 27, 2023 (edited) Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das? https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/tag-heuer-chronograph-200-armbanduhr-tag-heuer-nummer-262-006-1/2418183504-156-2000?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android Z opisu wynika że bateria jest nowa, jakieś dwie ryski, W dziale podróbki nikt nie odpowiedział na moje wcześniejsze pytania, więc zdecydowałem się napisać w tym dziale, wiadomo, osoby mające na co dzień styczność z tą marką szybciej dostrzegą coś co odbiega od normy. Edited April 27, 2023 by Robson 123 0 Share this post Link to post Share on other sites
SPS 65504 #6579 Posted April 27, 2023 (edited) 30 minut temu, Robson 123 napisał(-a): Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das? https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/tag-heuer-chronograph-200-armbanduhr-tag-heuer-nummer-262-006-1/2418183504-156-2000?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android Z opisu wynika że bateria jest nowa, jakieś dwie ryski, W dziale podróbki nikt nie odpowiedział na moje wcześniejsze pytania, więc zdecydowałem się napisać w tym dziale, wiadomo, osoby mające na co dzień styczność z tą marką szybciej dostrzegą coś co odbiega od normy. Tak ale w dziale pytań o autentyczność jest inny zegarek, moim zdaniem podróbka / zajechana. Jeśii nawet oryginał to pozostawiam bez komentarza po co komuś zegarek w takim stanie. a co do tego o który pytasz tutaj, to dla porównania ta referencja z chrono24 i możesz sobie zobaczyć. Stan zegarka z ebay może tłumaczyć niską cenę. https://www.chrono24.com/tagheuer/2000-professional-200-meter-diver-top--id23420134.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN Edited April 27, 2023 by SPS 1 Share this post Link to post Share on other sites
Robson 123 21 #6580 Posted April 27, 2023 Tak, w dziale podróbki był inny, szukam zegarka do roboty, więc nie chce w stanie kolekcjonerskim, pomysł padł aby kupić coś używanego, dobrej firmy, nie wiem czy akurat ten model jest tym dobrym wyborem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25207 #6581 Posted April 27, 2023 Uważam ze to jakaś turecka podróbka. Ja bym stanowczo odradzał.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
SPS 65504 #6582 Posted April 27, 2023 (edited) 36 minut temu, Robson 123 napisał(-a): Tak, w dziale podróbki był inny, szukam zegarka do roboty, więc nie chce w stanie kolekcjonerskim, pomysł padł aby kupić coś używanego, dobrej firmy, nie wiem czy akurat ten model jest tym dobrym wyborem. Rozumiem, dlatego domyślam się i pomijam dlaczego chcesz taki zegarek (w takim stanie) A byłeś na naszym dziale sprzedam / klubowy bazarek? Koledzy za około 1 k - 1.5 k zł wystawiają naprawdę fajne i niedrogie (i przede wszystkim oryginalne ) zegarki jak Tracer, Citizen, Vratislava, Casio, Zoretto, przeglądnij sobie Edited April 27, 2023 by SPS 1 Share this post Link to post Share on other sites
tombla 1894 #6583 Posted April 27, 2023 (edited) A ja ciagle czekam na Aquaracera w bikini. Czasem na bazarku pojawiają się tez takie do tyrania z tureckich plaż 🤭😉 Edited April 27, 2023 by tombla 4 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 48417 #6584 Posted April 27, 2023 W dniu 26.04.2023 o 12:55, tombla napisał(-a): Do szpilek potwierdzam ale co do drugiej stylizacji hmm… Jam niewierny Tomasz…😉 21 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Bez foty się nie liczy. Nie morsuję ;). Musicie poczekać na nadejście lata. 12 minut temu, tombla napisał(-a): A ja ciagle czekam na Aquaracera w bikini. W bikini to będę ją, Tag będzie na nadgarstku 😉 0 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
tombla 1894 #6585 Posted April 27, 2023 24 minuty temu, AK&AK napisał(-a): Nie morsuję ;). Musicie poczekać na nadejście lata. W bikini to będę ją, Tag będzie na nadgarstku 😉 Poczekamy, poczekamy nie zapomnimy 🤭😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 43067 #6587 Posted April 28, 2023 15 godzin temu, AK&AK napisał(-a): Nie morsuję ;). Musicie poczekać na nadejście lata. Tak zrobię. 8 godzin temu, Wostok111 napisał(-a): Jak patrzę, to zastanawiam się czy nie wrócić do niego. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 874 #6588 Posted April 28, 2023 22 godziny temu, Teufel26 napisał(-a): Uważam ze to jakaś turecka podróbka. Ja bym stanowczo odradzał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W brew pozorom może być oryginalnym wypustem TH. W linku poniżej bardzo podobna referencja (inny kolor tarczy). https://www.chrono24.com/tagheuer/tag-heuer-2000-professional-quartz--id28034353.htm 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25207 #6589 Posted April 28, 2023 W brew pozorom może być oryginalnym wypustem TH. W linku poniżej bardzo podobna referencja (inny kolor tarczy). https://www.chrono24.com/tagheuer/tag-heuer-2000-professional-quartz--id28034353.htm Zasugerowałem się profilem sprzedającego i tym co ma w swojej ofercie. Może to nie do końca jest ok, ale na ebay Kleinanzeigen jestem już od wielu lat i przerabiałem takich typów już wiele razy Może to i nie jest podróbka, ale mi zapaliła by się czerwona lampka.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
Wostok111 5060 #6590 Posted April 28, 2023 15 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Tak zrobię. Jak patrzę, to zastanawiam się czy nie wrócić do niego. Wrócić 😎 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wostok111 5060 #6591 Posted April 29, 2023 I nowy pasior 10 Share this post Link to post Share on other sites
TheQ1 903 #6592 Posted May 8, 2023 (edited) A wrzucę, bo w wątku marazm jakiś😉 A tak, żeby może delikatnie rozruszać wątek jakąś wymianą, to zarzucę jeszcze to - kończąca czy jednak niekończąca się historia zegarkowa 😉 Jak to z Wami było/jest? Pytanie zasadniczo kieruję do obecnych i byłych użytkowników TH - sam wątek trochę to już narzuca - ale inne opinie też mile widziane. Oczywiście, że jest masa możliwości, bo każdy postępuje według własnego uznania, ale może są jakieś prawidłowości 😉 Widzę na forum sporo osób, które kiedyś miały Tag’i, a teraz udzielają się już w wątkach bardziej renomowanych marek. To efekt wpadnięcia w „zegarkowy cug” i chęć ciągłego upgrade’u (co jest generalnie zrozumiałe, bo jednak naturą człowieka jest z reguły dążenie do lepszego) czy może jednak zmiana gustów czy też ewentualne uwieranie „obciążeń” marki TH? Edited May 10, 2023 by TheQ1 6 Share this post Link to post Share on other sites
TheQ1 903 #6593 Posted May 12, 2023 Udanego weekendu!😉 8 Share this post Link to post Share on other sites
Crimson79 152 #6594 Posted May 13, 2023 Dobrego dnia 🙂 7 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 43067 #6595 Posted May 13, 2023 W dniu 8.05.2023 o 19:35, TheQ1 napisał(-a): A wrzucę, bo w wątku marazm jakiś😉 A tak, żeby może delikatnie rozruszać wątek jakąś wymianą, to zarzucę jeszcze to - kończąca czy jednak niekończąca się historia zegarkowa 😉 Jak to z Wami było/jest? Pytanie zasadniczo kieruję do obecnych i byłych użytkowników TH - sam wątek trochę to już narzuca - ale inne opinie też mile widziane. Oczywiście, że jest masa możliwości, bo każdy postępuje według własnego uznania, ale może są jakieś prawidłowości 😉 Widzę na forum sporo osób, które kiedyś miały Tag’i, a teraz udzielają się już w wątkach bardziej renomowanych marek. To efekt wpadnięcia w „zegarkowy cug” i chęć ciągłego upgrade’u (co jest generalnie zrozumiałe, bo jednak naturą człowieka jest z reguły dążenie do lepszego) czy może jednak zmiana gustów czy też ewentualne uwieranie „obciążeń” marki TH? Miałem: F1, profesjonala, Carrere, AR 500 i Monaco. Teraz nie mam żadnego. Na 100% wrzucę do AR 500. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
TheQ1 903 #6597 Posted May 18, 2023 W dniu 22.04.2023 o 09:33, TheQ1 napisał(-a): Dzięki za opinie, ale sytuacja się trochę rozjaśniła również poza forum. Udało się znaleźć jedną jedyną sztukę w 3City i zrobiliśmy porównanie 1 do 1 - są identyczne. Więc pomysły o zwrocie mi przeszły - jednakże to info z powyższego posta znowu je wzbudziła, bo może akurat widziałem taki, który od oświetlenia już zdążył zmienić barwę… TH odpisał mi, że mam skonsultować sprawę z Wrzecionem Czasu - ocenią czy nie jest to „faded color” - będę na majówkę w stolicy, to chyba podjadę, choć nie mają nic do porównania, więc o jednoznaczność pewnie na miejscu będzie ciężko… No i dziś trafiłem na świeżo dostarczony do sklepu zegarek, i mogłem porównać 1 do 1 - zdecydowanie jest różnica w kolorze "czerwonym". Wychodzi na to, że faktycznie te wystawowe tracą z czasem niektóre barwy, bo jednak wcześniej oglądany był identyczny, ale dziś ten nowy miał zupełnie inną intensywność koloru. Będę reklamował...🙁 1 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 12096 #6598 Posted May 18, 2023 2 minuty temu, TheQ1 napisał(-a): No i dziś trafiłem na świeżo dostarczony do sklepu zegarek, i mogłem porównać 1 do 1 - zdecydowanie jest różnica w kolorze "czerwonym". Wychodzi na to, że faktycznie te wystawowe tracą z czasem niektóre barwy, bo jednak wcześniej oglądany był identyczny, ale dziś ten nowy miał zupełnie inną intensywność koloru. Będę reklamował...🙁 Rękojmia, niech wymienią na pełnowartościową sztukę. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
zawaro 1965 #6599 Posted May 19, 2023 12 godzin temu, TheQ1 napisał(-a): No i dziś trafiłem na świeżo dostarczony do sklepu zegarek, i mogłem porównać 1 do 1 - zdecydowanie jest różnica w kolorze "czerwonym". Wychodzi na to, że faktycznie te wystawowe tracą z czasem niektóre barwy, bo jednak wcześniej oglądany był identyczny, ale dziś ten nowy miał zupełnie inną intensywność koloru. Będę reklamował...🙁 Miałem ten sam problem z Longines Heritage Diver 1967 ale mój bezel został wymieniony w ramach reklamacji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zenk 27 #6600 Posted May 19, 2023 Może jest ktoś zainteresowany? W środku ETA 2895-2. 1 Share this post Link to post Share on other sites