XX81 209 #3126 Napisano 4 Września 2020 Ależ kolekcja...mega. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3127 Napisano 5 Września 2020 15 godzin temu, lukebor napisał: Świetna kolekcja - gratuluję! 15 godzin temu, Jan napisał: Bardzo fajna kolekcja Dzięki 😊 11 godzin temu, mario1971 napisał: Kuba, najlepsze foto z Certiną To było pierwsze do takiego mini cyklu właśnie o aktualnej kolekcji, który wrzuciłem jakiś czas temu na Instagramie 😉 7 godzin temu, XX81 napisał: Ależ kolekcja...mega. 10 godzin temu, zasadas napisał: Świetna kolekcja, jlc fajnie dopełnia. Wysłane przy użyciu Tapatalka 10 godzin temu, Fitvalf napisał: Rewelacyjna kolekcja , JLC petarda !!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki 😊 O Reverso myślałem długo i gdy już na niego się nastawiłem to chciałem właśnie złotego - klasyka do garnituru 😉 3 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #3128 Napisano 5 Września 2020 27 minut temu, Smycel napisał: Dzięki 😊 To było pierwsze do takiego mini cyklu właśnie o aktualnej kolekcji, który wrzuciłem jakiś czas temu na Instagramie 😉 Dzięki 😊 O Reverso myślałem długo i gdy już na niego się nastawiłem to chciałem właśnie złotego - klasyka do garnituru 😉 👍 1 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fitvalf 771 #3129 Napisano 5 Września 2020 Dzięki O Reverso myślałem długo i gdy już na niego się nastawiłem to chciałem właśnie złotego - klasyka do garnituru Bardzo smaczny zegarek Ja jeszcze nie dojrzałem by mieć coś takiego w kolekcji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17081 #3130 Napisano 5 Września 2020 Godzinę temu, Smycel napisał: klasyka do garnituru 😉 Zgadza się, a miec jeszcze wersje duo.... Marzenie 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3131 Napisano 5 Września 2020 Teraz, Fitvalf napisał: Bardzo smaczny zegarek Ja jeszcze nie dojrzałem by mieć coś takiego w kolekcji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja zachwyciłem się Reverso ponad 4 lata temu - właściwie od pierwszej przymiarki, więc u mnie sprawa była prosta 😉 Plus u mnie taki zegarek mogę i zakładam co jakiś czas do pracy, więc nie jest tylko do oglądania w pudełku 2 minuty temu, Jan napisał: Zgadza się, a miec jeszcze wersje duo.... Marzenie Duoface jest świetnym pomysłem i zawsze myślałem, że wybierając Reverso będę brał właśnie jakiś 2 w 1, ale tutaj zależało mi na grubości, a standardowe duoface są jednak grubsze. Natomiast większy niż mój, w stali i z dwiema tarczami jest świetnym casualem 😉 2 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6596 #3132 Napisano 5 Września 2020 (edytowane) @Smycel Jak Widzę zdjęcia Twojego zegarka, to cienkie Reverso (w stali) zaczyna mi znowu chodzić po głowie... Edytowane 5 Września 2020 przez szuwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3133 Napisano 5 Września 2020 27 minut temu, szuwi napisał: @Smycel Jak Widzę zdjęcia Twojego zegarka, to cienkie Reverso (w stali) zaczyna mi znowu chodzić po głowie... Proszę bardzo 😁 Na moim Instagramie jest ich jeszcze kilka - a najlepsze, że przy odpowiednim pasku zyskuje trochę luzu i bardziej wszechstronnego charakteru mimo złota. A w stali - mega casual 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daroko 370 #3134 Napisano 5 Września 2020 Na tą chwilę to tak wygląda.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42651 #3135 Napisano 5 Września 2020 W dniu 4.09.2020 o 11:14, Ceteth napisał: Znalazłoby się jeszcze kilka sztuk w pudełku, ale realnie noszę to Trio bardzo jestem usatysfakcjonowany tym kompletem. ... Środkowy 👍 W dniu 4.09.2020 o 13:23, Smycel napisał: Od najstarszego do najnowszego nabytku 1, 3, 5, 6 i 7 super zegarki. Miałyby miejsce w moim pudełku. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25205 #3136 Napisano 6 Września 2020 A to moja trójka, z która zostanę raczej na dłużej 5 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3137 Napisano 6 Września 2020 Urozmaicona, fajna 👌 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XX81 209 #3138 Napisano 6 Września 2020 13 godzin temu, Teufel26 napisał: A to moja trójka, z która zostanę raczej na dłużej Bardzo ładna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert74 569 #3139 Napisano 7 Września 2020 Moja mini kolekcja Casio 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7793 #3140 Napisano 7 Września 2020 Stan na dziś (nie licząc spisanych na straty). Całkiem możliwe, że czarny gsik zwolni miejsce dla panerai'a 574. 12 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #3141 Napisano 7 Września 2020 4 minuty temu, machlo napisał: Stan na dziś (nie licząc spisanych na straty). Całkiem możliwe, że czarny gsik zwolni miejsce dla panerai'a 574. Fajna kolekcja, na każdą okazje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fitvalf 771 #3142 Napisano 7 Września 2020 Stan na dziś (nie licząc spisanych na straty). Całkiem możliwe, że czarny gsik zwolni miejsce dla panerai'a 574. Mocny zestaw Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robol1 248 #3143 Napisano 7 Września 2020 super kolekcja ale co tu robi zegarek Twojej żony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7793 #3144 Napisano 7 Września 2020 16 minut temu, robol1 napisał: super kolekcja ale co tu robi zegarek Twojej żony? Heh, który? 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3145 Napisano 7 Września 2020 (edytowane) W dniu 5.09.2020 o 21:51, Dorian06 napisał: Środkowy 👍 1, 3, 5, 6 i 7 super zegarki. Miałyby miejsce w moim pudełku. Żółw i Moon nie podchodzą? 😉 W dniu 5.09.2020 o 21:51, Dorian06 napisał: podchodzą? W dniu 5.09.2020 o 21:51, Dorian06 napisał: W dniu 5.09.2020 o 21:51, Dorian06 napisał: W dniu 5.09.2020 o 21:51, Dorian06 napisał: W dniu 5.09.2020 o 21:51, Dorian06 napisał: Edytowane 7 Września 2020 przez Smycel 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17081 #3146 Napisano 8 Września 2020 Przemogłem się i wrzucam 😉 wszystkie prawdziwe zegarki w tym pudełku mają swoja historię i to je łączy mimo że na 1 rzut oka kolekcja wydaje się totalnym miszmaszem. W razie czego chętnie opowiem Plany na przyszłość? Zastąpić w pudełku elektryki mechanicznymi/automatycznymi. 6 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XX81 209 #3147 Napisano 9 Września 2020 Janek , bardzo ładna kolekcja.Gratki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42651 #3148 Napisano 9 Września 2020 W dniu 7.09.2020 o 23:26, Smycel napisał: Żółw i Moon nie podchodzą? 😉 W Padi nie trawię wskazówki minutowej. Reszta super. Miałem kilka razy "normalnego" żółwia. A o Moonie się nie wypowiem, ponieważ nie wypada przeklinać na Forum. I nie chciałbym urazić posiadaczy. W dniu 8.09.2020 o 11:07, Jan napisał: Przemogłem się i wrzucam 😉 wszystkie prawdziwe zegarki w tym pudełku mają swoja historię i to je łączy mimo że na 1 rzut oka kolekcja wydaje się totalnym miszmaszem. W razie czego chętnie opowiem Plany na przyszłość? Zastąpić w pudełku elektryki mechanicznymi/automatycznymi. Fajne pudło. Szkoda, że zamknięte. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17081 #3149 Napisano 9 Września 2020 16 minut temu, Dorian06 napisał: Szkoda, że zamknięte Zrozumiałem i poprawiam 5 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #3150 Napisano 11 Września 2020 po ostatnich redukcjach (kostka stal + żółtek Roman), i obecnie jest tak: jeszcze trochę brakuje do celu ale po mału pozbywam się tego czego nie noszę i zbiera kurz, natomiast staram się już nie kupować z owczym pędem tylko po jakiś przemyśleniach.... Na 100% jeszcze Apple Watch 4 Nike pójdzie na sprzedaż i zostaje z 5 zegarkami... Na chwilę obecną, pewną pozycję mają: G-Shock (prezent od żony na urodziny), Tudor BB58 (jak na razie mój najcenniejszy i chyba najlepszy zegarek w kolekcji, który jest idealnie skrojony na mój niewielki nadgarstek) no i Oris Aquis II Clean the Ocean oczywiście jak się uda zmienić bezel z wersji zwykłej (bo ori mnie uczula). Targają mną emocje, które dotyczą obu Seiko. SARB033 - no kozak, cichociemny, idealny rozmiar na mój nadgarstek, "best value for money" - sorry nie ma konkurencji (kupiłem jak jeszcze był normalnie dostępny) ale czasami korci mnie czy nie sprzedać (pewnie po sprzedaży będę żałował ) SDGM001 - brak na rynku, baby GS, mam branse ale nigdy nie założyłem, od razu wjechał na pasek od Filipa + drugi w brązie jeszcze na niego czeka nigdy nie założony. Niby to mój garniturowiec ale jest na granicy mojego nadgarstka i 35-38 (max) byłoby lepsze. Poza tym no nie jest zbyt cienkim zegarkiem. Zacząłem się zastanawiać nad Longines Heritage Flagship (z jasną tarczą) jako garniturowiec ale z kolei ten ma 19 mm lug width i poczyniona inwestycja w krokodyle od Filipa (koszt znaczny) zostaną niewykorzystane w szufladzie.... Chyba, że znacie coś z aspiracjami na garniturowca z jasną tarczą do 38mm ale z lug width 20mm Natomiast jakbym zdecydował się na pozbycie SARB'a to znowu musiałbym kupić coś z ciemną tarczą, datą, takie EDC w stylu BB58 ale z datą no i max do 40mm i L2L nie więcej niż 46mm itd... 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach