Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Nie demonizujmy, toż to fajny potwór jest, choć moja pomarańczka zmieniła nadgarstek. Pozostał na forum jakby co😀

nie no, spoko zegarek. nazwa mnie bawi po prostu. jak w tym budżecie, to nie ma się co czepiać.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy, jestem lekko w szoku.

Przybył Addiesdive, który zamówiłem chyba tydzień temu, czy cuś 😋

I.... On jest naprawdę ładny! I ma w miarę bransoletę, która nie depiluje my nadgarstka, ma dość zwarte ogniwa i dobre zapięcie z dużą ilością dziurek do dopasowania. Duży plus!

Poza tym, tarcza w ciemnoniebieskim odcieniu przechodząca w czerń na obwodzie, wraz z tymi prążkami, prezentuje się całkiem zgrabnie i nie wstyd się z tym pokazać. Nie jest przeładowana napisami, tylko logo i, że automatic I cześć.

Zwracam uwagę na wskazówki, bo o ile godzinowa czy minutowa mogą sprawiać wrażenie zbyt grubych, to sekunda jest fantastyczna, z tym zgrubieniem na 9/10 końcówki.

Nakładane indeksy bez większych fajerwerków, ale bardzo poprawne, więc znów pozytywnie.

Największą zaś niespodziankę sprawiła mi ...luma! 

Jest bardzo mocna i bardzo wyraźna, tak że nawet w półmroku wygląda to atrakcyjnie.

No w życiu bym się nie spodziewał tego od zegarka za 120 Euro, a tu proszę, jak mawiał Palpatine : "it's a surprise, for sure, but a welcome one!"

IMG_20250204_154934.jpg

IMG_20250204_155013.jpg

IMG_20250204_155134.jpg

IMG_20250204_155224.jpg

IMG_20250204_155409.jpg

IMG_20250204_155130.jpg

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gratki, fajny ten addisedive. Dobrze, że zrezygnowali z tego dziwnego logo, teraz to wygląda dobrze. Fajnie luma komponuje sie z tarczą. Ja kiedys myslalem o burgundzie z tego modelu, kto wie może sie skuszę. 

Do mnie przybył San Martin w wersji unimatic😀

IMG_20250204_174657.jpg

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a):

I.... On jest naprawdę ładny! I ma w miarę bransoletę, która nie depiluje my nadgarstka, ma dość zwarte ogniwa i dobre zapięcie z dużą ilością dziurek do dopasowania. Duży plus!

Poza tym, tarcza w ciemnoniebieskim odcieniu przechodząca w czerń na obwodzie, wraz z tymi prążkami, prezentuje się całkiem zgrabnie i nie wstyd się z tym pokazać. Nie jest przeładowana napisami, tylko logo i, że automatic I cześć.

Zwracam uwagę na wskazówki, bo o ile godzinowa czy minutowa mogą sprawiać wrażenie zbyt grubych, to sekunda jest fantastyczna, z tym zgrubieniem na 9/10 końcówki.

Nakładane indeksy bez większych fajerwerków, ale bardzo poprawne, więc znów pozytywnie.

Jest bardzo mocna i bardzo wyraźna, tak że nawet w półmroku wygląda to atrakcyjnie.

No w życiu bym się nie spodziewał tego od zegarka za 120 Euro, a tu proszę, jak mawiał Palpatine : "it's a surprise, for sure, but a welcome one!"

IMG_20250204_154934.jpg

IMG_20250204_155013.jpg

IMG_20250204_155134.jpg

IMG_20250204_155224.jpg

IMG_20250204_155409.jpg

B

W pierwszej chwili pomyślałem, że to Adriatica ;)

Podaj proszę jakiś namiar na ten model 

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Darth_Gem napisał(-a):

IMG_20250204_154934.jpg

IMG_20250204_155013.jpg

IMG_20250204_155134.jpg

IMG_20250204_155224.jpg

IMG_20250204_155409.jpg

IMG_20250204_155130.jpg

Ładny przypomina mi troche oceanusa. Jaki to model? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszedł jakieś 89zl po negocjacjach przy zwrocie. Ma minimalny luz na minutowej, tak o grubość małego indeksu minutowego.

IMG_20250212_095917059~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

230 zł, paski z piaskowanym harwarem dodatkowo. Fajne te militarne zegareczki robią. Małe, z wypukłym szkłem dobra luma

image.thumb.jpg.e5561824fae98196687b27982f543b74.jpg

image.thumb.jpg.9b00e3c6166cdde0e402677c844c9ed9.jpg

image.thumb.jpg.4bd71db3f449d9c77781ba9cceda820d.jpg

image.jpg

image.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dziś dotarł SH -Cronos. Super jakość. 

Za niecałe 600 zł można mieć naprawdę fajny zegar z wzorcowymi szlifami, na PT5000,

z dodatkowym gumowym paskiem z szybkim montażem i bardzo dobrą lumą,

IMG20250212135517.jpg

IMG20250212141858.jpg

IMG20250212142312.jpg

Edytowane przez apgrod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.02.2025 o 14:57, Funky_Koval napisał(-a):

Fajne te militarne zegareczki robią. Małe, z wypukłym szkłem dobra luma

jak Bulova ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.02.2025 o 15:49, ro4ti napisał(-a):

jak Bulova ;)

To Bulova robi małe zegarki wojskowe (jak w oryginałach z lat 1943-45:  36,5 mm) z wypuklym szkłem szafirowym za 300 zł? Nie wierzę. Ale może mnie przekonasz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, pomocy upraszam.

Kupiłem sobie zegarek, którego nie planowałem nigdy kupować (dziurbillion), ale że był tani i dobry, no to... uległem. Zawsze podobały mi się komplikacje "power reserve", więc to przeważyło. Nie zwróciłem uwagi, że to jest z gatunku "two tone" colour, no I mam teraz cykacz, wyglądający jak sikor dla maczo z Górniaka czy Bałut. Ewentualnie jakiejś tureckiej riviery.

Może dałoby się go uratować paskiem, ale nie mam pojęcia jaki kolor/wzór by tu pasował.

Pomożecie? 🤪😋

IMG_20250225_092844.jpg

IMG_20250225_092847.jpg

IMG_20250225_092925.jpg

IMG_20250225_092930.jpg

IMG_20250225_093046.jpg

IMG_20250225_093108.jpg

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
33 minuty temu, Darth_Gem napisał(-a):

Koledzy, pomocy upraszam.

Kupiłem sobie zegarek, którego nie planowałem nigdy kupować (dziurbillion), ale że był tani i dobry, no to... uległem. Zawsze podobały mi się komplikacje "power reserve", więc to przeważyło. Nie zwróciłem uwagi, że to jest z gatunku "two tone" colour, no I mam teraz cykacz, wyglądający jak sikor dla maczo z Górniaka czy Bałut. Ewentualnie jakiejś tureckiej riviery.

Może dałoby się go uratować paskiem, ale nie mam pojęcia jaki kolor/wzór by tu pasował.

Pomożecie? 🤪😋

IMG_20250225_092844.jpg

IMG_20250225_092847.jpg

IMG_20250225_092925.jpg

IMG_20250225_092930.jpg

IMG_20250225_093046.jpg

IMG_20250225_093108.jpg

No ciekawy, choć nie moja bajka. Zapewne jakieś odcienie brązu będą paskowo pasować. 

A skoro ai już polaczyla watki, to wczoraj dotarł taki gagatek i podoba sie, choć zapięcie bransolety i jej długość nie powalają. 

IMG_20250225_100435.jpg

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]Darth_Gem [/mention] Myślę, że może jakiś brązowy zamsz mógłby dobrze pasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tofiks_th, mój też się wczoraj pojawił. Przy okazji mam pytanie i to odnośnie zapięcia - czy Twoje również wymaga bardzo dużo siły (wręcz aż za dużo, bym powiedział), aby je zatrzasnąć? Przyznam, że w połowie odpuszczałem, bo nie chciałem przesadzić. Z drugiej strony nie miałem nigdy do czynienia z meshem i tego typu zapięciem, więc może ten typ tak po prostu ma? Rozumiem, że ślady na bransolecie po zatrzasku to również normalna rzecz przy tego typu zapięciu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Hoffhoffski napisał(-a):

@tofiks_th, mój też się wczoraj pojawił. Przy okazji mam pytanie i to odnośnie zapięcia - czy Twoje również wymaga bardzo dużo siły (wręcz aż za dużo, bym powiedział), aby je zatrzasnąć? Przyznam, że w połowie odpuszczałem, bo nie chciałem przesadzić. Z drugiej strony nie miałem nigdy do czynienia z meshem i tego typu zapięciem, więc może ten typ tak po prostu ma? Rozumiem, że ślady na bransolecie po zatrzasku to również normalna rzecz przy tego typu zapięciu?

Dokładnie mam takie same doświadczenia z tym zapieciem, odnoszę wrazenie ze ten zatrzask prędzej niż później odmowi współpracy. Ślady na meshu zostają po zapieciu. Planuje go przerzucić na jakieś ladny pasek, ewentualnie coś pokombinuje z bransoleta. Teoretycznie mozna uwolnić tego mesha i zapodać coś innego, gdyż sa śrubki. Jeszcze nie sprawdzałem czy mozna je odkręcić🤔. Sam zegarek mi bardzo podszedł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@tofiks_th, dzięki za rozwianie moich wątpliwości. Bransoleta sama w sobie bardzo mi się podoba, więc póki co zostanie, ale zacząłem zastanawiać się czy dałoby radę przeszczepić tutaj zapięcie działające w zbliżony sposób do tradycyjnych zapięć w standardowych bransoletach - dla przykładu https://a.aliexpress.com/_EyqKzqg. W wolnej chwili będę musiał się temu bliżej przyjrzeć.

Tak czy inaczej, oprócz bransolety pewnie wpadnie też jakaś skóra. Spodobał mi się oryginał na brązowym pasku z tej recenzji - https://wornandwound.com/review/review-the-serica-5303-dive-watch/.

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mój pierwszy chińczyk:

0848c14a2e6466a8c3144845f2c091c6.jpg&key=51e7100dd4a28abfc6818afd724db21b86a9e86426252c9a4e366ddec89d5df2

Tandorio, stal, NH35.

Edytowane przez jacek_63

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, jacek_63 napisał(-a):

Mój pierwszy chińczyk:
0848c14a2e6466a8c3144845f2c091c6.jpg&key=51e7100dd4a28abfc6818afd724db21b86a9e86426252c9a4e366ddec89d5df2

Tandorio, stal, NH35.

Pewnie nie ostatni😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie ostatni

Będzie jeszcze jeden na pewno. Juz się zdecydowalem na konkretny, ale chciałem najpierw pomacać tego, bo ten drugi też Tandorio.
A potem jak się coś spodoba, to czemu nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Tandorio to koniecznie orange  monstera jeszcze 😉 Jednak u mnie nadal.nr1 z chińczyków jest Willard sd1970. Na pasku to idealny sikor na co dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z Tandorio to koniecznie orange  monstera jeszcze Jednak u mnie nadal.nr1 z chińczyków jest Willard sd1970. Na pasku to idealny sikor na co dzień.
Sorry, ale nigdy w życiu Orange Monster!
Co do Willarda, to może gdybym nie miał Certiny, bo dla mnie to ona jest najładniejszym diver'em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kwestia gustu - tak brzydki że aż najładniejszy jest tuńczyk, tylko ciężko go nazwać codziennym zegarkiem ;)
IMG_20250217_095211.thumb.jpg.ffe1ffbd674730302a49658d6c4522db.jpg

Certiny są fajne aż sam się ostatnio zastanawiam nad jakimś ds 

A wracając do tematu -  właśnie wyjęte z paczkomatu :

IMG_20250225_184227.thumb.jpg.8724f2919f2518edaf6e068a02c0bef0.jpg

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak u mnie nadal.nr1 z chińczyków jest Willard sd1970. Na pasku to idealny sikor na co dzień.

Hej,

Podłączę się do tematu, bo na SD1970 też zwróciłem ostatnio uwagę. Gdzie kupowałeś? Czy warto ryzykować Aliexpress, czy to wszystko jedno? Czy Chińczycy podrabiają samych siebie? Rozstrzał cen jest spory, nawet na samym ali. Doświadczenia w kupowaniu nie mam, zamawiałem totalne pierdółki, ale było wszystko ok. Obawiam się, że przyjdzie bubel. Jakkolwiek by mało nie kosztował, to nie chcę wyrzucać w błoto ani złotówki. Jakie są Wasze doświadczenia?

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi