Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, bogdan57 napisał(-a):

ciepły szary

Dziękuję. Może kiedyś się skuszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

U mnie też nowy sub :)

Pan Paweł ?

Może zrób jak z Romanem - zostaw sobie na stałe jednego, oszczędzi Ci to poszukiwań i nowych zakupów, ja tak zrobiłem, zostawiłem Tisell'a i mam spokój jeśłi chodzi o "sub'y" :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Daito napisał(-a):

Może zrób jak z Romanem - zostaw sobie na stałe jednego, oszczędzi Ci to poszukiwań i nowych zakupów, ja tak zrobiłem, zostawiłem Tisell'a i mam spokój jeśłi chodzi o "sub'y" :D

Żartujesz?

Właśnie o to chodzi ... o te poszukiwania i nowe zakupy :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tomaliusz napisał(-a):

Żartujesz?

Właśnie o to chodzi ... o te poszukiwania i nowe zakupy :D 

Tyle że obiekt taki sam :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie też nowy sub 
Pan Paweł  

IMG_20220429_181527.thumb.jpg.50e067a90291deba3ed286e9d360a482.jpg
IMG_20220429_181323.thumb.jpg.e5655774c8a7a0202958da9668df8d4d.jpg
Paweł się złamał i jednego oddał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Mikas napisał(-a):

Paweł się złamał i jednego oddałemoji3.png

Miałem chwilę zawahania, ale trzy prawie identyczne z jednej firmy, to za dużo nawet dla mnie. 

Te dwa są bliskie: 

IMG_20220419_111635.jpg

IMG_20220422_162606.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na kolejny zegarek od Pagani w celach poznawczych. GMT Pepsi mimo niskiej ceny nie zrobił na mnie wrażenia.

Pora się chyba przenieść na wyższy poziom. Może San Martin da radę mnie przekonać :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, KRZYSIO napisał(-a):

Czekam na kolejny zegarek od Pagani w celach poznawczych. GMT Pepsi mimo niskiej ceny nie zrobił na mnie wrażenia.

Pora się chyba przenieść na wyższy poziom. Może San Martin da radę mnie przekonać :) 

Zanim kupisz SM spróbuj Steeldive'a. Zwlekałem zupełnie niesłusznie, ale jakość ogólnie porównywalna z SM a cena na poziomie PD. Polecam jeszcze Hruodland, Merkur, Berny, Escapement Time, Tandorio, Phylida (Matic). Wg mnie warto zobaczyć, mnie się spodobały ich produkty. Nie miałem w rękach, ale czytałem pochlebne opinie o Lobinni, Cronos, Proxima. 

SM ostatnio bardzo poszedł cenowo w górę. Wg mnie trochę za bardzo. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cronos robi ciekawe zegarki. Nie miałem ale obejrzałem parę filmów i raczej jest topowo z jakością. Jednak cena jeszcze wyższa od SM :( 

Zastanawiam się jak ma się w  tym wszystkim koreański Tissel. Cóż, pora sprawdzić ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KRZYSIO napisał(-a):

Cronos robi ciekawe zegarki. Nie miałem ale obejrzałem parę filmów i raczej jest topowo z jakością. Jednak cena jeszcze wyższa od SM :( 

Zastanawiam się jak ma się w  tym wszystkim koreański Tissel. Cóż, pora sprawdzić ;) 

Dla mnie Tissel wieje nudą, ale czasami trzeba jednak czegoś dotknąć, by poczuć... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie chodziło mi o porównanie jakościowe tego samego projektu czyli odpowiednika Submarinera :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, KRZYSIO napisał(-a):

Głównie chodziło mi o porównanie jakościowe tego samego projektu czyli odpowiednika Submarinera :) 

Dlatego moja pierwsza propozycja to Steeldive, ale to Twoja decyzja i pieniądze. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, KRZYSIO napisał(-a):

Ceny nie oszukasz, według kilku recenzentów chinoli na YT najlepszym jakościowym klonem sub-a jest Cronos (nie miałem osobiście) potem na drugim miejscu jest właśnie Tisell których przerobiłem więcej niż 8 sztuk i mogę potwierdzić że są dopracowane, zresztą na PW pisaliśmy ... w sumie to po co się powtarzam :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Ceny nie oszukasz, według kilku recenzentów chinoli na YT najlepszym jakościowym klonem sub-a jest Cronos (nie miałem osobiście) potem na drugim miejscu jest właśnie Tisell których przerobiłem więcej niż 8 sztuk i mogę potwierdzić że są dopracowane, zresztą na PW pisaliśmy ... w sumie to po co się powtarzam :D

Czyżby przemawiało przez Ciebie rozczarowanie nowym nabytkiem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zupełnie nie o to chodzi. Kupiłem tani zegarek i nie oczekiwałem zbyt wiele. Zanim się wypowiem co do marki poczekam jeszcze na drugi zamówiony zerarek. Powinien dotrzeć za tydzień.

Nie jestem rozczarowany - nic z tych rzeczy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, KRZYSIO napisał(-a):

To zupełnie nie o to chodzi. Kupiłem tani zegarek i nie oczekiwałem zbyt wiele. Zanim się wypowiem co do marki poczekam jeszcze na drugi zamówiony zerarek. Powinien dotrzeć za tydzień.

Nie jestem rozczarowany - nic z tych rzeczy :) 

Moje pytanie o rozczarowanie było skierowane do Tomka. Choć mam szóstkę PD i pewnie na tym się nie skończy, to jednak Steeldive daje więcej w sensie jakości do ceny. PD ma za to szerszą ofertę od Steeldive. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steeldive w Twojej ocenie lepszy od PD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

Tomek może tak być nie miałem w ręku ale po zdjęciach cronosa może być robiony w tej samej fabryce co oceanx x a mam sharkmastera więc jakość jest wysoka ?

Aha Tomek trochę tego przerobił więc też wie co i jak. Tych steeldive nie widziałem na żywo ale wyglądają staranniej niż PD. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Absolutnie nie, jestem bardzo zadowolony :) 

Moim zdaniem Steeldive w obecnej chwili ma najlepszy stosunek jakość - cena z tych wszystkich marek na Ali.

PD rzeczywiście trochę tu odstaje a jeśli chodzi o lume to już przepaść!

SD świeci podobnie do SM.

Wieczorem naświetliłem i nad ranem jeszcze pęknie było widać godzinę z tejże lumy.

Pisałem tylko że jak kolega chce najlepszą jakość w homage sub to musi wybulić za Cronos-a lub nawet do Tisella ale imo nie warto bo różnica między SD a Tisellem jest zbyt znikoma aby tyle dopłacać.

Nie wiem jak w Cronos-ie ale chyba nawet Steeldive ma lepszą a na pewno dużej świecąca lume niż w Tisellu.

Ja całym sercem za Steldivem teraz jestem i do tego gagatka na pewno wrócę bo Seiko takich już nie robi :D 

IMG_20210820_160754.jpg

IMG_20210820_160633.jpg

IMG_20210820_174837.jpg

IMG_20210820_195156.jpg

IMG_20210821_160651.jpg

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Aha Paweł on już Romka miał 8 razy, monstera kupował nie wiem ile razy. Więc ten nowy nabytek to tak na chwilę ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Aha Paweł on już Romka miał 8 razy, monstera kupował nie wiem ile razy. Więc ten nowy nabytek to tak na chwilę ?

Nie na chwilę ... ma dożywocie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Nie na chwilę ... ma dożywocie ;)

Ja wiem Tomek ?

Ja bym chętnie san Martina spróbował te nowe zapięcie jest fajne jak w aquis tylko 1,1k nie jest mało... 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kornel91 napisał(-a):

Ja wiem Tomek ?

Ja bym chętnie san Martina spróbował te nowe zapięcie jest fajne jak w aquis tylko 1,1k nie jest mało... 

Marcin, jakby tak policzyć to średnia cena jednego Twojego zegarka to ok. 2,5k. tak myślę a jeden tani dziad w zbiorach bardzo obniża średnią :D 

A więc co to takie 1,1k. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek średnia poszła w górę ale mam kilka casio i Citizeny a i microbrandy były w granicach 1,5k - 1,8k?

Tylko to trochę inaczej w głowie się układa jak wiesz, że były po około a teraz ponad 1k a jak się je przyjmie szkoda sprzedawać że stratą ?

A jakoś ostatnio z tym alliexpres słabo zamówiłem jakieś klamerki i już dwa miesiące czekam na przesyłki. 

Póki co tylko oglądam ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi