Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.08.2026 o 16:52, ro4ti napisał(-a):

IMG_20260810_164343.jpg 

napisz coś więcej na temat tego zegara proszę. Pozdrawiam

Jarosław Urbanowicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Jarosław napisał(-a):

napisz coś więcej na temat tego zegara proszę

po pierwsze to kupiony w dobrej cenie :)

taki retro-military. są dwie wersje tarczy. ja mam jak widać zębate żółte indeksy na godzinach (ML1868-2). jest podobna wersja z klasycznymi indeksami (ML1868-3 chyba). oraz występuje komplikacja z datą.

parametry jak na stronie:

https://watchdives.com/collections/militado/products/militado-retro-vk61-quartz-chronograph-watch

koperta zmatowiona jakby piaskowana, szkło lekko wypukłe, luma jasno świeci - jak długo to nie sprawdzałem. przyciski zakręcane jak i koronka. wskazówki subtarcz na fotkach sklepowych bywają różne. rozmiar uniwersalny, przyjazny paskom klasycznym czy też nato.

zegar do codziennego noszenia, dobrze leży na nadgarstku i w sumie ładny projekt.

edit.

mocno zainteresowany byłem takim mniejszym chrono. ale ceny na ali były kosmiczne (koło 1400zl)

pojawił się na oficjalnej stronie militado - model ML26 ( 139usd, aktualnie w promocji 119)

https://www.militadowatch.com/products/💥new-arrival💥militado-36-5mm-chronograph-watch-vk63-vintage-military-watch-ml26?variant=45812148568111

Zrzut ekranu 2026-08-12 125716.png

Edytowane przez ro4ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna chodziło za mną coś bardziej klasycznego, ale też żeby nieczęsto byłoby widywane na nadgarstkach.

No i jest.

PXL_20260812_172925590.jpg

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Plan 9 napisał(-a):

Od dawna chodziło za mną coś bardziej klasycznego, ale też żeby nieczęsto byłoby widywane na nadgarstkach.

No i jest.

Te Shanghai-e 7120 są naprawdę udane. Ładne, fajny kształt koperty, nieźle wykonanie jak za te pieniądze i bardzo sprawne mechanizmy. Spoko. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, wojtek71 napisał(-a):

Te Shanghai-e 7120 są naprawdę udane. Ładne, fajny kształt koperty, nieźle wykonanie jak za te pieniądze i bardzo sprawne mechanizmy. Spoko. Pozdrawiam 

Dziękuję za info. Bardzo mi się on podoba.

Przyjechał na szmatławym, niepasującym NATO, więc go od razu powiesiłem na brązie.

Teraz będę szukał pasującego paska i już wiem że będzie problem.

Ten zegarek nie lubi się z błyszczącymi. Musi być matowy. A przez rose gold dużo kolorów nie pasuje.

Pewnie niedługo dołączy coś w mniejszej kopercie bo żona się patrzy na niego łakomym okiem...

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Plan 9 napisał(-a):

No i jest.

Elegancki. Motyw pawia często pojawia się w chińskiej estetyce. (Zresztą topowa chińska marka [z tych tzw. "heritage"] ma go nawet w nazwie). Ja poluję na wznowione wydanie 1720 (tzn. czekam na przyzwoitą cenę), bo te stare vintage za małe mi się wydają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi