Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, bober5264 napisał(-a):

38 wylądował, odczuwalnie mniejszy od 40, bransa tez sporo cieńsza, imo na mój nadgarstek dobra zmiana7918d7e3408099069439489f308006ab.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Odpowiednio dobrany rozmiar. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to normalne u Warda, ze od wczoraj od godz. 22.00 nie dostalem potwierdzenia zakupu ? Kupowalem bez logowania bo nie pamietalem hasla i nie chialem tracic czasu na przywracanie i nie zrobilem zadnego screen shota po zaplacie, moze tam byl nr zakupu. Do Warda juz napisalem i czekam na odpowiedz, ale moze ktos mial taka sytuacje? Przepraszam za brak polskich znakow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, gunit82 napisał(-a):

https://www.christopherward.com/int/clearance
Ruszyła druga część , ja zakupiłem pro 300 40 mm za 732 funtów . Dobra cena na bransolecie ? Mam nadzieję że przyjdzie z nakładanym logo .

Wczoraj wpadł mi w oko C63 Sealander GMT w kolorze air blue/silver. Długo się zastanawiałem, aż w końcu zniknął ze strony. Dzisiaj z ciekawości wszedłem na stronę i ponownie jest dostępny. I znowu mam dylemat. Kupić czy nie kupić. Obawiam się, że może być za mały. Liczę, że niebawem będzie niedostępny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem go w ręku, sam byłem ciekawy koloru a filmów i zdjęć w sieci wyjątkowo mało. Odesłałem. Dla mnie średnio z czytelnością tarczy. Wskazówki poza GMT zlewają się z tarczą, brak kontrastu.

Na plus poprawiona bransoleta ze skręcanymi pinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy to normalne u Warda, ze od wczoraj od godz. 22.00 nie dostalem potwierdzenia zakupu ? Kupowalem bez logowania bo nie pamietalem hasla i nie chialem tracic czasu na przywracanie i nie zrobilem zadnego screen shota po zaplacie, moze tam byl nr zakupu. Do Warda juz napisalem i czekam na odpowiedz, ale moze ktos mial taka sytuacje? Przepraszam za brak polskich znakow.
W spamie tez nie ma? Mi przyszedl po kilku h mail z potwierdzeniem i wpadł do spamu

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma w spamie , sprawdziłem . No nic, zobaczę . Kupiony albo nie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę wtop jak widzimy na forum zaliczył CW ale patrząc na całokształt to są to naprawdę świetnie wykonane zegarki. Jakbym miał zmniejszyć kolekcję nurków to ten by pozostał. Świetna, koperta, tarcza x nakładanym logo, pięknie klikając bezel i do tego tego chronometr. Nie wiem czy brązowy był na wyprzedaży ale niebieskie były. Ja płaciłem pełną cenę ale pewnie na wyprzedaży był poniżej 5k. Ciężko coś w tej cenie kupić tak dobrze zrobionego. 

4ME5gCv.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie niemal firmy zaliczają wtopy jakościowe. Efekt masowej produkcji. Nasz odbiór skali tych wtop zależy od częstotliwości występowania w przyrodzie danej marki. Przy czym jako przyrodę mam raczej na myśli światek zegarkowy niż ogół rynku. Stąd obserwowalna ilość wtop Krzyśka rośnie.
Stąd też taka a nie inna opinia o Seiko (przy czym bylejakość ich mechanizmów jest raczej obiektywna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rafi napisał(-a):

Wszystkie niemal firmy zaliczają wtopy jakościowe. Efekt masowej produkcji. Nasz odbiór skali tych wtop zależy od częstotliwości występowania w przyrodzie danej marki. Przy czym jako przyrodę mam raczej na myśli światek zegarkowy niż ogół rynku. Stąd obserwowalna ilość wtop Krzyśka rośnie.
Stąd też taka a nie inna opinia o Seiko (przy czym bylejakość ich mechanizmów jest raczej obiektywna).

Dlatego ja tą markę odbieram bardzo pozytywnie. Niczym nie ustępuje Orisowi czy Longinesowi które z metki kosztują dwa razy tyle. Tylko też trzeba przyznać jak dużo CW zrobiło się na forum w przeciągu dwóch lat. Jak chyba z miesiąc temu przejrzałem cały wątek to ten ostatni okres to wielki wzrost na nadgarstkach w wątku CW. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moj powrot do marki po paru latach i muszę przyznać ze jakość wykonania i tzw fun factor naprawde pierwsza klasa. Nadal mi sie nie znudził :) a w pudle czeka jeszcze bransa02cc9a52639ffed126db1ff73ba4bb2f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlatego ja tą markę odbieram bardzo pozytywnie. Niczym nie ustępuje Orisowi czy Longinesowi które z metki kosztują dwa razy tyle. Tylko też trzeba przyznać jak dużo CW zrobiło się na forum w przeciągu dwóch lat. Jak chyba z miesiąc temu przejrzałem cały wątek to ten ostatni okres to wielki wzrost na nadgarstkach w wątku CW. 

Popularność marki wzrosła prawdopodobnie w dużej mierze dlatego, że wbiła się w tę lukę cenową, którą zrobiły w ostatnim okresie Longines czy Oris. Że ChWard nie ustępuje tym markom niczym, to w mojej opinii za dużo powiedziane, ale nie ustępuje na pewno jakością wykonania, a funfactorem je przebija.

Popularność marki wzrosła prawdopodobnie w dużej mierze dlatego, że wbiła się w tę lukę cenową, którą zrobiły w ostatnim okresie Longines czy Oris. Że ChWard nie ustępuje tym markom niczym, to w mojej opinii za dużo powiedziane, ale nie ustępuje na pewno jakością wykonania, a funfactorem je przebija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a303bf8d513f0e049849e22c24060f11.jpg

Dołączyłem do grona posiadaczy CW.
Polecicie zamienne paski gumowe lub ten hybrydowy (to cześciowo nylon?) najlepiej z tym samym systemem szybkiej wymiany jak w oryg.?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, msstefan napisał(-a):

a303bf8d513f0e049849e22c24060f11.jpg

Dołączyłem do grona posiadaczy CW.
Polecicie zamienne paski gumowe lub ten hybrydowy (to cześciowo nylon?) najlepiej z tym samym systemem szybkiej wymiany jak w oryg.?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witamy i gratuluję fajnego zegarka :)

TAk, najlepiej oryginalne z systemem szybkiego odpinania. Masz wtedy gwarancję, że koncówka teleskopu jest odpowiedniej średnicy :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 hours ago, traczu said:

To moj powrot do marki po paru latach i muszę przyznać ze jakość wykonania i tzw fun factor naprawde pierwsza klasa. Nadal mi sie nie znudził :) a w pudle czeka jeszcze bransa02cc9a52639ffed126db1ff73ba4bb2f.jpg

Gratuluje! Akurat ten model lepiej prezentuje oraz nosi się na gumie (jak dla mnie). Bransoleta jest zbyt gruba i zapięcie nie jest ukryte. Natomiast to moze byc moje skrzywienie po obcowaniu z zegarkami marki Ebel i ich bransoletach. 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja sobie uciąłęm pogawentkę przez telefon z Cheyenne z supportu. Grzecznie ponarzekałem i z 10 tygodni zadeklarowali 4 tyg. 
Zobaczymy.

Udało Ci się dodzwonić?

Ja próbowałem kilka razy bezskutecznie.

W końcu też chyba jestem bliski zakończenia moich przygód z wyprzedażą u ChW. W domu już czeka na mnie czarny Pro 300 na bransolecie. Swoją drogą, w niedzielę dopłaciłem co miałem dopłacić, a we wtorek przed południem zegarek już był u mnie w domu. Imponujące tempo. Tu się postarali. Dostawa szybsza niż przeciętny czas oczekiwania na kolejnego maila w korespondencji z obsługą klienta..
Jutro wracam z urlopu, to będę oglądał i macał. Pozostaje mi tylko oczekiwanie na zwrot pieniędzy za bransoletę, której nie odebrałem. Za obsługę klienta wystawiłem im w ankiecie ocenę słabą i jeszcze dopisałem kilka słów gorzkiego komentarza.
Na szczęście zegarki robią porządne.

U mnie przez cały urlop na ręce siedział ten . Świetny EDC.

6810bc71ba5c288ea779bdf5c598b45e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Udało Ci się dodzwonić? emoji44.png

W końcu też chyba jestem bliski zakończenia moich przygód z wyprzedażą u ChW. W domu już czeka na mnie czarny Pro 300 na bransolecie. Swoją drogą, w niedzielę dopłaciłem co miałem dopłacić, a we wtorek przed południem zegarek już był u mnie w domu. Imponujące tempo. Tu się postarali. Dostawa szybsza niż przeciętny czas oczekiwania na kolejnego maila w korespondencji z obsługą klienta..
Jutro wracam z urlopu, to będę oglądał i macał. Pozostaje mi tylko oczekiwanie na zwrot pieniędzy za bransoletę, której nie odebrałem. Za obsługę klienta wystawiłem im w ankiecie ocenę słabą i jeszcze dopisałem kilka słów gorzkiego komentarza.

U mnie przez cały urlop na ręce siedział ten emoji3.png. Świetny EDC.

No to trzymam kciuki, żeby zegarek był w porządku i cieszył. A o tych zawirowaniach szybko zapomnisz :)

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Udało Ci się dodzwonić? emoji44.png

U mnie przez cały urlop na ręce siedział ten emoji3.png. Świetny EDC.

No to czekamy na fotki Robert jak już wrócisz. 300 parami chowają się lepiej 😄

A wziąłeś chyba 40mm to będziesz miał dodatkowo minimalnie mniejszą wersję do brąziaka. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem. Obejrzałem. Śliczny i chyba w doskonałym rozmiarze dla mnie. Jutro skrócę bransoletę. Sealander i niebieski Trident na pasku są w dużym niebezpieczeństwie . Nie potrzebuję pięciu ChW w pudełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minutes ago, Perpetuum Mobile said:

Nie potrzebuję pięciu ChW w pudełku.

To nie ma zmartwienia... myślę, że tu na forum nikt nie będzie płakał, jak będziesz redukował. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To nie ma zmartwienia... myślę, że tu na forum nikt nie będzie płakał, jak będziesz redukował. 

Mam nadzieję .
Kooperacja ze strony forumowiczów jest przy takiej operacji kluczowa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi