Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, Panowie, pasior wypasiony, gruby ale mięciutki, miał być do Hamiltona X-Winda tylko z opcją na Tridenta, ale jak przyłożyłem do czerwonego bezela, to klamka zapadła :)

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszą, noszą, nawet szykują specjalne zestawy do kibicowania na mecz Polska-Niemcy jutro w ręczną i z Iranem w siatkę na Olimpiadzie:-)

pic upload

Ja właśnie zakupiłem Slimline2 - przyszedł dzisiaj

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model nudny i podobny do poprzedniego to i wysiłku szkoda :D

Ja tam na dużego pilota czekam, nawet "worldtimer" jakoś bardzo mnie nie zauroczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No elegancko, podoba mi się mechanizm odkryty, a kształt koperty też ciekawy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slim to on nie jest, ale bardzo udany model.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie się nosi, jest lekki. Jestem zaskoczony jakością i ogólnie tą firmą. Odkryłem ją przez przypadek, oczywiście na forum :-).

Wykonanie, pudło, spersonalizowany list do klienta (nawet jeśli jest to szablon, to i tak miłe). Do tego opis zegarka i w instrukcji jest nieco inny, taki mniej sztampowy. Przypomina mi niszową, amerykańską firmę Grado produkującą słuchawki - też mają podobny sposób komunikacji z klientem. No i cena - naprawdę konkurencyjna, szczególnie mając na uwadze bieżący kurs funta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się noszę z zamiarem kupna tego modelu. Jakąś kostkę trzeba mieć w kolekcji. Chyba kupiłeś ostatnią sztukę bo chwilowo brak na stronie .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka stron wcześniej wrzucałem zdjęcia tej kostki. Może się podobać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem sprzedać, dwa razy podchodziłem i za każdym razem twierdziłem "e tam, później będę żałował". Dobrze zrobiłem, bo przyszło lato i zegarek nie schodzi z nadgarstka do późnego popołudnia. Myślę jednak o zmianie gumy na czerwoną, chyba lepiej będzie pasować.

NbOESwQ.jpg

Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem sprzedać, dwa razy podchodziłem i za każdym razem twierdziłem "e tam, później będę żałował". Dobrze zrobiłem, bo przyszło lato i zegarek nie schodzi z nadgarstka do późnego popołudnia. Myślę jednak o zmianie gumy na czerwoną, chyba lepiej będzie pasować.

Czerwoną gumę, która by dobrze pasowała, trudno dobrać. Dla mnie wszystkie były za jasne (też mam czerwony bezel). Najfajniej wygląda jednak na czarnej gumie ewentualnie na granatowej, a na lato też jest OK np. na szarym perlonie lub nato. Ostatnio kupiłem też szary pasek typu nylon podszyty skórą z Watchgecko - kolorystycznie efekt pierwsza klasa, a jednocześnie w miarę lekki i przewiewny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! Miałem tak samo ale odkąd wiem, że to twarda sztuka, robi za zegarek do przygód. Kolor bezela jest na tyle niewdzięczny (ceramika inaczej wygląda w zal od światła), że ciężko dobrać pasujący kolor paska. Przerabiałem to z zielonym. Jak przestałem cudować i wrzuciłem swojego na czarny od razu zaczął wyglądać dobrze. Nawet zielony bezel na co dzień zrobił się taki fajny stonowany. 

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Funt jeszcze tak niedawno był po 6pln, teraz jest za niecałe 5pln, a są prognozy, że będzie lekko ponad 4pln. Wszystko wskazuje na to, że zakup tridentów stanie się coraz bardziej opłacalny nawet bez promocji producenta. Pytanie tylko czy CW nie planuje w bliższej przyszłości podnieść ceny swoich zegarków??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą musieli bo GBP spadł też w stosunku do CHF. Wg forum cena sprzedaży to koszt wykonania razy trzy, a ten właśnie skoczył o 20%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były niebieskie kostki z meshem? Przegapiłem maila.

Ja widziałem już tylko białe na paskach, a o wyprzedaży dowiedziałem się chwilę wcześniej z forum CW - potem przyszedł mail.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi