Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Recommended Posts

Przepraszam pomyłka, nie ten temat.

Edited by tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

13 godzin temu, alleck napisał(-a):

Rzadki dzień gdy jestem w biurze default_smile.png
3b852e43d65d7b1668d3dd1573dc6be2.jpg&key=6c3c026d66e4c05b1311e60c1368363036b0bbd26f647612f35597c78e5075bb

Bartku bardzo ładna kosteczka 😜

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Bartku bardzo ładna kosteczka
Dziękuję. Bardzo wygodna na paskach. Ten niebieski bardzo fajnie gra w świetle. I logo nikogo w robocie nie kłuje w oczy :)

fcJqdJy.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Czyżby C60 z kopertą i bransoletą z tytanu? Polerowaną na błysk i z jakąś utwardzaną warstwą ochronną?

A dzisiaj właśnie ChW na ręce.

d36193f8fd9ad7f2c5b533baa0f091c4.jpg

kmY2A7r.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Orientujecie się może jak to jest z tą długością zapięcia bader bracelet CW?

Rozważam poważnie Sealandera GMT 36mm i najbardziej mi "siedzi" na tej bransolecie (wizualnie, ale też ze względu na mikroregulację) - ale trochę odstrasza mnie wizja zapięcia o wielkości samego zegara (i to z uszami)

Przeglądam różne fora i co komentarz to inna wersja: a to, że wprowadzenie mniejszych zapięć jest dopiero w planach, albo że zostały już wprowadzone (tylko są jeszcze wysyłane raz takie, a raz takie), i jeszcze, że wcale nie zostały wprowadzone i nie ma nawet w planach (a Kilera wymyśliliście wy, dziennikarze;)

Gdyby ktoś znający temat się wypowiedział, to będę wdzięczny.

Poniżej zdjęcie pożyczone z forum CW:

spacer.png

48 minut temu, wagabunda123 napisał(-a):

Orientujecie się może jak to jest z tą długością zapięcia bader bracelet CW?

Rozważam poważnie Sealandera GMT 36mm i najbardziej mi "siedzi" na tej bransolecie (wizualnie, ale też ze względu na mikroregulację) - ale trochę odstrasza mnie wizja zapięcia o wielkości samego zegara (i to z uszami)

Przeglądam różne fora i co komentarz to inna wersja: a to, że wprowadzenie mniejszych zapięć jest dopiero w planach, albo że zostały już wprowadzone (tylko są jeszcze wysyłane raz takie, a raz takie), i jeszcze, że wcale nie zostały wprowadzone i nie ma nawet w planach (a Kilera wymyśliliście wy, dziennikarze;)

Gdyby ktoś znający temat się wypowiedział, to będę wdzięczny.

Poniżej zdjęcie pożyczone z forum CW:

spacer.png

Nie wiem czy miałem bader, ale zapięcie faktycznie nie było małe. Natomiast nie odczuwałem z tego tytułu jakiegoś dyskomfortu. Zgadzam się że mikroregulacją to świetna rzecz (chociaż jej nigdy w tym zegarku nie użyłem...). 

Na fotach C65 Trident Vintage i porównanie zapięcia z tym w Oris Aquis 41,5mm. 

DSC_9045.thumb.JPG.ab8eb483a7c1a1a70f281b20c6aa155d.JPG

DSC_9035.thumb.JPG.c3f914860d06139ee72e7c628fe29880.JPG

Edited by evilym

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Ja mam taką bransoletę na Sealanderze 39mm. Nosi się bardzo dobrze i zapięcie nie jest w żadnym stopniu niewygodne lub zbyt duże. Mikroregulacja za to świetna i często z niej korzystam.

c12af97c3a7e831c5b0f8ea0d28202af.jpg

Zapięcie nie może być zbyt krótkie, bo pojawiają się wtedy problemy z założeniem zegarka na rękę. Zelos zrobił kiedyś taką bransoletę do Swordfisha i potem darmowo wymieniał wszystkim nabywcom, bo wiele osób miało problem z zakładaniem zegarka.