Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jebudu

Jaki pilot?

Rekomendowane odpowiedzi

Mi bardziej podoba się pilot właśnie bez kręgu godzinowego :)

Sprawdzony m.in. przeze mnie :)

Zwykle sprzedają powystawowe, albo niewiele używane.

To dobrze. Kliknę go skoro taka okazja się trafiła. Ciekawe kiedy do mnie doleci :rolleyes:

/e a jak się w ogóle sprawuje ta miyota w środku? Zdarza sie sekundzie skakać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciutkę inny od mojego bo bez tego wewnętrznego kręgu z godzinami

B Uhry wystepowały w dwóch wersjach:

Baumuster A - z jednym kręgiem na obrzeżu tarczy zawierającym podziałkę minutową oraz naniesione cyframi arabskimi godziny i trójkątem z dwoma kropkami w miejscu godziny 12, oraz

Baumuster B - z dwoma kręgami; zewnętrznym z podziałką minutową i zaznaczonymi cyframi arabskimi minutami co 5 minut, tzn. 5, 10, 15, 20 ..., oraz wewnętrznym z podziałką godzinową oznaczoną arabskimi cyframi. Baumuster B posiadał na godzinie 12 trójkąt ze stykającą się z nim pionową kreską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Hanhart TeleTachy. Ciekawe zegarki z historią lotniczą. Czy chlubną? Jak wszystkie niemieckie produkowane w tamtych czasach.

Zegarek widziałem i jest świetny. Cały czass chodzi mi po głowie.

hh031_im.jpg

Ten czerwony stopper też ma swoją historię  :)

Klasyczne niemieckie piloty nie wyglądały tylko jak BUhry

article-2598786-1CE68A8000000578-690_306

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też polecam laco, ale najfajniejsza jest wersja bez logo w piaskowanej kopercie. To jest tak blisko buhra jak tylko się da (chyba że masz łapę jak goryl wtedy mozna replike 55). Ja wybralem manual 45mm , taki miesci sie w Twoim budżecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się sprawuje szkielko mineralne w tym Laco z allegro? Obecne modele maja juz szafir z tego co widze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne jak każde mineralne, nic specjalnego, dość łatwo zarysowac. Takie laco bym odpuścił, ale nie ze względu na szkło tylko na kopertę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie klasyczny ale wygląda świetnie :)

Oris-Big-Crown-ProPilot-Day-Date1.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine F104

Podwojny AR, plaski, swietnie wykonany, rozmiar 40 lub 48mm.

f104_7.jpg

f104_3.jpg

f104_2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też polecam laco, ale najfajniejsza jest wersja bez logo w piaskowanej kopercie. To jest tak blisko buhra jak tylko się da (chyba że masz łapę jak goryl wtedy mozna replike 55). Ja wybralem manual 45mm , taki miesci sie w Twoim budżecie

Wrzuć jakieś nadgarstkowe. To duży zegar, ciekawy jestem jak się prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się sprawuje szkielko mineralne w tym Laco z allegro? Obecne modele maja juz szafir z tego co widze

Ja w moim mam szafirowe - zegarek od 8 miesięcy nie ma śladów używania - szkiełko krystalicznie czyste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w moim mam szafirowe - zegarek od 8 miesięcy nie ma śladów używania - szkiełko krystalicznie czyste

Pytanie czy nie lepiej dorzucić pare groszy i miec ten szafir? Nie obcowalem z mineralnym i nie wiem jak łatwo zarysować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całą pewnością mineralne szkiełko łatwiej zarysować niż szafir ale za to zarysowane można w miarę tanio wymienić na nowe. Są też różne rodzaje szkieł mineralnych - ponoć stosowany w Seiko hardlex jest trudniejszy do zarysowania. Ja obchodzę się z zegarkami w miarę ostrożnie i nawet te szkła mineralne u mnie z reguły dobrze się mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie z tym użytkowaniem różnie bywa, ale staram się dbać o mojego jedynego nurka. W każdym razie nie będzie używany w pracy bo długo nie pożyje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy nie lepiej dorzucić pare groszy i miec ten szafir? Nie obcowalem z mineralnym i nie wiem jak łatwo zarysować...

Jak się szkiełko mineralne porysuje za jakiś czas, zawsze można wymienić u dowolnego zegarmistrza na szafir. Jeżeli dbasz z grubsza o zegarek to szkiełko mineralne też Ci trochę posłuży:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się szkiełko mineralne porysuje za jakiś czas, zawsze można wymienić u dowolnego zegarmistrza na szafir. Jeżeli dbasz z grubsza o zegarek to szkiełko mineralne też Ci trochę posłuży:)

W sumie racja z tym szkiełkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem na allegro takie o to Laco.

http://allegro.pl/zegarek-meski-laco-861754-rostock-super-cena-i5362523915.html

Pytanie czy owy sprzedawca jest sprawdzony i czy nie ma jakiejś ściemy przy takiej cenie...

W opisie aukcji jest informacja, że zegarek nosi ślady użytkowania. Jeżeli Ci to nie przeszkadza i nie musi to być nówka "igła", bo po jakimś czasie każdy zegarek i tak będzie miał jakieś ślady użytkowania, to jest to na pewno okazja cenowa i nie ma co się zastanawiać, tylko brać. Jeżeli jesteś perfekcjonistą i będzie Cię drażnić najdrobniejsza ryska, lepiej zamówić nowy ze strony producenta.

Co do szkiełka mineralnego to jeszcze dodam, że miałem już kilka zegarków z takim szkiełkiem i służyły kilka dobrych lat i rys nie zbierały jakoś szczególnie, z tym że ja o moje zegarki dbam:) Szkiełko było cały czas idealnie przejrzyste i dobrym stanie, rysek trzeba było się z lupą doszukiwać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W opisie aukcji jest informacja, że zegarek nosi ślady użytkowania. Jeżeli Ci to nie przeszkadza i nie musi to być nówka "igła" ....

Stan paska wskazuje na to, ze zegarek troche juz przezyl i nie jest to model wystawowy :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedający napisał że mineralne a może ma szafir - nie widać tyłu koperty a tam jest napisane jakie ma - może warto dopytać o to bo sprzedający leciał z szablonu opis i dla tego jest wzmianka o mineralnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, z tego co się orientuję Laco nawet w najtańszych modelach stosuje szkiełko szafirowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, z tego co się orientuję Laco nawet w najtańszych modelach stosuje szkiełko szafirowe.

Właśnie tak jest. Spory plus. Nie mniej jednak chyba moim celem będzie Stowa z małą sekunda :) najwyżej zwiększę budżet, ewentualnie znajdę okazję z drugiej ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też piękny zegarek, czy Stowa czy Laco, w obu przypadkach będzie to dobry wybór:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny wybór. Już zaczynam zazdrościć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny wybór. Już zaczynam zazdrościć.

Nie ma co Mirku zazdrościć tylko trzeba kupić.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto wie? Klasycznego pilota nie posiadam, Moonwatch to trochę inne klimaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.