Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Muzzy

KOMBI do 60 000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

No i finalnie wybrałeś najlepszą pod względem relacji cena-towar ofertę na rynku (mówię o Mondeo). Sam też nie przepadam za kombi (mam liftback'a), ale sedan jest bardzo ładnym samochodem. Pochwal się fotkami. :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć fotkę, ale żeby tu nie zaśmiecać to w temacie jakimi samochodami ........ A jak bedziesz myślał o sprzedaży daj znac bi nisze sie z wymiana swojego kombiaka na nowy

Jeszcze 3 lata leasingu, przede mną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogromny bagażnik w Accordzie??? To z jakim modelem porównywales? W tej klasie przecież to jeden z mniejszych

Jeden z mniejszych bagażników? wersje kombi:

Accord 572l przy złożonych siedzeniach

Avensis 520l jw

Mondeo 537l jw

jaki jeden z mniejszych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

572l???????

Oj kolego, chyba innym samochodem jeździsz.

Accord ma 406 litrów :) Śmieszna pojemnośc jak na samochód kombi tej klasy, praktycznie wszystkie klasy C w tym i Civic ma większy :)

Zobacz specyfikację techniczna

http://www.honda.pl/cars/get-a-brochure/_jcr_content/par1/textcolumnwithimagem_0/textColumn/richtextdownload_f5d/file.res/specyfikacja_accord_tourer.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

572l???????

Oj kolego, chyba innym samochodem jeździsz.

Accord ma 406 litrów :) Śmieszna pojemnośc jak na samochód kombi tej klasy, praktycznie wszystkie klasy C w tym i Civic ma większy :)

Zobacz specyfikację techniczna

http://www.honda.pl/cars/get-a-brochure/_jcr_content/par1/textcolumnwithimagem_0/textColumn/richtextdownload_f5d/file.res/specyfikacja_accord_tourer.pdf

Pewnie się nie zrozumieliście w wersjach, bo Accord VII ma 572L, ale VIII ma już 406L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No być może, ale kolega napisał, że ostatnio kupował więc niejako automatycznie nasunęła mi się myśl, że brał nowego czyli ostatnią wersję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale autor pisał co go interesuje rocznikowo - więc ewidentnie chodzi o VIII - czyli z bagażnikiem kicha.

Swoja droga - dziwne - auto klasy popularnej, żadne premium do wożenia przysłowiowych kijów do golfa - i taka "degradacja" pojemności bagażnika w kolejnym modelu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to rzeczywiście kicha. Z tym, że ta poprzednia wersja jak dla mnie brzydka jak noc mimo, że kufer duży. A obecna o ładnej linii ale pojmenośc bagażnika dyskredytuje ten samochód jako rodzinne wozidło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przejrzeniu setek ofert , przeczytaniu różnych recenzji i opinii użytkowników zdecydowałem się jednak na Forda Mondeo 2,0 w benzynie flexifuel 145k ghia. Tak jak pisałem wcześniej kombi Mondeo wizualnie mi nie podchodziło i padło na sedana. Bagażnik całkiem spory , porównywalny do kombi  Accorda. Niestety w kraju dobrych ofert jak na lekarstwo i jutro lecę do Dortmund gdzie mam już nagrany sprawdzony samochód. Trzymajcie kciuki :)

Sedan czy liftback? Oba mają duże bagażniki, ale (moim zdaniem) bagażnik liftbacka jest praktyczniejszy przez duży otwór załadunkowy (ja się zmieściłem :P)

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liftback wygląda praktycznie niemal, jak sedan (ma ciut bardziej, ale naprawdę minimalnie, "sportową" sylwetkę), a na pewno jest o wiele praktyczniejszy. Zresztą, sprzedaż liftback'ów, o ile się nie mylę, jest chyba sporo większa.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No to rzeczywiście kicha. Z tym, że ta poprzednia wersja jak dla mnie brzydka jak noc mimo, że kufer duży. A obecna o ładnej linii ale pojmenośc bagażnika dyskredytuje ten samochód jako rodzinne wozidło.

Poprzednia wersja w kombi wygląda jak auto pogrzebowe. Moja żona bardzo napaliła się na Accorda VIII (przybyło dziecko, potrzeba więcej miejsca), ale jak tak teraz czytam, że ona ma bagażnik tyko 100 litrów większy od naszej Mazdy to nie wiem czy to dobry wybór. W środku też jest taka kicha?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Accord to ogólnie mniejszy przedstawiciel segmentu D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W środku to Jacku nie wiem bo jak szukałem dla siebie kombiaka, zaczynałem od sprawdzania pojemności bagażnika bo taki wg mnie jest sens i cel kupowania tego rodzaju samochodu. Dlatego z góry odpadały np. Volvo V50 czy Accord - bo poprzedni, jak sam zauważyłeś, wyglądał jak karawan, a obecny ma bagaznik wielkości kompaktu ( i to nie kombi a 5D bo kombiaki kompaktowe jak np. Astra, Golf, 308, Civic, mają zdecydownaie większe). Nawet jeżeli w środku jest sporo miejsca, więcej jak np. w Avensis, Passat, Octavia/Superg - w co jednak wątpię, to bagaznik porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i finalnie wybrałeś najlepszą pod względem relacji cena-towar ofertę na rynku (mówię o Mondeo). Sam też nie przepadam za kombi (mam liftback'a), ale sedan jest bardzo ładnym samochodem. Pochwal się fotkami. :)

Zdecydowalem ze kupie za granica, dzis przylecialem do Dortmund i prawdopodobnie jutro zapadnie decyzja na ten egzemplarz( znalazl mi go wczesniej i nakrecil film kolega z forum forda)

https://m.youtube.com/watch?v=EZ7CxUtFZ2c&feature=youtu.be

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje ze podejdzie mi bardziej niz Omega 300 ktora dlugo miejsca nie zagrzala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka to dokladnie wersja silnikowa, jaki masz tam przebieg, cenę. Jak wypada w porównaniu do cen w PL takich samych wersji. To jakis komis czy dealer?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferta dealera, przebieg132k, silnik taki jak szukalem 2,0 benzyna 145koni , 07/2010 cena 9,5k euro + wiadomo oplaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ale z M-pakietu to ona ma kierownicę i gałkę...+typowa handlarska ściema z rokiem produkcji. Od razu mam czerwoną lampkę jak widzę taki opis.

Mazik, fajny wybór, daj znać jak zakup i pokaż nowy nabytek :)

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ford kupiony , jestem mega zadowolony!  dzięki koledzy za pomoc, mimo że wkoncu nie zdecydowałem sie na kombiaka :)

Wczoraj powrót i trasa 1200 km z Dotrmundu ,  przy okazji załapałem się na 2,5h w korku na A4 pod Wrocławiem.

Teraz jestem przerażony tą całą procedurą celno skarbowo komunikacyjna ehhhhhhhhh  Ale wczesniej trzeba będzie opić z szwagrem :)

70414743365655802298.jpg

PS > nie szuka ktoś przypadkiem sprawzonego Dodga Caliber z 2007r ?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz dopiero dojrzałem temat, już po niewczasie ale jednak.

Również byłem w identycznej sytuacji, potrzebne było kombi z dużym bagażnikiem w dobrych pieniądzach z małym przebiegiem.

Dodam że całe życie jeździłem Passatami :D , brałem pod uwagę Skodę Superb, Octavię, Mazda 6, Renault Laguna, i oczywiście Passata 7. Oczywiście forda nie brałem pod uwagę bo jak mawiają "Ford g... wort"  :D

Po wielu przeczytanych testach, objechanych samochodach analizowaniu wielu ofert wnioski:

1.  Skodę Superb-super auto, jednak ciężko dostać w dobrym stanie z małym przebiegiem i niskiej cenie, dodatkowo jak podpytałem kolegę z serwisu Skody, dzisiaj to już ni ta jakość

2. Octavia-odpadła mała w środku i bagażnik też mnie nie powalił

3. Mazda 6, auto fajne zwarte, dobrze się prowadzi, jednak nieco awaryjne, a dobre egzemplarze = duża suma zakupu

4. Renault Laguna, kłopoty z elektryką i zawieszeniem-podpytane w znajomym serwisie 

5. Passat 7-auto dobrze się prowadzi "proste, jasne, czytelne" auto dla każdego, dodatkowo duże, aluminiowe zawieszenie i silniki - a raczej awarie z nimi związane nieco mnie zniechęciły, choć całe życie miałem i sam wiem że w myśl przysłowia "jak to dba tak ma", choć dostać dobry egzemplarz z małym przebiegiem również graniczy z cudem .

I tyle godzin z kierownicami różnych aut, tyle godzin przed kompem, tyle ludzi wypytanych i przysłowiowa d...

Całkiem przypadkiem miałem okazję wziąć na weekend Forda Mondeo 2009, 2.0, 145KM, jakież było moje zdziwienie gdy po przejechaniu kilkudziesięciu km stwierdziłem że auto mimo dużych gabarytów prowadzi się dobrze jak na kombi  :P, w zakrętach z racji szerokiego rozstawu osi trzyma się zaskakująco dobrze, na trasie dobrze również, do tego mega duże w porównaniu do konkurencji.

Popytałem w serwisach, na SKP, poszperałem w sieci i okazało się że to całkiem dobre auto za rozsądne pieniądze.

Znalazłem z przebiegiem 26 tys. w dobrej cenie i kupiłem.

Obecnie ma przejechane 103 tys. uwagi tylko jedna skrzynia biegów jest 5 biegowa, przydałaby się 6 biegowa, a reszta jest super.

Dobra proporcja cena/jakość, duże przestronne wnętrze, olbrzymi ustawny bagażnik, silnik 2.0 l, demonem szybkości nie jest ale do wygodnej jazdy jest idealny, a i jak trzeba przyspieszyć to daje radę, a dodatkowo całkiem ekonomiczny (choć ja zamontowałem gaz i jestem mega zadowolony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem ze kolega sie zastanawia nad Mazdą 6 - uwaga - ponoc te samochody teraz kradną na potęgę!!! złodzieje znaleźli łatwy i szybki sposób na otwarcie i uruchomienie tych aut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.