Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

@SzefSzefow a nie uważasz ze Patkowi teraz czegoś brakuje? nie wiem może gdyby wrzucili calatrave stalową np?

Oczywiście rozumiem że to ma być marka premium+ ale aktualnie mają entry level za +/- 100 tyś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minutes ago, SzefSzefow said:

Nawet fajny ten Jeansowy 5980 👏

1273914308_Screenshot2024-04-09at10_16_03.thumb.png.c249d082b039692f3d017747c427c12c.png

A ja myślałem, że Ty raczej w takich śledziowych łososiowych kolorach gustujesz 🤣

447069382_Screenshot2024-04-09at10_34_37.thumb.png.79be5109959a0c44b7bc914075c81bd0.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Jan napisał(-a):

@SzefSzefow a nie uważasz ze Patkowi teraz czegoś brakuje? nie wiem może gdyby wrzucili calatrave stalową np?

Oczywiście rozumiem że to ma być marka premium+ ale aktualnie mają entry level za +/- 100 tyś 

Uwazam, ze zdecydowanie brakuje im jakosci w swoich bazowych zegarkach.

Zgadzam sie z polityka Thierrego, nie sa im potrzebne stalowe nautilusy po ktore beda sie ustawiac kolejki. Nie zwieksza rocznej produkcji, przekierowuje uwage na modele i linie, ktore nie byly poopularne. Moga robic, wszystko co chca i nawet jesli noga im sie na czymkolwiek powinie to tego nie odczuja zupelnie.

A ze jako klient, chcialbym zobaczyc na swoim nadgarstku zupelnie nowego, stalowego Nautilusa z porzadnym mechanizmem to inna kwestia 🤭

3 minuty temu, logann napisał(-a):

A ja myślałem, że Ty raczej w takich śledziowych łososiowych kolorach gustujesz 🤣

447069382_Screenshot2024-04-09at10_34_37.thumb.png.79be5109959a0c44b7bc914075c81bd0.png

Gustuje i to bardzo, ale 5236... wyglada jakby mial zeza 😅

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, SzefSzefow said:

Uwazam, ze zdecydowanie brakuje im jakosci w swoich bazowych zegarkach.

Zgadzam sie z polityka Thierrego, nie sa im potrzebne stalowe nautilusy po ktore beda sie ustawiac kolejki. Nie zwieksza rocznej produkcji, przekierowuje uwage na modele i linie, ktore nie byly poopularne. Moga robic, wszystko co chca i nawet jesli noga im sie na czymkolwiek powinie to tego nie odczuja zupelnie.

A ze jako klient, chcialbym zobaczyc na swoim nadgarstku zupelnie nowego, stalowego Nautilusa z porzadnym mechanizmem to inna kwestia 🤭

Gustuje i to bardzo, ale 5236... wyglada jakby mial zeza 😅

Masz na myśli te cyferki daty zbiegające się na okręgach? W sumie trochę takie wrażenie jest.

Gdyby Patek był w moim zasięgu cenowym, to chyba jedyny zegarek z oferty jaki mi się podoba to 5226. A mechanizm to nie wiem jaki tam siedzi, ale chyba jakiś ich podstawowy 🤷‍♂️

2113776912_Screenshot2024-04-09at10_42_58.thumb.png.16bed97cc1a6ede9d98d0fcc4acb9ab3.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, logann napisał(-a):

Masz na myśli te cyferki daty zbiegające się na okręgach? W sumie trochę takie wrażenie jest.

Gdyby Patek był w moim zasięgu cenowym, to chyba jedyny zegarek z oferty jaki mi się podoba to 5226. A mechanizm to nie wiem jaki tam siedzi, ale chyba jakiś ich podstawowy 🤷‍♂️

2113776912_Screenshot2024-04-09at10_42_58.thumb.png.16bed97cc1a6ede9d98d0fcc4acb9ab3.png

5226 jest ladny, ale tak, siedzi tam 26-330 - nie lubie tego mechanizmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, logann napisał(-a):

Gdyby Patek był w moim zasięgu cenowym, to chyba jedyny zegarek z oferty jaki mi się podoba to 5226.

na szczęście jest Hamilton i nie trzeba kupować hommage od Patka 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, Jan said:

na szczęście jest Hamilton i nie trzeba kupować hommage od Patka 😂

Albo Longines ;) zwłaszcza, że @SzefSzefow mówi, że mechanizm słaby, a więc mój portfel może spać spokojnie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aquanaut Travel Time 5164G - moim zdaniem kapitalny !

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

5226 jest ladny, ale tak, siedzi tam 26-330 - nie lubie tego mechanizmu

W Calatravie Ref. 5226G jest już nieco nowszy, ulepszony kaliber 26-330 S C, który jest wyposażony w stop-sekundę, szybki przesuw daty oraz rozwiązanie zapobiegające drganiom wskazówki sekundowej. Mnie się ten werk podoba !

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mylof napisał(-a):

Aquanaut Travel Time 5164G - moim zdaniem kapitalny !

Najładniejsza premiera Patka na W&W. Generalnie Aquanaut Travel Time w każdej odmianie wygląda dobrze :)

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Jan napisał(-a):

Moze i wyglada ok ale 5269R AQUANAUT QUARTZ za ponad 30k chf 🤦‍♂️

Dla żony lub kochanki, żeby nie musiała pamiętać o nakręcaniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@SzefSzefowzatem boje się o stan psychiczny Thierry'ego patrzać na to co robią :) Dobrze że chociaż do jeansowych pasków dodają też normalne skórzane.

Shrek też "super"

5520RG_001_1@2x.jpg

Teraz, mroova napisał(-a):

dzięki temu że kwarcowy nie wymaga przestawiania - dla kobiety, "nieentuzjasty" albo posiadacza kilku zegarków jak znalazł.

Chciałbym poznać nieentuzjastę i jego myśli które zdecydowały że 30k CHF za kwarc to dobry pomysł. Albo nie, cofam, wole nie poznawać 🤭

Kobiety owszem lubią bezobsługowość zegarków ale kryzys kwarcowy mamy na szczęście za sobą.

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jan @SzefSzefow ale dlaczego ? jest to Patek, złoty, ładny, dzięki temu że kwarcowy nie wymaga przestawiania - dla kobiety, "nieentuzjasty" albo posiadacza kilku zegarków jak znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Jan napisał(-a):

@SzefSzefowzatem boje się o stan psychiczny Thierry'ego patrzać na to co robią :) Dobrze że chociaż do jeansowych pasków dodają też normalne skórzane.

Shrek też "super"

5520RG_001_1@2x.jpg

Chciałbym poznać nieentuzjastę i jego myśli które zdecydowały że 30k CHF za kwarc to dobry pomysł. Albo nie, cofam, wole nie poznawać 🤭

Kobiety owszem lubią bezobsługowość zegarków ale kryzys kwarcowy mamy na szczęście za sobą.

Zastanawiam sie czy wlasnie kwarc za 30 nie bylby strzalem w 10. Malo oosob kupi, moze jest mikroprodukcja 🤔
Te Piloty od PP sa tragiczne, kazdy jeden brzydszy od poprzedniego

18 minut temu, mroova napisał(-a):

@Jan @SzefSzefow ale dlaczego ? jest to Patek, złoty, ładny, dzięki temu że kwarcowy nie wymaga przestawiania - dla kobiety, "nieentuzjasty" albo posiadacza kilku zegarków jak znalazł.

Kwarcowe modele Aquanaut czy Nautilus byly w ofercie PP, ale do tej pory skierowane do kobiet (bezele z kamieniami i diamentami). Ten nowy Aqua (choc na stronie PP jest modelem dla babeczek) jest pierwszym kwarcowym uniseksem od jakiegos czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Jan napisał(-a):

Miałem okazję poznać kilka babeczek, które miały takie zegarki (na bransolecie) i nie gryzły 😉

A żonie Rolka Date muszę dość często nakręcać etc. Ostrzegałem, że automat nie dla niej, ale się uparła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Kwarcowe modele Aquanaut czy Nautilus byly w ofercie PP, ale do tej pory skierowane do kobiet (bezele z kamieniami i diamentami). Ten nowy Aqua (choc na stronie PP jest modelem dla babeczek) jest pierwszym kwarcowym uniseksem od jakiegos czasu.

Ja bym powiedział, że to nie jest unisex, tylko sam target co te kamienno-diamentowe edycje, ale w bardziej klasycznym wydaniu... taki trochę kobiecy Aquanaut contemporary edition.

Tak nota bene AP tez ma w ofercie kobiece kwarce i nikogo to raczej nie dziwi :) Chociaż FHB, w którymś wywiadzie mówił, że tendencja jest spadkowa i kobiety chca większe zegarki

i niekwarcowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, uhck997 napisał(-a):

Ja bym powiedział, że to nie jest unisex, tylko sam target co te kamienno-diamentowe edycje, ale w bardziej klasycznym wydaniu... taki trochę kobiecy Aquanaut contemporary edition.

Tak nota bene AP tez ma w ofercie kobiece kwarce i nikogo to raczej nie dziwi :) Chociaż FHB, w którymś wywiadzie mówił, że tendencja jest spadkowa i kobiety chca większe zegarki

i niekwarcowe.

39mm to raczej nie bardzo "kobiecy" rozmiar, to zdecydowanie unisex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

39mm to raczej nie bardzo "kobiecy" rozmiar, to zdecydowanie unisex

Hmmm no niby tak, ale on ma te same wymiary co cała Patkowa linia Aquanaut Luce czyli tych wg producenta damskich, ref. 5267.

I wizualnie DNA też pachnie tym samym, otwórz sobie stronę Patek -> Collections -> Aquanaut, gdzie są wszystkie zegarki pokazane obok siebie.

Nawet to gdzie na stronie jest posadowiony nowy 5164G Travel Time, a gdzie ten kwarc o czymś moim zdaniem świadczy.

Argument o milimetrach nominalnie kupuję, ale intuicyjnie odczucia mam jak wyżej.

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi