Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

A po polsku się nie da ? emoji28.png

Sorki, tak chciałem "z humorem" (bo Szwajcaria to głównie niemiecki), ale faktycznie - trzeba było pyknąć po francusku, bo to jest chyba język Sterna.  ;) A serio - czy wg Was to akceptowalny stopień podobieństwa...? :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Sorki, tak chciałem "z humorem" (bo Szwajcaria to głównie niemiecki), ale faktycznie - trzeba było pyknąć po francusku, bo to jest chyba język Sterna.  ;) A serio - czy wg Was to akceptowalny stopień podobieństwa...? :) 

W ogólnym zarysie nieco podobne do elipsy. Jest wiele wierniejszych kopii różnych zegarków i nikt nie bije piany. Dla mnie to obojętne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

99,9% ludzi nie rozpozna Elipsy, więc serio nie widzę problemu. 
Ogólnie bardzo fajne. Kolorystycznie najbardziej mi podchodzi żółte złoto. I nawet sam rozmiar spoko, Tetra jest mniejsza i leży spoko. Tylko te 16mm między uchami to już rasowa damka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, rafi napisał(-a):

Ogólnie bardzo fajne. Kolorystycznie najbardziej mi podchodzi żółte złoto. I nawet sam rozmiar spoko, Tetra jest mniejsza i leży spoko. Tylko te 16mm między uchami to już rasowa damka. 

Ja miałem Ellipse i bardzo żałuję że się go pozbyłem. To mały zegarek, ale mając na uwadze aktualnie rosnący trend noszenia niewielkich rozmiarów, w tę nową modę wpisuje się idealnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Ja miałem Ellipse i bardzo żałuję że się go pozbyłem. To mały zegarek, ale mając na uwadze aktualnie rosnący trend noszenia niewielkich rozmiarów, w tę nową modę wpisuje się idealnie. 

Muszę gdzieś przymierzyć tego Weila. Jednak przy moim łapsku może to być "pomyłka" rozmiarowa... Ale mówisz, że gdybyś mnie w nim zobaczył na San Siro, jednak przywitałbyś się..?  ;) 

2 godziny temu, rafi napisał(-a):

Wiesz, jak to działa. Nie myślisz o "zwyklakach" wokół, ale co powiedzieliby "ci z Forum" (chociaż ich akurat w pobliżu nie ma).  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Muszę gdzieś przymierzyć tego Weila. Jednak przy moim łapsku może to być "pomyłka" rozmiarowa... Ale mówisz, że gdybyś mnie w nim zobaczył na San Siro, jednak przywitałbyś się..?  ;) 

Wiesz, jak to działa. Nie myślisz o "zwyklakach" wokół, ale co powiedzieliby "ci z Forum" (chociaż ich akurat w pobliżu nie ma).  ;) 

Stare Ellipsy są wyraźnie mniejsze, poza tym ucha są inaczej ułożone. W ogóle proporcje są lekko inne. Nowe z kolei nie mają uch. 
A sam dla siebie to wystarczy, że odpowiesz na pytanie, czy chciałbyś ten zegarek, bo Ci się podoba, czy tak naprawdę to chciałbyś Patka, ale nie masz akurat furmanki pieniędzy luzem 😎

co do wielkości, jak pisałem wcześniej albo w innym wątku - problemem może być rozstaw uch. Mogli dać normalne 18mm, spokojnie by się zmieściło bez psucia proporcji. A tak może być damsko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, rafi napisał(-a):

A sam dla siebie to wystarczy, że odpowiesz na pytanie, czy chciałbyś ten zegarek, bo Ci się podoba, czy tak naprawdę to chciałbyś Patka, ale nie masz akurat furmanki pieniędzy luzem

Podoba mi się Weil. "Na czuja" podoba mi się bardziej niż PP. Po prostu byłem ciekaw opinii "patkowiczów".  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Weil na San Siro raczej nie pasuje ;). Może jak chodziłem do Lounge to by tam jeszcze jakoś był usprawiedliwiony, ale od lat chodze na Curvę, bo tam jest atmosfera: jak mawiał mój syn - te celebryty tylko w telefonach siedzą, a nie oglądają meczy - więc się przeniosłem.

8 godzin temu, rafi napisał(-a):

Stare Ellipsy są wyraźnie mniejsze, poza tym ucha są inaczej ułożone. W ogóle proporcje są lekko inne. Nowe z kolei nie mają uch. 
A sam dla siebie to wystarczy, że odpowiesz na pytanie, czy chciałbyś ten zegarek, bo Ci się podoba, czy tak naprawdę to chciałbyś Patka, ale nie masz akurat furmanki pieniędzy luzem 😎

co do wielkości, jak pisałem wcześniej albo w innym wątku - problemem może być rozstaw uch. Mogli dać normalne 18mm, spokojnie by się zmieściło bez psucia proporcji. A tak może być damsko. 

Stare Ellipsy latami były naprawdę dosyć tanie (jak na PP) i były chyba najlepszą opcją aby wejść w świat Patka bez wydawania sporych pieniędzy, a na pewno tańszą niż Calatrava. A akurat dwa lata po tym jak swoją sprzedałem, ceny poszły jakieś 60% w górę😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

ale co powiedzieliby "ci z Forum" (chociaż ich akurat w pobliżu nie ma).  ;) 

Są. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Weil na San Siro raczej nie pasuje ;). Może jak chodziłem do Lounge to by tam jeszcze jakoś był usprawiedliwiony, ale od lat chodze na Curvę, bo tam jest atmosfera: jak mawiał mój syn - te celebryty tylko w telefonach siedzą, a nie oglądają meczy - więc się przeniosłem.

Stare Ellipsy latami były naprawdę dosyć tanie (jak na PP) i były chyba najlepszą opcją aby wejść w świat Patka bez wydawania sporych pieniędzy, a na pewno tańszą niż Calatrava. A akurat dwa lata po tym jak swoją sprzedałem, ceny poszły jakieś 60% w górę😂.

Parę razy się przymierzałem, ale zwyczajnie to wciąż nie była kasa na mój portfel. Teraz (ściślej ca 2 lata temu) jak chciałem się szarpnąć, to już nie była ta kasa co wcześniej, w efekcie dalej nie dla mnie. Konkluzja jest taka, że jestem za biedny na Patka 😒

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.12.2025 o 12:58, KrysH napisał(-a):

Dzieki! Opona czy granad jak to woli ale design zegarka jest doskonały.

Czy granad to coś, co żucamy na azwald rzeby wybuhło?

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minutes ago, ireo said:

Czy granad to coś, co żucamy na azwald rzeby wybuhło?

No tak, granat a nie granad!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.12.2025 o 02:14, KrysH napisał(-a):

Pozdrawiam Patkowa ekipę !

IMG_2225.thumb.jpeg.2c78ec5ab24df25990e46b6c83bf0ea3.jpeg

Trzeba przyznać, że ma coś w sobie :)

IMG_3915.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, uhck997 said:

Trzeba przyznać, że ma coś w sobie :)

IMG_3915.jpg

No Twój ma napewno coś więcej w sobie - dodatkowe komplikacje! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.12.2025 o 02:28, KrysH napisał(-a):

No Twój ma napewno coś więcej w sobie - dodatkowe komplikacje! 

Akurat tak sie udało dostać i to tuż przed ogłoszeniem referencji jako "discontinued", ale czy to Twoj czy to mój

bardzo sobie cenie w Aquanaucie generalnie jego "low key" jak to ładnie anglicy mówią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, uhck997 said:

Akurat tak sie udało dostać i to tuż przed ogłoszeniem referencji jako "discontinued", ale czy to Twoj czy to mój

bardzo sobie cenie w Aquanaucie generalnie jego "low key" jak to ładnie anglicy mówią :)

Wow! Dobra historia. To prawda aqua są pretty low key !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nowy Patek 5308P i ciekawy filmik pokazujący wszystkie funkcje zegarka.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi