Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje PP - jedyny problem z takim zegarkiem, że wyżej już trudno jest iść 😉 Pokaż foto dupki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, wystarczy kupić Datographa ;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, szuwi napisał(-a):

Gratulacje PP - jedyny problem z takim zegarkiem, że wyżej już trudno jest iść 😉 Pokaż foto dupki.

Zawsze niestety jest wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Zawsze niestety jest wyzej.

Teoretycznie tak, ale to zależy od progu bólu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, KrysH napisał(-a):

To prawda panowie ale wyżej nie koniecznie może oznaczać lepiej? Datograph jest chyba jednym z najlepszych zegarków na świecie - o i ile nie NAJLEPSZYM. Ale... czy jest aż taki wygodny? Do niego trzeba mieć większy nadgarstek aby wyglądał proporcjonalnie wtedy na 100%. Następnym zegarkiem "wyżej" pewnie jest ta sama referencja ale w platynie czyli 5170P - odjazd. Prawdziwy król w platynie ale... czy jest wtedy aż tak uniwersalny? Będę pisał i dzielił się moimi spostrzeżeniami na temat 5170G na tyle na ile potrafię.

Cieszę się ze trochę odświeżył się nam wątek PP...

A poniżej zamieszczam zdjęcie "dupki" na życzenie @szuwi

IMG_1863.jpeg

Śliczna, dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Na dzień dobry !

IMG_2030.thumb.jpeg.6f694210604f9d5fe8e939e5cc35e200.jpeg

Co tu dużo pisać... KILLER!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Lynx27 said:

Co tu dużo pisać... KILLER!

😂😂😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.05.2023 o 15:50, KrysH napisał(-a):

Na dzień dobry !

IMG_2030.thumb.jpeg.6f694210604f9d5fe8e939e5cc35e200.jpeg

Gratuluję spełnienia, na teraz ;) , marzenia. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, KrysH napisał(-a):

To prawda panowie ale wyżej nie koniecznie może oznaczać lepiej? Datograph jest chyba jednym z najlepszych zegarków na świecie - o i ile nie NAJLEPSZYM. Ale... czy jest aż taki wygodny? Do niego trzeba mieć większy nadgarstek aby wyglądał proporcjonalnie wtedy na 100%. Następnym zegarkiem "wyżej" pewnie jest ta sama referencja ale w platynie czyli 5170P - odjazd. Prawdziwy król w platynie ale... czy jest wtedy aż tak uniwersalny? Będę pisał i dzielił się moimi spostrzeżeniami na temat 5170G na tyle na ile potrafię.

Cieszę się ze trochę odświeżył się nam wątek PP...

A poniżej zamieszczam zdjęcie "dupki" na życzenie @szuwi

IMG_1863.jpeg

Piekny mechanizm. Wyglada swietnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minutes ago, Dorian06 said:

Gratuluję spełnienia, na teraz ;) , marzenia. 

9 minutes ago, Lukasz23212 said:

Piekny mechanizm. Wyglada swietnie. 

Dziękuje chłopaki! 

15 hours ago, szuwi said:

Wiesz co Szuwi? A co jeżeli wyżej jest właśnie łatwiej teraz iść? Wydaje mi się ze trudniej będzie zejść w dół !!! #rozpieszczony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, KrysH napisał(-a):

Dziękuje chłopaki! 

Moj Patek jeszcze na rutynowym serwisie… zostaja mi moje zdjecia bo tez lubię patrzec na jego mechanizm🙂

IMG_6672.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, Lukasz23212 said:

Moj Patek jeszcze na rutynowym serwisie… zostaja mi moje zdjecia bo tez lubię patrzec na jego mechanizm🙂

IMG_6672.png

Ahhhhh 🤤

Pewnie tęsknisz za nim co?! Jak długa jest taka rozłąka? Mój pewnie tez powinien pójść na serwis i to jak naszybciej - 2015r! 

Wysłałeś bo coś się psuło czy rutynowo?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, KrysH napisał(-a):

Ahhhhh 🤤

Pewnie tęsknisz za nim co?! Jak długa jest taka rozłąka? Mój pewnie tez powinien pójść na serwis i to jak naszybciej - 2015r! 

Wysłałeś bo coś się psuło czy rutynowo?  

No tęsknię bardzo bo jest numerem 1 w mojej skromnej kolekcji...Wysłałem go na serwis do Genewy  1,5 miesiąca temu - w tym czasie go zdiagnozowali i i po mojej zgodzie na serwis działają - może to jeszcze potrwać do kilku miesięcy...Jak masz z 2015 roku i serwisu nie miał to ja bym zrobił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minutes ago, Lukasz23212 said:

No tęsknię bardzo bo jest numerem 1 w mojej skromnej kolekcji...Wysłałem go na serwis do Genewy  1,5 miesiąca temu - w tym czasie go zdiagnozowali i i po mojej zgodzie na serwis działają - może to jeszcze potrwać do kilku miesięcy...Jak masz z 2015 roku i serwisu nie miał to ja bym zrobił...

Chryste!! 3 miesiące bez Pana Patka, może dłużej? Przecież ja tego nie przeżyje 😅 

Skromnej kolekcji czy skromnym człowieku? 🤝

Na szczęście chodzi w punkt +- 2 sek na dobę w zależności od pozycji więc jak codziennie go odkładam na noc to zmieniam pozycje na przemian - wtedy skubany ma odchył 0 sek! 

Edytowane przez KrysH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, KrysH napisał(-a):

Chryste!! 3 miesiące bez Pana Patka, może dłużej? Przecież ja tego nie przeżyje 😅 

Skromnej kolekcji czy skromnym człowieku? 🤝

Na szczęście chodzi w punkt +- 2 sek na dobę w zależności od pozycji więc jak codziennie go odkładam na noc to zmieniam pozycje na przemian - wtedy skubany ma odchył 0 sek! 

No w końcu będziesz musiał niestety to przejść :)....U mnie też chodził perfekcyjnie i takiego oddawałem grzecznie jak PP sobie życzy po prawie 5 latach od zakupu ( kupowałem nowego u AD).

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Dziękuje chłopaki! 

Wiesz co Szuwi? A co jeżeli wyżej jest właśnie łatwiej teraz iść? Wydaje mi się ze trudniej będzie zejść w dół !!! #rozpieszczony. 

Może łatwiej, jak budżet pozwala, bo wybór następcy jest mniejszy, ale ja mam jakiś wewnętrzny opór przed noszeniem tak drogiego zegarka na ulicy, bo juz za duży tańszego rolka ręce ucinają, a zbieranie "do pudła" nie jest dla mnie. Oczywiście to zależy od okoliczności noszenia zegarka i zwiazanych z tym potencjalnych ryzyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, szuwi napisał(-a):

Może łatwiej, jak budżet pozwala, bo wybór następcy jest mniejszy, ale ja mam jakiś wewnętrzny opór przed noszeniem tak drogiego zegarka na ulicy, bo juz za duży tańszego rolka ręce ucinają, a zbieranie "do pudła" nie jest dla mnie. Oczywiście to zależy od okoliczności noszenia zegarka i zwiazanych z tym potencjalnych ryzyk.

W Polsce jeszcze mozna nosić drogie zegarki bo 99% ludzi się nie zna…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, szuwi napisał(-a):

Uważam, że większość modeli PP (z wyłączeniem Aquanauta i Nautilusa) można dużo bezpieczniej nosić nawet w dużych miastach EU niż Rolexy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Lukasz23212 napisał(-a):

W Polsce jeszcze mozna nosić drogie zegarki bo 99% ludzi się nie zna…

Świat się zmienia, nawet w PL, a jaki miłośnik kupuje PP "na chwilę"? ;)

20 minut temu, Bartek79 napisał(-a):

Uważam, że większość modeli PP (z wyłączeniem Aquanauta i Nautilusa) można dużo bezpieczniej nosić nawet w dużych miastach EU niż Rolexy

Może masz rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.05.2023 o 22:58, KrysH napisał(-a):

Serce krwawiło jak się żegnałem z moja daytona i innymi (GP, Speedy i pare GS) 

Ja bym się na taki ruch nie zdecydował żeby mieć jeden superzegarek zamiast kilku naprawdę solidnych, zwłaszcza takich jak wymienione. No ale każdy ma swoją drogę. Spóźnione gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, szuwi napisał(-a):

Świat się zmienia, nawet w PL, a jaki miłośnik kupuje PP "na chwilę"? ;)

Może masz rację.

Zrób prosty test: pokaż komuś z odległości (żeby napis na tarczy nie był widoczny) Patka i Rolka i sprawdź reakcję rozpoznawalności. I będziesz mieć odpowiedź. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, beniowski napisał(-a):

Zrób prosty test: pokaż komuś z odległości (żeby napis na tarczy nie był widoczny) Patka i Rolka i sprawdź reakcję rozpoznawalności. I będziesz mieć odpowiedź. 

Nie mogę - nie mam Patka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, szuwi napisał(-a):

Nie mogę - nie mam Patka ;)

Dopóki nie pokażesz loga na tarczy, 99,9% ludzi nie rozpozna Patka. Rolka rozpozna trochę więcej osób, bo jednak Sub czy Daytona to rozpoznawalny design. 

To coś jak z kuchnią (tak mi się dziwnie skojarzyło): zapytasz o kuchnię włoską (Rolex), to ludzie kojarzą pizzę, makaron, gniocchi itd = Rolex. Zapytasz o kuchnię francuską (Patek), to ludzie znają pojęcie, ale zapytaj żeby wymienili jakieś dania, to już będzie gorzej😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi