Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dotarło do mnie półtorej kwadrata - jeden złożony i czekam na drugie "pu" tego co to "pu" z tym żółtym przyszło...

Taram... :D

DSC09359.jpg

DSC09365.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dotarło do mnie półtorej kwadrata - jeden złożony i czekam na drugie "pu" tego co to "pu" z tym żółtym przyszło...

Fajnie, ale czy nie za dużo żółtego w żółtym? :D

A u mnie czarno wszędzie ... na spacerze.

post-33253-0-03641200-1510246472_thumb.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja wam zazdroszczę tych składaków. W sumie mógłbym spróbować, ale trochę lęku mam - uzasadnionego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czego się obawiać jak coś służę pomocą ;) To trochę tak jakbyś składał klocki lego :)

Daito, gratulacje :) Wychodzi na to że łatwiej w Zibi zamówić części i złożyć cały kompletny zegarek niż zamówić 4 śrubki do bezela DW-5030. Czekam już na nie 2 miesiące..  :angry:

Ładnie  :)

Idealny dla Kobiety  :D

Dla kobiety czy nie to w kolekcji warto mieć szczególnie jak się darzy sympatią te kwadratowe kształty :P

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seria DW-5600 jest chyba bez solara ?

Brak solara rekompensuje bardzo fajny moduł tz. odczyt godziny podczas używania stopera lub timera, powrót do time-keeping'u po wykonanej operacji bez konieczności przewijania wszystkich funkcji, no i flash oczywiście  :)

Mi się bardzo podoba  :)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest flash ? A solara ciężko sobie darować, dla mnie to jest kwestia kontroli szczelności przy każdej zmianie baterii a w moim negatywie 5600, jakoś dziwnie szybko "padała". Naturalnie zalety modułu, które wymieniłeś nieocenione. Jak z czytelnością pozytywnego wyświetlacza w DW-5600 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flash to miganie podświetlenia przy pełnej godzinie , alarmie , zakonczeniu pracy timera - super sprawa !

Nie ma czego się obawiać jak coś służę pomocą ;) To trochę tak jakbyś składał klocki lego :)

Daito, gratulacje :) Wychodzi na to że łatwiej w Zibi zamówić części i złożyć cały kompletny zegarek niż zamówić 4 śrubki do bezela DW-5030. Czekam już na nie 2 miesiące.. :angry:

Dla kobiety czy nie to w kolekcji warto mieć szczególnie jak się darzy sympatią te kwadratowe kształty :P

Potwierdzam , źe sluźysz pomocą ! Mój mod teź czeka na te śrubki - przynajmniej łatwiej sìę go czyści... Edytowane przez laryngoskop

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te śrubki to własnie dla Ciebie, masakra po prostu. Już się zacząłem zastanawiać czy nie kupić Ci ich na allegro w świecie zegarków i Ci wysłać a tamte co przyjdą z Zibi wykorzystać sobie z czasem, o ile przyjdą.

Pytanie czy w świecie zegarków mają na stanie, muszę podpytać, no chyba że Ci się nie pali. 

Jak z czytelnością pozytywnego wyświetlacza w DW-5600 ?

Nie ma tragedii, chociaż w GW-M5610 czy GW-5000 jest znacznie lepiej. Cyfry są bardziej kontrastowe i bardziej tłuste.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie  :)

Idealny dla Kobiety  :D

Wiem... wiem że zazdrościsz :P

:D :D :D :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekam - i tak na razie leźy w pudełku.Od momentu powrotu od Ciebie spóźnia się 1 s ...!!

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli różnica w chodzie jest zauważalna, pytanie tylko czy taka odchyłka Cię satysfakcjonuje czy chcesz go odesłać na poprawkę?  :unsure:  

Jak ktoś już wcześniej napisał regulacja krawca to trochę taka sztuka dla sztuki. Nie jest tez prosta w warunkach domowych bo rozciąga się strasznie w czasie. Sam widzisz zegar masz już z miesiąc w domu a on zrobil Ci -1 w tym czasie a spieszył się ile? 10/15 sekund na miesiąc?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej 15 - 20...Masz dobrą rękę i wyczucie. Zostaje u mnie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie ładnie:)  A pomarańczowy LCD kolega ma jeszcze?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam ten zegarek3117557bcb372614b07b9acdec904b5a.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję:) Uczę się od Najlepszych:)

Pomarańczowy posiadam tylko on już jest bardziej żółty chyba ze starości. Przy wymianie zauważyłem, że tylko krawędzie LCD są pomarańczowe.

To jeszcze złotko:)

post-69105-0-99499400-1510407822_thumb.jpg

post-69105-0-76938700-1510408345_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jakiś taki wyblakły. Ten na samym dole to oryginalny EG?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oryginał, ma złote przyciski ale niestety już nie ma złotego zapięcia.

Kupiłem go kilka lat temu w słabym stanie i dostał nowy bezel i pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem ostatnio o złożeniu takiego EG tylko ze złotym modułem od DW-5030D ale sam nie wiem czy mi się chce w to znowu bawić.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam na części do złożenia GW-M5630D a później pomyślę o jakiejś zakrętce bo nie mam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem ostatnio o złożeniu takiego EG tylko ze złotym modułem od DW-5030D ale sam nie wiem czy mi się chce w to znowu bawić.

Maciek a czy czerwonego GW-M5630-4er też się da skompletować w Zibi?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez najmniejszego problemu, sam takiego złożyłem Daito również. :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez najmniejszego problemu, sam takiego złożyłem Daito również. :)

Żółtego Piotrka widziałem, a i przebłyski Twojego czerwonego też gdzieś mi śmignęły ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jakby komuś zbywał negatywny LCD od GW-M5610 to chętnie przytulę.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi