tom1111 76 #15126 Napisano Piątek o 10:04 W dniu 3.12.2025 o 09:37, TomG80 napisał(-a): To nie przyciemnienie, wyświetlacz jest symetryczny. Podczas nagrania nie zauważyłem, że lewą lampę pomocniczą miałem przesuniętą za bardzo w lewo i w efekcie rzucała taki cień. Na poniższym zdjęciu, robionym w zupełnie innym świetle, nie widać już tych cieni po bokach. A wiadomo kiedy ten model trafi do sprzedaży na polski rynek , bo nie widzę go jeszcze do kupienia . pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9457 #15127 Napisano Piątek o 12:49 2 godziny temu, tom1111 napisał(-a): A wiadomo kiedy ten model trafi do sprzedaży na polski rynek , bo nie widzę go jeszcze do kupienia . pozdrawiam Wg mojego stanu wiedzy GW-BX5600 nie jest w ogóle przewidziany na Europę. Nie mam pojęcia dlaczego, ale taką informację uzyskałem u źródła. Być może w przyszłości to się zmieni, ale na ten moment tak właśnie sytuacja wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czwarty Ząb 497 #15128 Napisano Sobota o 13:52 No i są dwie wersje z dwoma różnymi podświetleniami Sent from my SM-N976B using Tapatalk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4580 #15129 Napisano Sobota o 21:16 W dniu 3.12.2025 o 10:04, TomG80 napisał(-a): GMW-BZ5000. Aktualnie są 3 wersje, w przyszłości na pewno wyjdzie więcej. https://www.g-central.com/casio-announces-full-metal-g-shock-gmw-bz5000-series-with-mip-lcd-display/ Tomek, kiedy recenzja ? Dostałeś już któraś wersję w swoje ręce? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9457 #15130 Napisano Sobota o 21:26 Tomek, kiedy recenzja ? Dostałeś już któraś wersję w swoje ręce?Ty to się potrafisz wstrzelić. Dziś właśnie BD oraz GD wjechały, będzie kręcone. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68071 #15131 Napisano Niedziela o 16:47 🤗🤗🤗 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 294 #15132 Napisano Niedziela o 17:11 jak się okazało, InPost ładnie działa nawet w niedzielę... 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 20719 #15133 Napisano Niedziela o 20:53 (edytowane) 17 godzin temu, SurferTM napisał(-a): jak się okazało, InPost ładnie działa nawet w niedzielę... Bardzo fajny. Szkoda że te pierwsze ogniwa dalej są nieruchome... ale jak łapa duza to mozna nosic Edytowane 16 godzin temu przez Funky_Koval 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9457 #15134 Napisano 17 godzin temu 16 godzin temu, SurferTM napisał(-a): jak się okazało, InPost ładnie działa nawet w niedzielę... Elegancko, najładniejsza wersja, jak dotychczas. Gdzie Ci się udało go dorwać? W Polsce czy poza granicami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 294 #15135 Napisano 14 godzin temu Elegancko, najładniejsza wersja, jak dotychczas. Gdzie Ci się udało go dorwać? W Polsce czy poza granicami?W Czechach, helveti.eu Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9457 #15136 Napisano 14 godzin temu W Czechach, helveti.eu Sent from my iPhone using TapatalkAaaa, no właśnie, kumpel szukał i też dokładnie tam kupił - wczoraj recenzję właśnie nagrywałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 294 #15137 Napisano 14 godzin temu A dasz link do recenzji?Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9457 #15138 Napisano 14 godzin temu A dasz link do recenzji?Sent from my iPhone using TapatalkJeszcze jej nie ma on-line, filmy mam poustawiane po kolei, jak nagrywałem, ten będzie miał premierę 17 stycznia o 8:00 rano na moim kanale, odnośnik masz w moim profilu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4580 #15139 Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, TomG80 napisał(-a): Elegancko, najładniejsza wersja, jak dotychczas. Licz się ze słowami 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13935 #15140 Napisano 13 godzin temu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4580 #15141 Napisano 13 godzin temu (edytowane) Mam nadzieję, że gościu niepotrzebnie się meczy i żeby zdemontować bezel wystarczy odkręcić dolne śruby przy deklu (te przy których on kombinuje i przy których uszkodził śrubokręt), ale w stronę przeciwną czyli jest odwrotny gwint do odkręcania zgodnie z ruchem wskazówek zegara; Jeżeli nie to grubo przekombinowali (i niestety oceniając gwint na śrubach z drugiego filmiku (te, które wchodzą od góry) to te od dołu niestety nie będą miały gwintu odwrotnego! A mogli do tych co wchodzą od góry i mają gładkie łebki dać z jakimś czworokątem pod łbem, żeby same się blokowały w otworze też o przekroju czworokąta i odkręcałoby się tylko te od dołu ...) Rozwiązanie powszechnie stosowane w meblach, rowerach czy pivotach noży typu folder.. W takim wypadku pytaniem otwartym pozostaje czy moduł MIP z BZ5000 będzie pasował do kostki B5000... Edytowane 12 godzin temu przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 294 #15142 Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a): Aaaa, no właśnie, kumpel szukał i też dokładnie tam kupił - wczoraj recenzję właśnie nagrywałem. ...ale widzę, ładnie tam się "wysprzątało", jak zamawiałem, było jeszcze 3 sztuki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4580 #15143 Napisano 12 godzin temu 15 minut temu, SurferTM napisał(-a): ...ale widzę, ładnie tam się "wysprzątało", jak zamawiałem, było jeszcze 3 sztuki Spokojnie, w JP od groma tego leży za 2k czyli z Vatem 2,5k Rynek się nasyci i po 1,6k będą leżały. Wystarczy, że Casio będzie klepało co chwilę nową wersję kolorystyczną jak to miało miejsce z poprzednikiem czyli B5000 i za pewne tak będzie ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 294 #15144 Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, Burns napisał(-a): Spokojnie, w JP od groma tego leży za 2k czyli z Vatem 2,5k Rynek się nasyci i po 1,6k będą leżały. Wystarczy, że Casio będzie klepało co chwilę nową wersję kolorystyczną jak to miało miejsce z poprzednikiem czyli B5000 i za pewne tak będzie ! ja chciałem kupić w PL ale nigdzie nie było (czy może już nie było...?) Jakoś nasi przedstawiciele Casio nieudolni tym razem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4580 #15145 Napisano 9 godzin temu 13 minut temu, SurferTM napisał(-a): ja chciałem kupić w PL ale nigdzie nie było (czy może już nie było...?) Jakoś nasi przedstawiciele Casio nieudolni tym razem? Podobno trafiło po 3 sztuki każdego koloru - podobno, a na pewno nie więcej niż człowiek ma wszystkich palców. Poza tym z Zibi bierze chyba W.Kruk, nie wiem czy nie ma pierwszeństwa. Właśnie jadę do galerii zmacać złotego bo leży jedna sztuka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4580 #15146 Napisano 8 godzin temu (edytowane) Ja już po i już wszystko wiem. Ciekawe co będzie w recenzji Tomka, ale moja opinia w dwóch zdaniach jest następująca: wyświetlacz MIP fajna a raczej ciekawa rzecz, ale to nie tak, że miażdży STN, brakuje przełomu w funkcjach, to nadal Casio jakie znamy od dekad, było jasno więc zasłaniając ręką podświetlanie wydawało się jakieś żenujące, I najważniejsze; jak ktoś nie ma stalowej kości "fullmetal" warto wziąć pod rozwagę V2. Jak ktoś ma poprzednie wersje V1, raczej to niewiele wniesie i zmieni w życiu. Ochłonąłem. Edytowane 5 godzin temu przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 294 #15147 Napisano 7 godzin temu Mi podświetlenie idealnie pasuje, takie w sam raz na dyskretne sprawdzenie godziny w teatrze czy kinie - bez robienia mi zdjęcia z lampą jednocześnie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4580 #15148 Napisano 7 godzin temu 23 minuty temu, SurferTM napisał(-a): Mi podświetlenie idealnie pasuje, takie w sam raz na dyskretne sprawdzenie godziny w teatrze czy kinie - bez robienia mi zdjęcia z lampą jednocześnie Zrób zdjęcie, A Ty masz kość V1, żeby mieć punkt odniesienia ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21403 #15149 Napisano 6 godzin temu MIP nie ma co się jarać, w końcu w Casio to nie nowość - mam w DW-H5600 🙂 MIPy wkłada też Citizen. No i cała masa choćby w Garminach i tym podobnych. Fajnie ze można zmienić wygląd cyfr na te znane z TN i STN. W moim DW nie można 😞 Ale mogliby dać zmianę z pozytywa na negatyw i odwrotnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SurferTM 294 #15150 Napisano 6 godzin temu Zrób zdjęcie, A Ty masz kość V1, żeby mieć punkt odniesienia ?Nie, nie mam. Napisałem tylko, że podświetlenie o tak małej intensywności ma dla mnie sens. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach