Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.12.2025 o 09:37, TomG80 napisał(-a):

To nie przyciemnienie, wyświetlacz jest symetryczny. Podczas nagrania nie zauważyłem, że lewą lampę pomocniczą miałem przesuniętą za bardzo w lewo i w efekcie rzucała taki cień.

Na poniższym zdjęciu, robionym w zupełnie innym świetle, nie widać już tych cieni po bokach.0c2f12b8a3b8fd89b08a4e38c89b040a.jpg

A wiadomo kiedy ten model trafi do sprzedaży na polski  rynek , bo nie widzę go jeszcze do kupienia . 
pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tom1111 napisał(-a):

A wiadomo kiedy ten model trafi do sprzedaży na polski  rynek , bo nie widzę go jeszcze do kupienia . 
pozdrawiam

Wg mojego stanu wiedzy GW-BX5600 nie jest w ogóle przewidziany na Europę. Nie mam pojęcia dlaczego, ale taką informację uzyskałem u źródła. Być może w przyszłości to się zmieni, ale na ten moment tak właśnie sytuacja wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i są dwie wersje z dwoma różnymi podświetleniami 20260103_125803.jpg

Sent from my SM-N976B using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tomek, kiedy recenzja ? Dostałeś już któraś wersję w swoje ręce?
Ty to się potrafisz wstrzelić. Dziś właśnie BD oraz GD wjechały, będzie kręcone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, SurferTM napisał(-a):

jak się okazało, InPost ładnie działa nawet w niedzielę... :)

IMG_7645.jpg

Bardzo fajny. Szkoda że te pierwsze ogniwa dalej są nieruchome... ale jak łapa duza to mozna nosic

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, SurferTM napisał(-a):

jak się okazało, InPost ładnie działa nawet w niedzielę... :)

Elegancko, najładniejsza wersja, jak dotychczas. Gdzie Ci się udało go dorwać? W Polsce czy poza granicami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elegancko, najładniejsza wersja, jak dotychczas. Gdzie Ci się udało go dorwać? W Polsce czy poza granicami?

W Czechach, helveti.eu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Czechach, helveti.eu default_smile.png

Aaaa, no właśnie, kumpel szukał i też dokładnie tam kupił - wczoraj recenzję właśnie nagrywałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A dasz link do recenzji?

Jeszcze jej nie ma on-line, filmy mam poustawiane po kolei, jak nagrywałem, ten będzie miał premierę 17 stycznia o 8:00 rano na moim kanale, odnośnik masz w moim profilu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Elegancko, najładniejsza wersja, jak dotychczas.

Licz się ze słowami 😁;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że gościu niepotrzebnie się meczy i żeby zdemontować bezel wystarczy odkręcić dolne śruby przy deklu (te przy których on kombinuje i przy których uszkodził śrubokręt), ale w stronę przeciwną czyli jest odwrotny gwint do odkręcania zgodnie z ruchem wskazówek zegara;

Jeżeli nie to grubo przekombinowali (i niestety oceniając gwint na śrubach z drugiego filmiku (te, które wchodzą od góry) to te od dołu niestety nie będą miały gwintu odwrotnego! A mogli do tych co wchodzą od góry i mają gładkie łebki dać z jakimś czworokątem pod łbem, żeby same się blokowały w otworze  też o przekroju czworokąta i odkręcałoby się tylko te od dołu ...) Rozwiązanie powszechnie stosowane w meblach, rowerach czy pivotach noży typu folder..

W takim wypadku pytaniem otwartym pozostaje czy moduł MIP z BZ5000 będzie pasował do kostki B5000...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a):

Aaaa, no właśnie, kumpel szukał i też dokładnie tam kupił - wczoraj recenzję właśnie nagrywałem. emoji106.png

...ale widzę, ładnie tam się "wysprzątało", jak zamawiałem, było jeszcze 3 sztuki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, SurferTM napisał(-a):

...ale widzę, ładnie tam się "wysprzątało", jak zamawiałem, było jeszcze 3 sztuki :)

Spokojnie, w JP od groma tego leży za 2k czyli z Vatem 2,5k

Rynek się nasyci i po 1,6k będą leżały. Wystarczy, że Casio będzie klepało co chwilę nową wersję kolorystyczną jak to miało miejsce z poprzednikiem czyli B5000 i za pewne tak będzie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Burns napisał(-a):

Spokojnie, w JP od groma tego leży za 2k czyli z Vatem 2,5k

Rynek się nasyci i po 1,6k będą leżały. Wystarczy, że Casio będzie klepało co chwilę nową wersję kolorystyczną jak to miało miejsce z poprzednikiem czyli B5000 i za pewne tak będzie !

ja chciałem kupić w PL ale nigdzie nie było (czy może już nie było...?) Jakoś nasi przedstawiciele Casio nieudolni tym razem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, SurferTM napisał(-a):

ja chciałem kupić w PL ale nigdzie nie było (czy może już nie było...?) Jakoś nasi przedstawiciele Casio nieudolni tym razem?

Podobno trafiło po 3 sztuki każdego koloru - podobno, a na pewno nie więcej niż człowiek ma wszystkich palców.

Poza tym z Zibi bierze chyba W.Kruk, nie wiem czy nie ma pierwszeństwa. Właśnie jadę do galerii zmacać złotego bo leży jedna sztuka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już po i już wszystko wiem. Ciekawe co będzie w recenzji Tomka, ale moja opinia w dwóch zdaniach jest następująca:

• wyświetlacz MIP fajna a raczej ciekawa rzecz, ale to nie tak, że miażdży STN,
  • brakuje przełomu w funkcjach, to nadal Casio jakie znamy od dekad,
  • było jasno więc zasłaniając ręką podświetlanie wydawało się jakieś żenujące,
  • I najważniejsze; jak ktoś nie ma stalowej kości "fullmetal" warto wziąć pod rozwagę V2. Jak ktoś ma poprzednie wersje V1, raczej to niewiele wniesie i zmieni w życiu. Ochłonąłem.

IMG20260105191208.jpg

IMG20260105191212.jpg

IMG20260105191241.jpg

IMG20260105191252.jpg

IMG20260105191304.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi podświetlenie idealnie pasuje, takie w sam raz na dyskretne sprawdzenie godziny w teatrze czy kinie - bez robienia mi zdjęcia z lampą jednocześnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, SurferTM napisał(-a):

Mi podświetlenie idealnie pasuje, takie w sam raz na dyskretne sprawdzenie godziny w teatrze czy kinie - bez robienia mi zdjęcia z lampą jednocześnie ;)

Zrób zdjęcie,

A Ty masz kość V1, żeby mieć punkt odniesienia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIP nie ma co się jarać, w końcu w Casio to nie nowość - mam w DW-H5600 🙂 MIPy wkłada też Citizen. No i cała masa choćby w Garminach i tym podobnych.

Fajnie ze można zmienić wygląd cyfr na te znane z TN i STN. W moim DW nie można 😞 Ale mogliby dać zmianę z pozytywa na negatyw i odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zrób zdjęcie,
A Ty masz kość V1, żeby mieć punkt odniesienia ?

Nie, nie mam. Napisałem tylko, że podświetlenie o tak małej intensywności ma dla mnie sens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi