Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Daitopunish.gif

Pokazywałeś już tu Breitling-a? spiteful.gif

mosking.gif

Albo nic nie powiem spiteful.gif

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nie powoduje dyskomfortu. Wręcz przeciwnie. Ale jeżeli Tobie tak to kup 5610. Jest lekki.

Mam go od 02.08.2018 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe 5610 na bransolecie jest cięższy od 5000 na pasku, zaskoczyło mnie to przy ważeniu, myślałem że jest na odwrót. Widocznie bardziej równomierne rozłożenie wagi bransolety powoduje takie wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jest to zegarek ciężki, co powoduje dyskomfort po kwadransie noszenia...

Według danych z netu:

GW-5000 - 73,8g

GW-M5610 - 51,7g

GW-S5600 - 47g

Zatem ta metalowa koperta nie waży zbyt dużo. Prawdę mówiąc jak przyjechał do mnie DW-5035, to byłem zaskoczony, bo spodziewałem się, że będzie cięższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego04 i Daito, dziękuję za obszerne info odnośnie kostek. Jeszcze zapytam, czy są jakieś szczególne różnice pomiędzy modułami współczesnych kostek, czy to raczej to samo. I jeszcze pytanie o dość istotną dla mnie sprawę - nieszczęsny mniejszy przycisk, który w DW-5600E sprawiał, a w DW-5035 sprawia, że odechciewa się używać stopera i timera ;) Czy w GW-5000 i GW-M5610 jest już pełnowymiarowy i da się go normalnie użytkować?

BTW, najchętniej nabyłbym taką kostkę jak GMW-B5000, tylko z gumowym bezelem i paskiem, jak w GW-5000. Tam już są większe przyciski. o ile się orientuję.

Krótki przycisk ADJUST można wymienić. Mnie one bardzo denerwują dlatego w kazdej kostce wymianialem na normalny wymiarowy, zarówno w screw backach 5030 jak i 5600E. W staruszkach tylko nie wymieniałem bo to by była profanacja klasyki.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, można wymienić, w moim przypadku jednak wymiana bezela i paska wyczerpuje całkowicie zdolności manualne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe 5610 na bransolecie jest cięższy od 5000 na pasku, zaskoczyło mnie to przy ważeniu, myślałem że jest na odwrót. Widocznie bardziej równomierne rozłożenie wagi bransolety powoduje takie wrażenie.

Ta bransa do m5610 jest koszmarnie droga, ale może się kiedyś skuszę.

Czy ona ma jakąś możliwość regulacji - bez konieczności montażu / demontażu "oczek"? Czasami lubię mieć luźno, a czasami nie.

Plusem paska jest (dla mnie) jego sztywność i fajnie się układa wokół nadgarstka i mam przewiew :-)

Dawno temu, miałem bransoletkę metalową do jakiegoś DB. Niewiele już z tego pamiętam... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoletę można regulować w niewielkim, ale wystarczającym, przedziale na klamrze. Teleskop można ustawić w jednej z czterech pozycji, co daje ok. 9 mm manewru max, niby nie dużo, ale samo przestawienie o jedną dziurkę jest już odczuwalne. Moim zd. do 5610 bransoletę warto mieć, do 5000 lepszy pasek.

Edytowane przez Barry Bede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym wdzięczny za fotki tej bransoletki w akcji. Dajcie dobry zoom :-) Ochłonę finansowo i pewnie wejdę w to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zachcialo mi sie jeszcze kostki w negatywie. Chcialem kupic GWX-5600C-4 i zmienic pasek i bezel na zolty, ale naczytalem sie, ze jest strasznie nieczytelny. W zwiazku z tym pytanie, ktora z negatywnych kostek ma najbardziej czytelny wyswietlacz. Nie musi byc "surfer", moze byc GW-M5610.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez solaru i kipekla... ale fajny:

Rising-White-DW5025B-7-Shows-50Gs-Casio-

Zdjęcie zajumane stąd: http://mygshock.com/2009/09/03/rising-white-dw-5025b-7-shows-up-on-50gs/

Edit a tutaj ten sam tyle że w czarnych gaciach ( w obu przypadkach "drut" bym obowiązkowo wywalił):

HPIM3181.jpg

https://forums.watchuseek.com/f17/my-next-g-shock-project-81995-2.html

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoletę można regulować w niewielkim, ale wystarczającym, przedziale na klamrze. Teleskop można ustawić w jednej z czterech pozycji, co daje ok. 9 mm manewru max, niby nie dużo, ale samo przestawienie o jedną dziurkę jest już odczuwalne. Moim zd. do 5610 bransoletę warto mieć, do 5000 lepszy pasek.

Czyli regulacja bransy, polega na przeskakiwaniu teleskopem pomiędzy dziurkami? Czyli bez wkrętaka się nie obędzie i nie wydłużę jej sobie na szybko bez narzędzi...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ma po prostu jedną swoją długość, którą sobie ustawimy?

Edytowane przez Negatyw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

I nie tyle wkrętaka, co spinacza, agrafki etc.

Nie jest to do ciągłego przestawiania tam i z powrotem, takiej regulacji bransoleta nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi