Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Kuba teraz z tego 5610 to Japończyk pełną gebą jest  ;)

Tylko ten pasek to w połysku bardziej by pasował. 

Przyszły Ci części??? :o

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wolałeś LCD od 5030? Bo siedzi chyba cały moduł od 5600E ?

Porównywałem oba swego czasu i ten od 5030 miał jak dla mnie słabszy kontrast cyfr, były jakby takie wyblakłe. No i podświetlenie słabiej świeciło na tamtym LCD. Mam zamiar powtórzyć to porównanie bo mam już nowy kolejny LCD od 5030 może tym razem role się odwrocą.

Przyszły Ci części??? :o

Niestety dalej czekam, to mój pierwszy 5030. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek co skladasz?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nowego kolejna kostka, experymentalnie DW-5030-1 z modułem od DW-5035D. Jak nie podejdzie to pójdzie pod młotek. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety dalej czekam, to mój pierwszy 5030. 

A już myślałem że dostałeś i aferę chciałem robić że ja nie... :rolleyes:

DSC00728.jpg

DSC00724.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@murcins

To tylko ubranko zmienione, czy wersja GW-M5610R? Taki pomarańczowy mi właśnie po głowie chodził, ale stanęło na wersji NV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@murcins

To tylko ubranko zmienione, czy wersja GW-M5610R? Taki pomarańczowy mi właśnie po głowie chodził, ale stanęło na wersji NV :)

Zwyklak z bezelem od R i paskiem od dw6900 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki - będziecie mnie mieli na sumieniu.

Kiedyś kwadraciaki w ogóle mi się nie podobały, a przez Was się tak napaliłem, że chyba będę musiał sobie sprezentować.  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KamilG, to jakbyś chciał GW-M5610, to tutaj https://www.chapelle.co.uk/ masz do poniedziałku promocję -15% (odejmuje po wrzuceniu do koszyka). Wraz z kosztami przesyłki wychodzi niecałe 83 funty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie kuś, nie kuś.  :lol:

W tym miesiącu kupiłem Rangemana, więc jeszcze troszkę się muszę nim nacieszyć.  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na olx jest używka za 280 zł.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze na kostki nie zwracałem uwagi, a myślałem żeby mieć jakiegoś żółtka, pytanie mam jaki model najlepiej się do tego nada, dobrze żeby miał solar i radio?

Gdyby było przed wakacjami to zapewne bym się skusił na 9430 z bazarku.

Edytowane przez bartq88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o informacje na nurtujące mnie pytania: 

1. Czy można złożyć screwback'a z Tough Solar i najlepiej "kwadrata" i do tego żółtego :)?

2. Czy pozostaje tylko GW-5000 i czy można samemu go poskładać z zamówionych części?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze na kostki nie zwracałem uwagi, a myślałem żeby mieć jakiegoś żółtka, pytanie mam jaki model najlepiej się do tego nada, dobrze żeby miał solar i radio?

GW-M5630E

DSC09535.jpg

Proszę o informacje na nurtujące mnie pytania: 

1. Czy można złożyć screwback'a z Tough Solar i najlepiej "kwadrata" i do tego żółtego :)?

2. Czy pozostaje tylko GW-5000 i czy można samemu go poskładać z zamówionych części?

ad 1 tak - podchodzą żółte gacie od DW-5600, masz bezel i pasek na allegro

ad 2 tak - ale to się nie opłaca bo składak wyjdzie Ci mniej więcej w takiej cenie jak kupno i sprowadzenie całego o ile znajdziesz w dobrej cenie ;)

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito, jest to jakaś opcja, chociaż negatyw bardziej mi się widzi niż złoty wyświetlacz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pytanie mam jaki model najlepiej się do tego nada, dobrze żeby miał solar i radio?

Żółte ciuchy na różnych kostkach. Kolor bezela i paska niekoniecznie musi się pokrywać idealnie z oryginałem, bezel wzięty z DW-5600 i do niego dopasowane "środki" z GW-M-ów... ale może da jakiś tam obraz, jak która kostka się prezentuje w żółtym ;) ...aha, i od razu widać, że ostatnia ;)

44284816601_b6e7f321ea_o.jpg

Gdyby było przed wakacjami to zapewne bym się skusił na 9430 z bazarku.

Już chyba zarezerwowany ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze GW-M5610 z negatywnym LCD fajnie się prezentuje.

IMG_20170620.jpg

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółte ciuchy na różnych kostkach. Kolor bezela i paska niekoniecznie musi się pokrywać idealnie z oryginałem, bezel wzięty z DW-5600 i do niego dopasowane "środki" z GW-M-ów... ale może da jakiś tam obraz, jak która kostka się prezentuje w żółtym ;) ...aha, i od razu widać, że ostatnia ;)

Bezel od DW-5600 nie podchodzi do "środka" z GW-M-ów,

Edit:

Jak GW-M to bezel i pasek od GW-M5610MD-9JF albo GW-M5630E

Jak GW-5000 to np bezel od DW-5600TB i pasek od GW-M5630E

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W PS-ie wszystko podchodzi ;) Chodziło mi o to, że miałem żółty "layout" bezela i paska i do rozmiaru bezela dopasowałem środki od wersji GW-M, tylko dla ogólnego zobrazowania.

Tutaj dla przypomnienia podlinkuję jeszcze post kolegi GitBit sprzed 2 lat: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/124903-casio-do-kwadratu/page-105?do=findComment&comment=1789539 z kilkoma wersjami w "żółci".

Przy okazji zapytam, co myślicie o takim zestawieniu:

43568146154_2ba05fb5a2_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clusca, najbardziej chyba mi się widzi taki jak ten gw-5000 (ciemna otoczka) tyle żeby jeszcze z negatywnym ekranem. A Roman niech idzie do ludzi ;)

Edytowane przez bartq88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Daito >>>

Ale ja chciałem złożyć nowego Screwback'a z Tough Solar istnieje inna opcja od gw5000?

Do DW5030 lub DW5035 nie włoże modułu z Tough Solar ...

Jest jeszcze GW5035 z Tough Solar ale dostępność i cena poraża.

Mam dw5030 i mogę go przebrać w żółte ubranko ale nie wiem jak by to wyglądało z tym kolorem wyświetlacza "brzoskwinia".

Macie może zdjęcia DW5030 w wersji czarnej(wyświetlacz "brzoskwinia") w żółtym ubranku??? - ja nie znalazłem a chętnie zobaczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clusca, najbardziej chyba mi się widzi taki jak ten gw-5000 (ciemna otoczka) tyle żeby jeszcze z negatywnym ekranem.

Czyli coś takiego :) Chyba wybrałeś jedną z droższych opcji.

43569905804_31db0a0a2c_o.jpg

Ale skoro już jesteśmy przy serii 5000 w negatywie, to mam chyba swojego nowego faworyta GW-5000HR:

44238731122_890cf76dee_o.jpg

OK, już nie zanudzam więcej "pseudowizualizacjami", a photoshopowych purystów przepraszam za te niechlujne sklejki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi