Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Fakt, w moim przypadku to rzeczywiście raczej niezwykłe ;-) A co do filmu, pełna zgoda :-) Książki nie znam ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jest, jeszcze pachnie kwitnącymi wiśniami

e99ec431b79337431bea57b477a1053f.jpg

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet się nie spodziewałem takiego efektu Jak dla mnie idealny G. Uwielbiam stara stylistykę G-Shocków, a ten model bardzo nawiązuje do pierwowzoru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jest, jeszcze pachnie kwitnącymi wiśniami

Bardzo dobra decyzja moim zdaniem :) Gratuluję ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobra decyzja moim zdaniem :) Gratuluję ;)

Dzięki wielkie, przyczyniłeś się do wyboru, nie da się ukryć ;) Chociaż wciąż 5035 za mną chodzi. Muszę po sklepach go poszukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie, przyczyniłeś się do wyboru, nie da się ukryć ;) Chociaż wciąż 5035 za mną chodzi. Muszę po sklepach go poszukać

To też dobry wybór ale jako kolekcjonerski zegarek do założenia okazjonalnego  - GW-5000 to świetny codzienny sokor, może nie jestem rekordzistą jeśli chodzi o ilość zegarków jakie przeszły przez moje pudelka, ale "kilka" ich było, ta "kostka" sprawdza się, moim zdaniem, najlepiej jako EDC. Jasne że są większe, bardziej błyszczące, czy kolorowe - ale jakoś żaden nie przypadł mi do gustu tak jak ten...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy zegarek ma multibanda, co daje bluetooth?

Pytam pod kątem tego srebrnego "terminatora". Jaki to model i na jakim module?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multiband musi "mieć warunki" do synchronizacji.

BT łapie zawsze po połączeniu.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.BT łapie zawsze po połączeniu.

O ile ma się z czym połączyć i o ile sparowane urządzenie pokazuje właściwy czas ;)

DSC00834.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urządzenie z dostępem do internetu (czyt. smartfon) ma zawsze dobry czas ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile ma się z czym połączyć i o ile sparowane urządzenie pokazuje właściwy czas ;)

Parowane urządzenie nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o poprawność wskazania czasu bo jest w tym wypadku tylko łącznikiem z aplikacją G-Shock w której dane czasu są pobierane z zegara atomowego  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urządzenie z dostępem do internetu (czyt. smartfon) ma zawsze dobry czas ;)

Ale żarty się Ciebie trzymają :D

Parowane urządzenie nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o poprawność wskazania czasu bo jest w tym wypadku tylko łącznikiem z aplikacją G-Shock w której dane czasu są pobierane z zegara atomowego  ;)

No to mów mi tak - czyli nie ma sensu parować z urządzeniem które nie ma dostępu do internetu... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli nie ma sensu parować z urządzeniem które nie ma dostępu do internetu...

ponoć niektóre opcje obsługi urządzenia dostępne są tylko z poziomu apki (wskaźnik naładowania baterii),

co zasługuje na przyganę, jak i w ogóle samo wsadzenie Bluetootha w tym modelu, zdeko sztuczne,

nie powiązane z funkcjalnościami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponoć niektóre opcje obsługi urządzenia dostępne są tylko z poziomu apki (wskaźnik naładowania baterii),

...

Że co?

Wskaźnik naładowania baterii masz też przecież dostępny z poziomu zegarka, tylko z apki masz bardziej szczegółowy, więcej poziomów ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tak jak napisałem - opcja "bardziej szczegółowy wskaźnik poziomu naładowania baterii, więcej poziomów" dostępna jest tylko z apki.

Z ostatniego filmiku kol. Mateja wynikało do tego, że wskaźnik naładowania baterii jest dostępny tylko przez apkę. Zegara już nie mam i nie wiem, nie będę polemizował, zakładałem że taki uznany na forum autorytet wie co mówi.

Edytowane przez Barry Bede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że co?

Wskaźnik naładowania baterii masz też przecież dostępny z poziomu zegarka, tylko z apki masz bardziej szczegółowy, więcej poziomów ;-)

Dobra - Tomek tłumacz tu jak prostemu chłopu co daje BT? Jaki jest sens parowania zegarka ze zwykłym telefonem który ma odcięty, albo tylko sporadycznie włączony dostęp do netu? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, jak Ktoś ma duże łapki a przyciski małe to łatwiej ustawiać zegarek :D

Tutaj może rzeczywiście nie ma problemu ale w wskazówkowym modelu BT bardzo ułatwia poruszanie się po ustawieniach i z marszu łatwo np. wywołać korygacje wsk. bez znajomości procedury\instrukcji.

No ale jak już używasz apki to do dochodzą dodatkowe dane z użytkowania zegarka jak historia udanych synchro czy skala graficzna ładowań baterii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj może rzeczywiście nie ma problemu ale w wskazówkowym modelu BT bardzo ułatwia poruszanie się po ustawieniach i z marszu łatwo np. wywołać korygacje wsk. bez znajomości procedury\instrukcji.

No ale jak już używasz apki to do dochodzą dodatkowe dane z użytkowania zegarka jak historia udanych synchro czy skala graficzna ładowań baterii.

Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co z tym wskaźnikiem poziomu naładowania baterii - jest dostępny z zegarka?

Bo wygląda, że faktycznie nie.

Tylko rezerwa się zapali, gdy spadnie do "LOW", a to trochę co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc Bluetooth jest raczej na siłę w sytuacji, gdy mamy multibanda. Jedno synchro na dobę, w zupełności wystarczy.

Widzę sens w opcjach POWIADAMIANIA o tym, co dzieje się w fonie. Czy faktycznie na LCD zegarka są infos o polaczeniach czy sms? Jak to w praktyce wygląda? Fotki mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że co?

To co z tym wskaźnikiem poziomu naładowania baterii - jest dostępny z zegarka?

Bo wygląda, że faktycznie nie.

Tylko rezerwa się zapali, gdy spadnie do "LOW", a to trochę co innego.

Wskaźnik naładowania baterii jest dostępny tylko z poziomu aplikacji.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi