MShR 2475 #8851 Napisano 22 Czerwca 2020 14 minut temu, Sol napisał: Nie szkoda Ci nerwów? Rozparuj zegarek (musisz to zrobić z poziomu zegarka), wywal apkę w telefonu i ciesz się normalną synchronizacją w nocy. Myślisz, że synchro przez BT 4 razy na dobę da Ci dokładniejszy czas? Powiedzcie mi jeszcze proszę czy np. jeżeli mam ustawione przypomnienia w zegarku z poziomu aplikacji i „odepnę” telefon od zegarka na stałe to one zostają w pamięci czy znikają razem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8852 Napisano 22 Czerwca 2020 Tak, bo to zegarek zapamiętuje czas przypomnienia. Telefon jest tylko ułatwieniem w dostępie do tych funkcji. Niektóre niestety dostępne są tylko z poziomu telefonu 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #8853 Napisano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Sol napisał: Tak, bo to zegarek zapamiętuje czas przypomnienia. Telefon jest tylko ułatwieniem w dostępie do tych funkcji. Niektóre niestety dostępne są tylko z poziomu telefonu Ok - wszystko jasne. Czyli faktycznie - ja po wszystkich ustawieniach - zrezygnowałabym z połączenia bt. Tak przy okazji - zabezpieczacie w jakiś sposób swój wyświetlacz przed rysami? Jakiś czas temu kupiłem właśnie „szybkę na szybkę” w formie naklejki i przyznam szczerze - rewelacja! Nie przepadam za częściami aftermarketowymi, ale tutaj - dla mnie bomba! Dzisiaj w końcu założona Naprawdę polecam! Na zdjęciu oczywiście nic nie widać, ale jest i pasuje idealnie. Edytowane 22 Czerwca 2020 przez MshR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8854 Napisano 22 Czerwca 2020 W nosie mam zabezpieczanie. G shocki są w założeniu do tyrania nie bede jeszcze plastkiku na nie dokładać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #8855 Napisano 22 Czerwca 2020 9 minut temu, Noodles napisał: W nosie mam zabezpieczanie. G shocki są w założeniu do tyrania nie bede jeszcze plastkiku na nie dokładać Eeeee tam Dobra sprawa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1350 #8856 Napisano 22 Czerwca 2020 29 minut temu, Noodles napisał: W nosie mam zabezpieczanie. G shocki są w założeniu do tyrania nie bede jeszcze plastkiku na nie dokładać Jeszcze chwila i co niektórzy będą zdejmować swoje G do mycia dłoni żeby się biedaczki nie z moczyły 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8857 Napisano 22 Czerwca 2020 Godzinę temu, MshR napisał: Na zdjęciu oczywiście nic nie widać, ale jest i pasuje idealnie. Ja tam widzę, w lewym górnym rogu. Nie zabezpieczam. Lubię życie na krawędzi 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8858 Napisano 22 Czerwca 2020 10 minut temu, Sol napisał: Lubię życie na krawędzi O to, to. Jak przydzwonię g-shockiem we framugę to uwielbiam ten dreszczyk niepewności czy framuga to przeżyła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1144 #8859 Napisano 22 Czerwca 2020 21 minut temu, rob3rt napisał: Jeszcze chwila i co niektórzy będą zdejmować swoje G do mycia dłoni żeby się biedaczki nie z moczyły 😁 Myślę że tacy już są. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66065 #8860 Napisano 22 Czerwca 2020 19 minut temu, andrzejp1242 napisał: Myślę że tacy już są. Nie chcą umywalki zarysować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek.romaniuk 14 #8861 Napisano 22 Czerwca 2020 Koledzy kupiłam zegarek casio dw 5900BB w sklepie stacjonarnym papiery,gwarancja itd. sęk w tym że na deklu jest inny nr. Modułu niż w trybie serwisowym normalne to ?Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8862 Napisano 22 Czerwca 2020 Normalne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #8863 Napisano 22 Czerwca 2020 Godzinę temu, Sol napisał: Ja tam widzę, w lewym górnym rogu. Nie zabezpieczam. Lubię życie na krawędzi Nic nie widzisz - to akurat refleks świetlny Aaaaa idźcie Wy Raz jeszcze - polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1144 #8864 Napisano 22 Czerwca 2020 13 minut temu, Perpetuum Mobile napisał: Nie chcą umywalki zarysować. To niech kupują tańsze umywalki. Ja g-shocka założyłem na rękę w 91r i do dziś zdjąłem go 2 razy , jak zmieniałem na nowy , a umywalek nie liczyłem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40496 #8865 Napisano 22 Czerwca 2020 Jak co tydzień 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1144 #8866 Napisano 22 Czerwca 2020 32 minuty temu, paul221 napisał: Jak co tydzień Tylko jakoś wcześniej😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40496 #8867 Napisano 22 Czerwca 2020 Czasami co 6 dni 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #8868 Napisano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Wybieramy tytanową kostkę modelu GMW-B5000T --> czarna czy camo? Odkładamy na bok cenę - po prostu wybieramy kolor Ciekaw jestem Waszej opinii - dla mnie zdecydowanie kolor czarny - wydaje mi się bardziej uniwersalna i hmmm.. elegancka? Dla zobrazowania Edytowane 23 Czerwca 2020 przez MshR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8869 Napisano 23 Czerwca 2020 Wow , grubo 👍Mój głos na czarnego - stylistycznie nawiązuje do ponadczasowego klasyka DW-5000C-1B. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #8870 Napisano 23 Czerwca 2020 Ja długo zgrzany byłem na Camo, czyli TCM, dosłownie o krok od zakupy byłem, ale nie przeskoczę negatywa, zwłaszcza w tej cenie. Wolę pozytywowe wyświetlacze.. Może te nowe gbx-100 bardziej mi podejdą.Dlatego stawiam na zwykle GMW-B5000TB. Zegar klasa. Bajka. Elegancko się prezentuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1144 #8871 Napisano 23 Czerwca 2020 (edytowane) 34 minuty temu, p.r.p. napisał: ale nie przeskoczę negatywa, zwłaszcza w tej cenie Ja negatywa nie przeskoczę w żadnej cenie. Więc mój głos na TB! Nie mogłem się powstrzymać szkoda że nie mój😀 Edytowane 23 Czerwca 2020 przez andrzejp1242 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5720 #8872 Napisano 23 Czerwca 2020 Nie będę oryginalny - ja bym brał "pozytywa" - podchodziłem do negatywów kilka razy, zawsze kończyło się na odsprzedaży, albo wymianie wyświetlacza. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66065 #8873 Napisano 23 Czerwca 2020 To i ja skromnie dodam od siebie, że pomysł na negatyw mnie nie przekonuje. Myślę, ze to taki bajer i chwilowa moda. Wersja z normalnym wyświetlaczem i z klasycznym bezelem podoba mi się bardziej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67399 #8874 Napisano 23 Czerwca 2020 Czarna wersja. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #8875 Napisano 23 Czerwca 2020 @MshR Czarna. Nie dlatego, że pozytyw - negatyw STN jest niemal równie czytelny.Z mojego punktu widzenia powody są co najmniej dwa:1. Czarny to kolor klasyczny, pasuje do wszystkiego. Poza tym to - jak to w motoryzacji mawiają - sleeper. Na pierwszy rzut oka wygląda na DW-5600 za 250zł. To, że jest to kostka z tytanu, zauważą tylko znawcy tematu i Ci, którym będzie dane do niej podejść na tyle blisko, że będą w stanie odczytać napis w prawym górnym rogu szkiełka. Camo jest fajny, jest super, wygląd ma wyczesany w kosmos, ale na dłuższą metę taka pstrokacizna szybciej się znudzi, niż klasyczna czerń.2. Faktura. Nie chodzi mi oczywiście o fakturę zakupu za zegarek, bo jej widok raczej oczu cieszył specjalnie nie będzie, zwłaszcza jak niechcący wpadnie w ręcę Szanownej Małżonki posiadacza, tylko o fakturę na bezelu i bransolecie w miejscach matowych - jakość wykończenia tego zegarka to po prostu czysta poezja. Starałem się to jak najlepiej oddać na filmie, na którym recenzowałem ten zegarek, ale film jednak tego nie oddaje - tego trzeba po prostu dotknąć, zobaczyć, doświadczyć samemu. Myślę, że kolega Marcin@rbmk1000 się w tej materii ze mną zgodzi, bo użytkuje ten zegar już od kilku miesięcy.Gdybym tylko dysponował takimi wolnymi środkami, to brałbym TB-1, jak komornik ciągnik. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach