tomaliusz 23151 #9826 Napisano 27 Stycznia 2021 10 godzin temu, GTB napisał: To samo co do DW-5600 i pochodnych. No nie do końca jednak, chyba że tylko w jedną stronę 😉 I z teleskopami też problem 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #9827 Napisano 27 Stycznia 2021 Tu jest fajna tabelka z opisem co i jak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #9828 Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) To wiemy ale jednak DW-5610 nie ma wypustki przy kopercie i inne dziurska pod teleskopy (do szybkiej zmiany) w pasku. Żółty bezel wlazł na DW-5610 ale w drugą stronę ni huhu. Edytowane 27 Stycznia 2021 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #9829 Napisano 28 Stycznia 2021 Tomek, wlazł, ale czy siedzi równie dobrze na tej kopercie? Na Twoich zdjęciach widać, że DW-5610 nie ma takiej zaokrąglonej koperty, jak DW-5600E, tylko kanciastą. Wygląda na to, że po założeniu żółtego bezela na DW-5610 boki bezela "są w powietrzu" i powinny się poddawać dociskając je w stronę koperty. Daj znać, czy tak to w rzeczywistości wygląda. I jestem ciekaw jak z paskiem., czy są zamienne. Ja u siebie już nie sprawdzę, bo pogoniłem jednak Camo dalej @KobyS0 Koledzy dobrze prawią z tą głośnością. Z moich doświadczeń z kostkami również wynika, że najgłośniejsze są te z serii DW-5030, DW-5035. Czasem jak po dłuższym czasie obcowania z innymi G wezmę do ręki DW-5035, to wciskając przycisk się aż przestraszyć można 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #9830 Napisano 28 Stycznia 2021 9 godzin temu, tomaliusz napisał: No nie do końca jednak, chyba że tylko w jedną stronę 😉 Sorry za wprowadzenie w błąd , byłem pewien , że są takie same bo dawałem standardowy czarny bezel od DW-5600 znajomemu do wersji camo bo chciał jednolicie czarny do parciaka - wymienił sobie sam i stwierdził , że pasuje ale widać z twoich fotek , że jednak są pewne różnice. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #9831 Napisano 28 Stycznia 2021 Panowie skąd można szarpnąć czarną kostkę w metalu (Casio GMWB5000GD-1)? Najlepiej w dobrej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #9832 Napisano 28 Stycznia 2021 5 godzin temu, Noodles napisał: Panowie skąd można szarpnąć czarną kostkę w metalu (Casio GMWB5000GD-1)? Najlepiej w dobrej cenie A jaka to jest "dobra cena"?? najtaniej znalazłem tutaj - ale nie znam sklepu https://tempusshop.pl/catalog/watches/casio/g_shock/casio_gmw_b5000gd_1e/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #9833 Napisano 28 Stycznia 2021 44 minuty temu, Daito napisał: A jaka to jest "dobra cena"?? najtaniej znalazłem tutaj - ale nie znam sklepu https://tempusshop.pl/catalog/watches/casio/g_shock/casio_gmw_b5000gd_1e/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral "Zapewniamy również serwis gwarancyjny, jak również pogwarancyjny." I wszystko jasne brak oficjalnej gwarancji, jak coś się ***** Pan Marian na zakładzie wyklepie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #9834 Napisano 28 Stycznia 2021 Albo "rybka" albo "akwarium" 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #9835 Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Noodles napisał: I wszystko jasne brak oficjalnej gwarancji, jak coś się ***** Pan Marian na zakładzie wyklepie To jest przecież kostka, niby z bluetooth'em ale jednak kostka, słyszałeś żeby się komuś zepsuła? Jedno modułowy zegarek więc w środku nie masz silniczków, przekładni i innych pierdoletów, tam nie ma się co zepsuć - rozpakujesz sprawdzisz czy wszystko działa jak powinno i na łapę zakładasz i zapominasz - jak nie działa to odsyłasz od razu i bierzesz następny. Co najwyżej ramkę będziesz miał krzywo A już w ostateczności jak zegarek pod walec wpadnie i coś tam się zacznie dziać to ślesz do Tomka, młotkiem postuka i naprawione. Inna sprawa że autoryzowany serwis Casio w Polsce to "samo zło", "ciemna strona mocy" itd itp... i jeśli gdzieś pracuje Pan Marian to właśnie tam Edytowane 28 Stycznia 2021 przez Daito 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #9836 Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) @Daito, nic dodać nic ująć. Zwłaszcza jeśli chodzi o serwis. Ze swojej strony dodam, że obecnie żaden mój zegarek nie ma polskiej gwarancji i mam to w.. Zwłaszcza, że niektórych uż by się nawet krajowa skończyła, gdyby ją któryś miał. Edytowane 30 Stycznia 2021 przez p.r.p. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #9837 Napisano 28 Stycznia 2021 A na co PL gwarancja , i tak najfajniejsze (np. GW-5k , Ocki) "kitajce" kiszą tylko dla siebie 😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #9838 Napisano 28 Stycznia 2021 A na co PL gwarancja , i tak najfajniejsze (np. GW-5k , Ocki) "kitajce" kiszą tylko dla siebie Dokładnie i jednocześnie niestety. Chociaż z drugiej strony.. Jest większa satysfakcja z posiadania takowego JDMa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #9839 Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) 20 godzin temu, clusca napisał: Tomek, wlazł, ale czy siedzi równie dobrze na tej kopercie? Na Twoich zdjęciach widać, że DW-5610 nie ma takiej zaokrąglonej koperty, jak DW-5600E, tylko kanciastą. Wygląda na to, że po założeniu żółtego bezela na DW-5610 boki bezela "są w powietrzu" i powinny się poddawać dociskając je w stronę koperty. Daj znać, czy tak to w rzeczywistości wygląda. I jestem ciekaw jak z paskiem., czy są zamienne. Ja u siebie już nie sprawdzę, bo pogoniłem jednak Camo dalej @KobyS0 Koledzy dobrze prawią z tą głośnością. Z moich doświadczeń z kostkami również wynika, że najgłośniejsze są te z serii DW-5030, DW-5035. Czasem jak po dłuższym czasie obcowania z innymi G wezmę do ręki DW-5035, to wciskając przycisk się aż przestraszyć można To zdjęcia kolegi, kupił z pytaniem czy założy żółte gacie które wcześniej miał ode mnie z zegarkiem DW-5600 Z tego co wiem to dało się założyć bezel z 5600 na 5610 ale idealnie z kopertą we wszystkich miejscach nie przylega 😉 W drugą stronę nie ma opcji przez właśnie ten "schodek" w 5600. Paski są wymienne ale teleskop trzeba zmienić bo ten z 5610 jest z funkcją szybkiej zmiany i ma dodatkowe otwory w pasku. Tak czy inaczej wygląda kozacko 😎 Edytowane 28 Stycznia 2021 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #9840 Napisano 28 Stycznia 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #9841 Napisano 29 Stycznia 2021 23 godziny temu, Noodles napisał: Panowie skąd można szarpnąć czarną kostkę w metalu (Casio GMWB5000GD-1)? Najlepiej w dobrej cenie Aktualnie chyba najtańsza oferta (sklepu nie znam) - z kodem MONTRES 1709,10zł https://montres.pl/produkt/zegarek-casio-g-shock-gmw-b5000gd-1er/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #9842 Napisano 29 Stycznia 2021 ☝️UWAGA: jako że nie posiadam takiego ładnego oktagonowego czasomierza (jak słusznie zauważył jeden z Kolegów ) pragnę posłusznie donieść że pracuję już nad zdobyciem środków i naprawieniem błędu nie posiadania w/w czasomierza. O ewentualnych skutkach moich poczynań w tym zakresie doniosę uprzejmie w oddzielnym wpisie. Dziękuję za Uwagę i Pozdrawiam !!! 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4466 #9843 Napisano 29 Stycznia 2021 Co jest lepsze od czarnego fullmetala ? Fullmetal w pozytywie. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #9844 Napisano 29 Stycznia 2021 2 godziny temu, GTB napisał: Aktualnie chyba najtańsza oferta (sklepu nie znam) - z kodem MONTRES 1709,10zł https://montres.pl/produkt/zegarek-casio-g-shock-gmw-b5000gd-1er/ yeah coś mi tu śmierdzi, po kliknięciu w "specyfikacja" kolor tarczy i bransolety podają jako "złoty" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #9845 Napisano 29 Stycznia 2021 Co jest lepsze od czarnego fullmetala ? Fullmetal w pozytywie.A zwłaszcza tytan w pozytywie. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #9846 Napisano 29 Stycznia 2021 33 minuty temu, Burns napisał: Co jest lepsze od czarnego fullmetala ? Dwa czarne fullmetale ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #9847 Napisano 29 Stycznia 2021 55 minut temu, Burns napisał: Co jest lepsze od czarnego fullmetala ? Metal w plastiku i w pozytywie 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #9848 Napisano 29 Stycznia 2021 W dniu 28.01.2021 o 09:44, Noodles napisał: Panowie skąd można szarpnąć czarną kostkę w metalu (Casio GMWB5000GD-1)? Najlepiej w dobrej cenie A czy to nie jest dobra cena? Czy to nie ten zegarek? https://www.zegarkowygigant.pl/casio-g-shock-legend-of-steel-limited-edition-500-pieces-worldwide-gmw-b5000gdltd-1er 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #9849 Napisano 29 Stycznia 2021 8 godzin temu, p.r.p. napisał: A zwłaszcza tytan w pozytywie. Tytan jest dla mięczaków 😜 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #9850 Napisano 29 Stycznia 2021 Teraz, Daito napisał: Tytan jest dla mięczaków 😜 Masz Rację ja kupuje tylko z Kryptonitu !!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach