Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Jeżeli to pytanie do mnie, to nie jest on moją własnością. Dostałem go na 2-3 tygodnie do ponoszenia w ramach koleżeńskiej czasowej wymiany. Chciałem zobaczyć jak wygląda wyższa półka G-Shocków z metalową bransoletą i negatywem. 

i jak wrażenia?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Sol napisał(-a):

i jak wrażenia?

Wykonanie bez zarzutu. Powłoka bez żadnych śladów użytkowania, choć nie był jakoś ekstremalnie "ciochrany". Wyświetlacz negatywowy czytelny, jak dla mnie jednak to i tak nie moja bajka. Negatyw bardziej czytelny jest w GBD 200. No, ale to inny typ wyświetlacza, bardziej smartfonowy. Wiem, że na pewno nie kupię taniego G-Shocka z negatywem, nawet jakby była jakaś super-okazja, bo tam negatyw będzie jeszcze mniej czytelny. Ogólnie jak ktoś ma dobry wzrok i kwota dla niego będzie odpowiednia, to mogę polecić. 

Gdybym miał go umieścić na swojej liście zakupów, to miałby przed sobą przynajmniej kilka modeli G-Shocków, które lepiej by uzupełniały moje zbiory. Póki co z podobnego typu (wygląd), musi mi wystarczyć tani solar GW-M5610. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.06.2024 o 20:37, Paulus57 napisał(-a):

Wykonanie bez zarzutu. Powłoka bez żadnych śladów użytkowania, choć nie był jakoś ekstremalnie "ciochrany". Wyświetlacz negatywowy czytelny, jak dla mnie jednak to i tak nie moja bajka. Negatyw bardziej czytelny jest w GBD 200. No, ale to inny typ wyświetlacza, bardziej smartfonowy. Wiem, że na pewno nie kupię taniego G-Shocka z negatywem, nawet jakby była jakaś super-okazja, bo tam negatyw będzie jeszcze mniej czytelny. Ogólnie jak ktoś ma dobry wzrok i kwota dla niego będzie odpowiednia, to mogę polecić. 

Gdybym miał go umieścić na swojej liście zakupów, to miałby przed sobą przynajmniej kilka modeli G-Shocków, które lepiej by uzupełniały moje zbiory. Póki co z podobnego typu (wygląd), musi mi wystarczyć tani solar GW-M5610. 

Kostka fajna ale ja sprzedałem ze względu na te nieruchome pierwsze ogniwa.  Lug to lug to 6 cm w tym wypadku i dla mnie nie do przejścia.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Kostka fajna ale ja sprzedałem ze względu na te nieruchome pierwsze ogniwa.  Lug to lug to 60 cm w tym wypadku i dla mnie nie do przejścia.

Z tymi centymetrami, to zaszalałeś. ;) Na moim nadgarstku, dość płaskim, 18 cm, nie ma problemu, leży OK. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Z tymi centymetrami, to zaszalałeś. ;) Na moim nadgarstku, dość płaskim, 18 cm, nie ma problemu, leży OK. 

18cm i plaski to ok. Ja mam 16,6 i był problez z wiszeniem pierwszych, sztywnych ogniw bransy

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

18cm i plaski to ok. Ja mam 16,6 i był problez z wiszeniem pierwszych, sztywnych ogniw bransy

Mam wrażenie, że mój nadgarstek to dar losu. Mało co nie pasuje. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej by się szerokość nadgarstka przydała niż obwód. Ja mam podobny obwód do @Funky_Koval a szerokość ok 50mm. Także l2l 60mm to padaka by była 🤪 Bardzo chciałem kiedyś ten model, ale właśnie te sztywne pierwsze ogniwa go zdyskwalifikoway 😞 Nie wiem dlaczego nie zrobili ich "normalnie" ruchomych jak w innych zegarkach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Best kostka ever 🫡. 
IMG_3059.thumb.jpeg.46e7ba50171ec1abfabef7d3ab2090b1.jpeg
Ale na kajdanie

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Miszkolc napisał(-a):

Ale na kajdanieemoji106.png

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Miałem 3 lata na kajdanie, teraz detoks chwilowy 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam srebrną parę lat i jakoś jeszcze w miarę wygląda. Ale te nowe wypusty... niebieska ramka, złote przyciski i klękajcie narody, nowy design... :)

Jutro to dziś - tyle że jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi się swojsko, bazarowo i przaśnie. A to wszystko za jedyne parę tysięcy pln :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, murcins napisał(-a):

1000024957.jpg

poklep się ode mnie po plecach. ładnie nazbierane 👍

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, murcins napisał(-a):

1000024957.jpg

Coś by się wybrało