Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, mkl1 napisał(-a):

Gdyby to były kieszonki to mógłbym :) Naręcznych nie DOTYKAM

Szkoda 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.12.2023 o 08:39, TomcioMiki napisał(-a):

Hejka. Znajdę kogoś kto ogarnia ruskie🤔🤔🤔  Komu można zaufać. Pozdrawiam 🤗🤗🤗

Zapraszam na priv :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam możliwość zakupu takiego oto Bałtyk-a za kwotę trochę poniżej 200zł. Czy jest to dobra okazja? Jak z oryginalnością?

20231228_120031.jpg

20231228_115958.jpg

20231228_115932.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, rurov napisał(-a):

Mam możliwość zakupu takiego oto Bałtyk-a za kwotę trochę poniżej 200zł. Czy jest to dobra okazja? Jak z oryginalnością?

Nie jest to jakiś mega rarytas i stan jest średni. Do zmiany będą wskazówki. Cena na granicy akceptowalności

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, rurov napisał(-a):

Dzięki, jakie powinny być wskazówki? 

Łamane, jak w poljotach w tej kopercie

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, mkoch napisał(-a):

Nie jest to jakiś mega rarytas i stan jest średni. Do zmiany będą wskazówki. Cena na granicy akceptowalności

Po przemyśleniu sprawy odpuściłem, za dużo miał braków. Poczekam na lepszy stan, nie ma co się napalać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łucz i  Rakieta do wzięcia za grosze :) Ostatnia doba z hakiem  - zapraszam. 

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zapytam inaczej.

Pomyślałem o zrobieniu serii zegarków z tą tarczą - tarcze ponumerowane od 1 do x?  Podstawą dla zegarka jest komandir. Na zwykłym werku 2409. . Koperta pozbawiona chromu i oxydowana na czarno. Pasek każdy może sobie kupić ewentualnie proponował bym czarne NATO.

Musiał bym kupić Zegarki, oraz zamówić tarcze u kolegi @MISTYK. Potem rozebrać Zegarki zrobić przegląd mechanizmu, usunąć chrom z koperty ( zakładam kupienie zegarków z przetarciami) lub zostawić chrom jeśli ktoś by tak wolał i złożyć wszystko z nową tarczą.

Koszt takiego zegarka to było by około 400 zł zakładając, że zegarek uda się kupić za 100 zł.

Czy były by osoby chętne na taki zakup?  

IMG_20240106_170829.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Enkil napisał(-a):

Może zapytam inaczej.

Pomyślałem o zrobieniu serii zegarków z tą tarczą - tarcze ponumerowane od 1 do x?  Podstawą dla zegarka jest komandir. Na zwykłym werku 2409. . Koperta pozbawiona chromu i oxydowana na czarno. Pasek każdy może sobie kupić ewentualnie proponował bym czarne NATO.

Musiał bym kupić Zegarki, oraz zamówić tarcze u kolegi @MISTYK. Potem rozebrać Zegarki zrobić przegląd mechanizmu, usunąć chrom z koperty ( zakładam kupienie zegarków z przetarciami) lub zostawić chrom jeśli ktoś by tak wolał i złożyć wszystko z nową tarczą.

Koszt takiego zegarka to było by około 400 zł zakładając, że zegarek uda się kupić za 100 zł.

Czy były by osoby chętne na taki zakup?  

Ruda mnie zjaebie. Jak się zapiszę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja trochę  namieszam 😁

A może zrobimy sobie zegarek działu radzieckiego? 

Pomyśl Przemek :)

Może jednak stalowa Amfibia  i automat ( chętnie oksydowana) i do tego tarcza od Mistyka ale nie olimpiada i nie  gest Kozakiewicz ale nie mam żadnego pomysłu na tą chwilę.  Może ktoś  na wzór MW nabije nr limitacji  na kopertę? 

W taki pomysł to bym wszedł chętnie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię nie. Dla mnie ta tarcza jest tak zajedista :D że myślałem, że też się spodoba innym .

Można np. zamówić amfibie na meranom, czy Komandirskie com. czy gdzie tam jeszcze, tylko będą droższe. 

Zrobienie tarczy z dowolnym wzorem to dla @MISTYK raczej żaden problem. Przeróbka polegała by tylko na przełożeniu tarczy, ewentualnie na oxydowaniu koperty.

A jaki wzór tarczy? 

Może konkurs lub wybory. I czy w ogóle ktoś by się na to pisał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może zakładaj temat - "zegarek forumowy" 

Przedstaw kilka opcji i zobaczysz czy będzie zainteresowanie 😉

Może być Meranom  ale może warto rozważyć  opcje ekonomiczną - wybieramy kopertę i każdy sobie sam ogarnia zegarek. Wysyła go do Ciebie na oksydowanie (lub bez) serwis (lub bez) i zmianę tarczy  + nabicie numerów (o ile będzie taka opcja)  

Policz ile wyjdzie produkt finalny odliczając opcje z których nie będzie ktoś chciał. Skorzystać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł fajny… a w jakich pieniądzach by to oscylowało? Mniej więcej oczywiście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny pomysł, ale jeśli chodzi o mnie to wolałbym tarczę bez wyraźnych nawiązań do jakiejkolwiek "ruskości ".

Oczywiście nadal byłby to cały ruski zegarek, ale tarcza mogłaby mieć akcenty polskie,  choćby drobny napis, że samą tarczę wykonano u nas.. 

Nie mam pomysłu na konkretne rozwiązanie. 

Może to dziwne - piszę to w dziale ruskich zegarków i uzytkuję w większości też takie ale gdybym miał tarczę robić od zera to szedłbym w tę stronę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, zadra napisał(-a):

fajny pomysł, ale jeśli chodzi o mnie to wolałbym tarczę bez wyraźnych nawiązań do jakiejkolwiek "ruskości ".

Oczywiście nadal byłby to cały ruski zegarek, ale tarcza mogłaby mieć akcenty polskie,  choćby drobny napis, że samą tarczę wykonano u nas.. 

Nie mam pomysłu na konkretne rozwiązanie. 

Może to dziwne - piszę to w dziale ruskich zegarków i uzytkuję w większości też takie ale gdybym miał tarczę robić od zera to szedłbym w tę stronę. 

Moim zdaniem, pokazanie ruskim gestu przez pana Kozakiewicza w ich własnej stolicy po tym jak się ich pokonało to kwintesencja ducha polskości z czasów gdy te zegarki powstawały i jednocześnie nie odżegnuje się od ich pochodzenia. Gdy kolega wychodził z armii miał na chuście napisane fack of army - to dokładnie to samo. 

Nie twierdzę oczywiście że każdemu musi się to podobać, można wybrać dowolny wzór. Może raczej taki który nawiązywał by do naszego forum. To że zegarek jest Ruski każdy widzi ( jeśli się interesuje zegarkami ZSRR) . Pisanie na rusku "made in Poland" to to samo co pisanie tego na Chińczyku. Może np. na rusku dać tarczę z logo KMZiZ, lub jeszcze coś innego, związanego z naszym forum ??

Edycja albo np. każdy miał by zegarek z podziałką godzinową  i własnym nickiem w miejscu logo?

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio ten gest został niepotrzebnie upolityczniony.. 

W zasadzie wystarczyloby mi, żeby nie pisać na tarczy ruskimi bukwami.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, rk7000 napisał(-a):

A ja trochę  namieszam 😁

A może zrobimy sobie zegarek działu radzieckiego? 

Pomyśl Przemek :)

Może jednak stalowa Amfibia  i automat ( chętnie oksydowana) i do tego tarcza od Mistyka ale nie olimpiada i nie  gest Kozakiewicz ale nie mam żadnego pomysłu na tą chwilę.  Może ktoś  na wzór MW nabije nr limitacji  na kopertę? 

W taki pomysł to bym wszedł chętnie 😉

Kiedyś wyszła nawet limitka 80 sztuk na grupe fb PRMZ (miałem nawet okazje jedną naprawiać)
dobry pomysł o ile powstanie sensowny projekt i będą chętni

56 minut temu, Enkil napisał(-a):

Na start taki luźny wzór i pomysł do omówienia

2024-01-07_23-53-29-004.thumb.jpg.5558521b2565ff1a4de0ccb6a27a3b90.jpgki

Ten napis forum radzieckie według mnie jest zbyt kiczowaty, i na górze wolałbym zwykłe logo wostoka

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wykorzystanie nazwy klubu musimy mieć  zgodę Zarządu. 

Druga sprawa to jeżeli będziemy korzystać  z nazwy to raczej KMZiZ  i raczej bym wolał żeby to nie był główny element tarczy.  Może zamiast sdielano w CCCP? 

Raczej bym się skupił na projekcie tarczy  a sam skrót można umieścić na tarczy później. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiste że te "projekty" w cudzysłowie nie nadają się na zegarek dałem coś jako wstęp do dyskusji. Zanim ktoś - kto potrafi zrobić projekt - zrobi go dobrze by było ustalić co mogło by się znaleźć na tarczy. I jak mogla by wyglądać. Każdy kto jest zainteresowany tym tematem może się wypowiedzieć i razem można coś ustalić. Jeśli nie będzie zainteresowania to pomysł nie zostanie zrealizowany i tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Może zamiast sdielano w CCCP? 

Разработано KMZIZ :)

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi