Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ostatnio takie sztuki, chyba Wasze klimaty ?

20160102_225845.jpg
20160102_225904.jpg

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Staruszek się tu znalazł... no nie wierzę :):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki kiedyś oddałem na forum za darmo, a ostatnio znalazłem zegarkowe etykiety sowieckie, polskie niestety tylko reklamy "jubilera" zero reklam zegarków :(

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w temacie takich ciekawostek pokaze moje nowe znaczki. Co prawda nie stare ale milo popatrzec :)4d0a695015c8bb49c8eeb920f80ef9bb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Czy szkiełko do takiej rakiety bez problemu wymienię czy raczej ciężko dostać?0bbcda2016879b546b2ca917c93dc031.jpg

post-67549-1451856561,2863_thumb.jpg

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależnie od miejscowości i lokalnych cen. Minimalnie 25-30 zł, realnie ok 40, w dużych miastach nawet 60-70 co wg. mnie jest już bezsensowną ceną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...w dużych miastach nawet 60-70 co wg. mnie jest już bezsensowną ceną

raz jednemu majstrowi w dużym mieście zaniosłem padniętego wostoczka olimpijskiego (najprostsza wersja cal.2409 - tzn bez komplikacji) wraz z drugim funkconującym niewyględnym jako dawcą. Przeszczep miał być rutynowy i niekosztowny...

Wyszły nieprzewidziane komplikacje. Gościu zaczął mi coś ściemniać o konieczności prostowania osi sekundnika - puściłem to mimo uszu i zdecydowałem o "rozebraniu na części" i pełnym serwisie, ale (przez tą propozycję prostowania) coś mnie tknęło i zapytałem o cenę...

...dwiściesiedymdziesiont usłyszałem... uciekałem stamtąd szybciej niż przyszedłem :))

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś zadałem pytanie zegarmistrzowi, wyciągając jednocześnie z kieszeni Poljota na 2614.2H, ile za przegląd i smarowanko. Usłyszałem - 50 zł. Zachęcony więc ceną, odsunąłem rękaw i pokazałem mu jedną z moich Delban na prostej Felsie 465 i zadałem ponownie to samo pytanie. Usłyszałem - od stówki w górę. Oczy zrobiłem takie :blink: i oczywiście zainteresowałem się żywo problemem, zadając kolejne pytanie: Ale przepraszam najmocniej... jaka dla Pana jest różnica w czynnościach serwisowych między tymi dwoma mechanizmami...? A on na to: Jak to?!?! Przecież to Śfajcar!!!

:D

Dodam jedynie dla niewtajemniczonych, że Delbankę na Felsie, zrobi szybciej i sprawniej niż 2614.2H z kalendarzem... Wiem, bo robiłem oba :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to jak z Arabami na targu - gdy widzi, że ktoś jest wypoczęty i chce z rana kupić butelkę wody to koszt butelki to dolar. Gdy natomiast widzi zmęczonego długą podróżą człowieka, który usycha w oczach i pada na pysk z wyczerpania i pragnienia - ta sama butelka kosztuje 50 dolców. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy szkiełko do takiej rakiety bez problemu wymienię czy raczej ciężko dostać?

Bez problemu będzie ciężko ;) A tak serio - z płaskim mogą być problemy chociaż spotkałem już majstrów, którzy jeszcze ze starych zapasów mieli, a na zwykłą pleksi nie powinno być kłopotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i Panowie! Musiało to już być, ale nie potrafię odnaleźć - poproszę o link. A jeśli jakimś cudem nie było to powiedzcie proszę - dlaczego rajcują Was właśnie zegarki ruskie? Hę?

Co do mnie to chyba mam podobną do nich mentalność. Nie ukrywam, że w znacznej części wynika ona ze statusu materialnego, ale jednak nie tylko z niego. Podobieństwo charakterów też znaczy. A także - w przypadku części zegarków - ich swoista uroda.

A Wy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i Panowie! Musiało to już być, ale nie potrafię odnaleźć - poproszę o link. A jeśli jakimś cudem nie było to powiedzcie proszę - dlaczego rajcują Was właśnie zegarki ruskie? Hę?

Dlaczego ruskie? Proste.,Dlatego,że w dziale Radziecko-Rosyjskim są najfajniejsi ludzie na tym forum (kultura wypowiedzi,brak agresji).,Na przeciwnym biegunie są miłośnicy zegarków znanej szwajcarskiej  marki założonej przez szwagrów,której nazwy nie wymienię,żeby nikogo nie urazić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się uśmiałem... Henizz kolekcjonowanie ruskich zegarków to stan umysłu a nie hobby ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się uśmiałem... Henizz kolekcjonowanie ruskich zegarków to stan umysłu a nie hobby ;-)

Właśnie tak jest. Ja choruję na omegę, noszę chińczyki a zbieram radzieckie. I gdzie tu logika...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tak jest. Ja choruję na omegę, noszę chińczyki a zbieram radzieckie. I gdzie tu logika...

Ja też! Choruję na Atlantica Worldmastera, mam w planie kupić Poljota de luxa, a noszę kwarcowe Casio i Alfexa :D No i jak napisał Mayor- tutaj są najfajniejsi ludzie na forum :) No a na calkiem serio- kupuję radzieckie bo są tanie i ładne. Do tego kawałek historii. I nikt znajomy nie nosi takich jak ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Cena... Dokładnie tak. Za niedużą kwotę można mieć ładny i solidny zegarek. Pewnie, że podobają mi się też te za naście i dziesiąt tysięcy, ale nie moja liga.

Dlatego na forum nacieszę oczy a potem upoluję czasami coś dla siebie z innej półki ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?/topic/102593-Licytacja-dla-Filipka

Licytacja dla Filipka - ZAPRASZAM!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena to tylko na początku choroby jest niska ;).

Fakt.,Tanio to nie jest.,Za Szturmańskie 3133 można kupić co najmniej parkę szwajcarskich zegarków z Valjouxem 7734 o wiele lepiej zrobionych,a za OKEANA nawet pól tuzina takich.,Za Sławę Transistor tuzin Bulovek Accutron 214 co najmniej sto razy lepszych i trwalszych od Sławy.Za Urofe Kirova 59 można kupić półtorej nowego Rolexa Submarinera,ewentualnie dwa zegarki Auricoste,Vixa lub Dodane Type 20 z identycznym tylko dużo lepiej zrobionym mechanizmem Hanhart.,I jeszcze mógłbym kilka takich przykładów wymienić,ale regulamin zabrania dyskutowania o cenach zegarków.,

Edytowane przez mayor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi