Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie tam - mam ręce z drewna nie są stworzone do takich prac 

Z sieci skopiowałem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Wybieram się niedługo na Ukrainę, chcę przy okazji zrobić małe zegarkowe zakupy. Zastanawiam się czy jak będę wracać to na granicy mogę mieć jakieś problemy. Jak sądzicie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy ile tych zegarków będziesz miął.

Byłem pod koniec zeszłego roku, interesowała ich ilość przewożonego alkoholu i papierosów. Bez względu jak wyglądasz jesteś traktowany jako przemytnik ;) jeśli nie przewozisz nic, to już jako podejrzany. :D  :P  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam to :P Mieszkam na Podkarpaciu i często jeżdżę do rodziny na Ukrainę. Myślałem o max 5 sztukach. Jeden czasomierz na ręce, a reszta w torbie. Możliwe, że będą z dokumentami, dlatego zastanawiam się czy się przyczepią. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś kolekcjonerem :)

I nie zapomnij wziąć dozwolonej ilości alkoholu i papierosów :D

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajki odpuszczam sobie, bo w rodzinie nikt nie pali, ale alkohol wysokowoltażowy oczywiście wezmę  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bios nawet jak nikt nie pali to weź. Na miejscu na pewno opchniesz ^_^  a i celnicy bardziej przychylnym okiem spojrzą. Bardziej jak na "normalnego" ;)  niż podejrzanego  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez fajek? Bez wódki? Na pewno coś konkretniejszego przemyca...

Zrób zasłonę dymną i kup wszystkiego po trochu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam to :P Mieszkam na Podkarpaciu i często jeżdżę do rodziny na Ukrainę. Myślałem o max 5 sztukach. Jeden czasomierz na ręce, a reszta w torbie. Możliwe, że będą z dokumentami, dlatego zastanawiam się czy się przyczepią. 

To chyba loteria - moi znajomi czasem coś mi podrzucają z Ukrainy, bo ziomek ma żonę z Użhorodu. Różnie z ilością - zawsze bez problemu.

Słyszałem historię znajomego zbieracza, że kupił na Ukrainie jakieś stare, stacjonarne sowiety (nie pamiętam czy to były ACzS-1, czy coś innego). Bramki na granicy jak szalone zaświergotały, zrobił się raban i po dłuższej awanturze ich nie przepuścili - chodziło o radioaktywne wypełnienia wskazówek i indeksów. Ponoć je gdzieś rzucił, no bo co robić w takiej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

...

Słyszałem historię znajomego zbieracza, że kupił na Ukrainie jakieś stare, stacjonarne sowiety (nie pamiętam czy to były ACzS-1, czy coś innego). Bramki na granicy jak szalone zaświergotały, zrobił się raban i po dłuższej awanturze ich nie przepuścili - chodziło o radioaktywne wypełnienia wskazówek i indeksów. Ponoć je gdzieś rzucił, no bo co robić w takiej sytuacji.

To już urban legend ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już urban legend ;)

Ano nie do końca Jacku. Sam miałem przygodę że zatrzymano zegar lotniczy Jaeger lecoultre na cle ze względu na promieniowanie i poszedł do utylizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Panowie, wiem że to mało prawdopodobne żeby znaleźć zegarek. Nie zawadzi napisać, może ktoś gdzieś na jakiejś aukcji z Gdańska zauważy.
W środę skradziono mi w autobusie "Stolicznyje". Wiozłem go w szarym pudełku w plecaku i niestety po wyjściu okazało się że plecak został otworzony, a po zegarku zostało tylko wspomnienie. Stolik był w 100% oryginalny z jednolicie żółto kremową tarczą na czarnym skórzanym pasku. Podobnego widział u kris2 w albumie więc pozwolę sobie pożyczyć zdjęcie żeby było wiadomo o jakim modelu mowa.

Zdjęcie z kolekcji kolegi kris2

https://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982/album/AF1QipOMrd2ns_cIQ1J3rANa1Fe6ICfvjewSab34CsX7/AF1QipP2WUlPGk9HGN2DTKWhmYZpg6mq7QYRoR2VXCSL

Edytowane przez Rafał75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, współczuję. Kradzeż zawsze jest przykra. Możliwe, że wyląduje w jakimś lombardzie i niewiele da się zrobić. Nie udowodnisz, że był Twój, a lombard danych nie poda. Chyba, że złodziej taki głupi, że wystawi na olx czy innym allegro. Wtedy można go kupić i umówić się na odbiór. I obić morde ;)

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

...I obić morde ;)

............ i łapy upier.... przy samej d.... !

Będę śledził aukcje ale wątpię by się pojawił bezpośrednio od złodzieja. Pewno szybko gdzieś upłynnił, a ewentualnie odsprzedać będzie chciał nieświadomy nabywca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Najbardziej boli mnie świadomość że mógł go oddać za pół litra byle komu. Pudełko było od jakiegoś współczesnego zegarka, zobaczył w środku "staroć" i się rozczarował. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak pudełko było od nowego a w środku zobaczył "starego trupa" to mógł go wywalić do najbliższego kosza lub przysłowiowo "za płot".

Jak kojarzysz mniej-więcej gdzie to mogło być to chyba warto zrobić rekonesans i się porozglądać. Może też zobaczysz go u kogoś na ręku.

Trzymam kciuki za powodzenie misji i odzyskanie takiego ładnego nabytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd sie biorą Molnie w wersji Regulator? Rozumiem, że są to same przerobione zwykle "unitasy" i pierwotnie nie powstawały takie zegarki? Wiecie gdzie można taką zamówić?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Tak się zastanawiam po co była ta ankieta na temat "Ruskich okazji" i czy coś zmieniła ?

Skoro w większości zamieszczane są "okazje", które okazjami nie są i nawet nie aspirują do tego miana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi