kiniol 2281 #951 Napisano 12 Marca 2018 Napisane, że 8 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #952 Napisano 12 Marca 2018 A Paweł naliczył 6... Z uwagą o powszechności wysokiego standardu w USA w tamtych czasach absolutnie zgadzam się - i w sumie nie martwi mnie to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9142 #953 Napisano 12 Marca 2018 Ogólnie pozycji jest max. 6, do tego temperatura i izochronizm... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #954 Napisano 12 Marca 2018 Wiem Pawle - jestem ostatnim, który chciałby posądzić Ciebie o niekompetencję Szkoda,że na europejskim rynku regulacja tak rzadko była opisywana na mechanizmach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #955 Napisano 12 Marca 2018 I znów się czegoś dowiedziałem 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #956 Napisano 15 Marca 2018 Czy to Zenith ? 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #957 Napisano 15 Marca 2018 Na pewno nie jest to kaliber Zenitha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #958 Napisano 15 Marca 2018 Patent na widoczny balans i nic wiecej nie wiem; 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #959 Napisano 15 Marca 2018 Saxonia - jeśli mnie pamięć nie zawodzi.Płyta 3/4 to dobry trop.No i współpracowali z Zenitem.Generalnie niezłe zegarki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #960 Napisano 15 Marca 2018 Pomożecie Koledzy ? http://zegarkiclub.pl/forum/topic/160299-nidor-prima/ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #961 Napisano 17 Marca 2018 Zapraszam do pożytecznej lektury - dzieło z 1811 roku! Jeśli oczywiście chcecie wiedzieć więcej o chędożeniu zegarka, kolebańcu, głownospole, mnogonach, sztuczkach itd https://polona.pl/item/zbior-wiadomosci-potrzebnych-naprawiaiacemu-takze-i-noszacemu-zegarek,ODcwMTY5/4/#info:metadata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #962 Napisano 17 Marca 2018 Andrzej Masłowski...kiedyś mogłem kupić, ale nie doskoczyłem do ceny. Oferta była za 16 tys... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #963 Napisano 18 Marca 2018 Niestety takich rzeczy łatwo nie zapomina się... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi1986 5 #964 Napisano 25 Marca 2018 Witam serdecznie,poniżej przesyłam moje kieszonki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #965 Napisano 25 Marca 2018 Te srebrne damki ze złotymi akcentami są miłe dla oka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi1986 5 #966 Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) kolejneKopalniane:Lanco, Orator, Cyma, Doxa, Moser, Cortebert,Kolejowe:Lanco, Doxa, Cortebert, Cyma Edytowane 25 Marca 2018 przez Rossi1986 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi1986 5 #967 Napisano 25 Marca 2018 zła godzina na wrzucanie zdjęć zegarków,kiepsko to wygląda i nijak się ma do rzeczywistości,podeślę jeszcze sporo polskich akcentów kieszonkowych i szwajcarskich,niestety aktualnie jest bardzo dużo zegarków na aukcjach z podrabianymi tarczami polskich zegarmistrzów,Grabau, Jeżnacki, Sulikowski, Zegrze, Woroniecki, Gałecki, Pazderski, itd,warto powrzucać zdjęcia,szkoda żeby ludzie przepłacali za podróbki,a niestety gołym okiem widać różnicę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #968 Napisano 25 Marca 2018 Ciekawy zbiór - rozumiem,że mamy sobie coś z tego wybrać Każda pora jest dobra, aby ożywić nasz wątek Wrzucaj pojedyncze, lepsze fotki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2531 #969 Napisano 25 Marca 2018 Wow. Fajny zbiór. Nie masz może jakiejś niepotrzebnej koronki do Corteberta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi1986 5 #970 Napisano 31 Marca 2018 Cześć,niestety nie mam części 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9142 #971 Napisano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Zapraszam do pożytecznej lektury - dzieło z 1811 roku! Jeśli oczywiście chcecie wiedzieć więcej o chędożeniu zegarka, kolebańcu, głownospole, mnogonach, sztuczkach itd https://polona.pl/item/zbior-wiadomosci-potrzebnych-naprawiaiacemu-takze-i-noszacemu-zegarek,ODcwMTY5/4/#info:metadata "Naprawiajacy zegarki, który od natury nie jest obdarzony przemysłem, i niema wiadomości matematycznych" "Zegarmistrzów nieużywających tak dogodnego i pewnego sposobu, lub użyć go zaniedbujących sprawiedliwie partaczami nazwaćby należało" Genialna lektura !!! Warto zauważyć, ze autor bardzo nie lubi zegarków angielskich... ciekawe I jeszcze: "Zegarek czy potrzebuje chędożenia z tego poznać można: ieżeli dawniey regularnie chodził,a teraz nadto pospiesza i codziennie pospieszanie to wzrasta, wtedy czas go chędożyc, a przynajmniey świeżą oliwą napuścić" - co jakiś czas przewija się temat okresowego chędożenia, to tu mamy głos starego mistrza... "Wielu jest w mylney bardzo obawie lub przekonaniu, że zegarmistrz znalazłszy w zegarku dobrą sztuczkę takową wyimuie i na swą korzyśc obraca" "prawda, ze się i naydoskonalszemu trafi zegarmistrzowi, iż mu sztuczka w naprawianiu pęknie" - czuje się podbudowany Naprawdę mi frajdę, Kolego, zrobiłeś od rana ta lekturą - dezięki stokrotne!!! Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #972 Napisano 1 Kwietnia 2018 Pawle, byłeś jednym z tych, o których pomyślałem wrzucając ten link tutaj - dzięki, że to doceniłeś Mnie samemu również sprawia ta lektura (podróż w czasie) wiele radości. Wesołych Świąt wszystkim miłośnikom zegarków kieszonkowych! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #973 Napisano 2 Kwietnia 2018 Bardzo dziękuję za rewelacyjną lekturę. "Wielka tam nadzieia talentów gdzie muzyka uszów nie razi..." "Rzeczą naypierwszą iest przepatrzenie powrotnika czy nie źle lotowany co często trafia się osobliwie w zegarkach Szwaycarskich; niechcą oni dobrze czy nieumieią cyną lotować...." Szwajcarom też się dostało, tylko Paryzkie akuratne. "...Teraz gdy iuż wszystko w zegarku przepatrzone i poprawione zostało zaczynaią się sztuczki chędożyc. ..." Tutaj musiałem przerwać czytanie, przez łzy słabo widzę, nawet patrzenie przez większowidz nie pomogło. 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #974 Napisano 5 Kwietnia 2018 Wiosna, a tutaj cichutko... Szwajcarski hołd dla naszej Marii Skłodowskiej - Radium : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi1986 5 #975 Napisano 5 Kwietnia 2018 Cześć,powrzucałem parę zdjęć w linku poniżej,zapraszam do oglądania http://myvimu.com/collection/47796382 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach