kiniol 2281 #176 Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) No możesz tę "łabędzią szyję" zdemontować, ale Ci dziurrrrrki pozostaną... Możesz w te dziurrrrki wkręcić gwintowane mosiężne zaślepki i przy odrobinie talentu usunąć ten defekt. Edytowane 14 Listopada 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #177 Napisano 14 Listopada 2015 Poważnie mówiąc, ktoś miał pomysł, aby zegarek był precyzyjny i po kilkudziesięciu latach efekt działa - chodzi bardzo dokładnie - więc "szyja" zostaje na swoim miejscu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #178 Napisano 14 Listopada 2015 Poważnie mówiąc, ktoś miał pomysł, aby zegarek był precyzyjny i po kilkudziesięciu latach efekt działa - chodzi bardzo dokładnie - więc "szyja" zostaje na swoim miejscu Łabędzia szyja nie podniosła precyzji zegarka, a tylko jego prestiż, jednak jej zdejmowanie to dla mnie byłby taki sam błąd obecnie, jak jej zakładanie przedtem. Jest to przecież również świadectwo tego co przeszedł zegarek, czyli jego historii. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #179 Napisano 14 Listopada 2015 Absolutna racja! Historię należy szanować i basta! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #180 Napisano 14 Listopada 2015 Dokładnie. Piotr ma racje. W tej chwili zdjecie mechanizmu jest kompletnie nieracjonalne i niczym logicznym nie podyktowane. To jest jego historia i trzeba ją zachować. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelmcstock 27 #181 Napisano 14 Listopada 2015 Jedziemy dalej z kieszonkami Prevotehttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/37616-stary-zegarek-kieszonkowy-prevote/?p=1591259 0 Lubię stare zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #182 Napisano 15 Listopada 2015 Pochwalę się jednym z moich ulubionych zegarków art deco - Chronometre Election 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #183 Napisano 15 Listopada 2015 ... i dodam zagadkowy czasomierz-składak: - tarcza Speciosa- werk Pawła Bure- koperta ze stali, prawdopodobnie robiona na zamówienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #184 Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Mechanizm od Paul Buhre prawdopodobnie. Edytowane 16 Listopada 2015 przez Piotr Ratyński 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #185 Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Trochę ruszę temat... na początku odszczekam (hauhau) to, że stwierdziłem, że na alledrogo można kupić tylko żwirek dla kota... jednak nie Edytowane 20 Listopada 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #186 Napisano 20 Listopada 2015 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #187 Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Stan jest idealny, wygląda na to, że nietknięty ręką hobbysty... aczkolwiek mam wątpliwości co do wskazówek. Sekundnik ma urwaną przeciwwagę. Były jeszcze produkowane z nazwą "Telegraph", koperta wykonana chyba w Rosji, mechanizm Lepine? Edytowane 20 Listopada 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #188 Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Pamiętasz moje pudełko? Nie zrobię zdjęć, bo jestem jak wiesz poza domem, ale leży taki. Niestety, z małym ubytkiem emalii na tarczy. Troszkę większy, mechanizm taki sam. U mnie są też ludwikowskie wskazówki. Edytowane 20 Listopada 2015 przez fibo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #189 Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Taaak, taaak do końca życia nie zapomnę traumy 2 stycznia... Godzinowa wygląda na nieoryginalną gdyż ma przeciętą i mocno rozgiętą piastę.Koperta ma średnicę 60mm. Edytowane 20 Listopada 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #190 Napisano 20 Listopada 2015 Świetny, chyba zacznę przeglądać Allegro. ps. A co było 02 stycznia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #191 Napisano 20 Listopada 2015 Świetny, chyba zacznę przeglądać Allegro. ps. A co było 02 stycznia?Drugiego stycznia kolega zabrał mnie do wielkiego sklepu z zabawkami... I mogłem kupić tylko trzy ... Ale było to wielkie przeżycie, takie którego się nie zapomina...nigdy 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #192 Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Znam ten ból http://toarmsantiques.com Kupiłem tylko dwie strzelby i szablę... Edytowane 20 Listopada 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #193 Napisano 21 Listopada 2015 TELEPHONE bardzo fajny - miałem kiedys podobny też w 60mm kopercie było co trzymać w łapie Rosjanie nigdy się nie rozdrabniali jeśli chodziło o zdobnictwo kruszce czy w całości jakość wyrobów - uwielbiali piękne przedmioty i tak maja do dziś - przepych we wszystkim co kupują (większość jest na pokaz) U mnie dzisiaj coś już pokazywanego ale co tam Zegarek srebrny Perret & fils sygnowany na tarczy Dom Towarowy Ivan Pietrowicz Chlebnikow Trochę wyrobów tej firmy - https://www.google.pl/search?q=Ivan+Khlebnikov&biw=1440&bih=785&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiJ3u_GhKLJAhUE3CwKHSxAByAQsAQIGw# - Ivan Chlebnikow - Znana rosyjska wytwórnia złotnicza i jubilerska , założona przez Iwana Pietrowicza Chlebnikowa, najpierw w Petersburgu, a od 1869/70 w Moskwie, następnie prowadzona przez jego synów, którzy używali tych samych znaków (monogramu ICh oraz znaku imiennego pisanych cyrylicą). Brała udział w licznych wystawach w kraju i zagranicą. Od 1881 r używała tytułu dostawcy dworu i miała prawo do wybijania godła państwowego. Wyroby firmy cieszyły się dużą popularnością i uznaniem, szczególnie za nawiązywanie do tzw. stylu rosyjskiego, zarówno formą naczyń, jak i dekoracją z wykorzystaniem typowych technik jak niello, filigran, emalia. Przedmioty emaliowane Chlebnikowa ceniono przede wszystkim za wyjątkowy dobór barw i bogatą kolorystykę, choć czasami krytykowano je za zbytnią matowość emalii i jej kruchość. Wytwórnia Chlebnikowa została znacjonalizowana w 1918 r. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #194 Napisano 21 Listopada 2015 C.D zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksawery 16 #195 Napisano 21 Listopada 2015 Jak ja Cię nie lubię za te zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #196 Napisano 21 Listopada 2015 Zachęcony tyloma wpisami z zachwytami pozwolę sobie wkleić aktualne zdjęcia zegarka omawianego prawie dwa lata temu Zegarek bambrahttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/99553-zegarek-bambra-dojenie-kr%C3%B3w/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #197 Napisano 21 Listopada 2015 C.D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksawery 16 #198 Napisano 21 Listopada 2015 (edytowane) Ehhhhhhhh... Niektórzy to za nic ludzkie uczucia mają. Edytowane 21 Listopada 2015 przez ksawery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #199 Napisano 21 Listopada 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #200 Napisano 21 Listopada 2015 Bardzo ładny ten Bamber Ale Perret wygrywa! Cudne zegarki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach