Grigoris1 440 #2251 Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) Tym razem mam zagwozdkę - chcę rozwiać swe wątpliwości. Ten werk nosi znamiona wszelkie IWC (wg mnie cal.49, poprzedzający cal. 52) - brak jednak oznaczeń - dlaczego ich brak? Zasadnicza różnica z 52 to tarcza na 2 nóżkach (i oczywiście 2 otwory w werku). Co wy na to? Edytowane 6 Lutego 2021 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 759 #2252 Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) A co za znak jest między kołem naciągowym a kołem bębna czy to nie jest 3S Edytowane 6 Lutego 2021 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2253 Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) To literka "A" jak argentum - identyczna jest na kopercie (tez niestety niesygnowanej). Numeracja werku i koperty zgadzają się z tabelami IWC i wskazują rok 1893. Edytowane 6 Lutego 2021 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5754 #2254 Napisano 6 Lutego 2021 Tutaj taki sam https://allegro.pl/oferta/kieszonkowy-srebrny-zegarek-iwc-wymaga-remontu-10205147635 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2255 Napisano 6 Lutego 2021 Widziałem go - wygląda na divera, bo trochę spędził pod wodą Ale to dokładnie taki sam mechanizm i też niesygnowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2256 Napisano 6 Lutego 2021 Jeśli bez sygnatury, to na rynek UK 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2257 Napisano 7 Lutego 2021 Tak też kombinowałem idąc za np. Peerless (tam jednak była sygnatura). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2258 Napisano 7 Lutego 2021 Anglicy sami sobie kombinowali z sygnaturami... Kupowali dużo zegarków, więc dyktowali warunki... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 759 #2259 Napisano 7 Lutego 2021 16 godzin temu, kiniol napisał: Jeśli bez sygnatury, to na rynek UK Stąd było moje pytanie SSS&co był dużym importerem IWC na wyspy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2260 Napisano 7 Lutego 2021 Nie wiem, czy to dla Was istotne, ale po raz kolejny (wystawiam co rok na Finał WOŚP) mój zegarek kieszonkowy na aukcji pobił rekord - tym razem nawet bardzo Na zdjęciu wygrany zestaw. Gratuluję serdecznie hojnemu zwycięzcy - będąc pod wrażeniem, dodaję do kompletu drugi, srebrny damski (może też się spodoba) - są w podobnym stylu. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #2261 Napisano 9 Lutego 2021 Nowy zakup Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2262 Napisano 9 Lutego 2021 No jaki zacny... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #2263 Napisano 10 Lutego 2021 Forumowy DOMINATOR powrócił z wojaży - dzięki Krzysztof Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2264 Napisano 10 Lutego 2021 (edytowane) Do usług... Szkło, pomimo tego, że nie jest w najlepszej formie, postanowiliśmy pozostawić oryginalne... Koperta jest tylko umyta, pozostawiona bez polerowania... Edytowane 10 Lutego 2021 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3479 #2265 Napisano 10 Lutego 2021 Bardzo słusznie. Świetny zegarek, a plecki to truskawka na torcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #2266 Napisano 10 Lutego 2021 No właśnie - plecki Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2267 Napisano 10 Lutego 2021 No plecki w stanie nieruszanym, ale niestety ślady walki są nie do usunięcia bez szlifowania, a szkoda zabytkowej substancji... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3479 #2268 Napisano 10 Lutego 2021 To wojak, to ślady walki są wskazane. Nieskazitelny wojak, to jak sztabowy pierdzistołek z wypolerowanymi paznokciami i równo ogolony, nic nie wart 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #2269 Napisano 10 Lutego 2021 Święte słowa Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #2270 Napisano 11 Lutego 2021 19 godzin temu, renqien napisał(-a): To wojak, to ślady walki są wskazane. Nieskazitelny wojak, to jak sztabowy pierdzistołek z wypolerowanymi paznokciami i równo ogolony, nic nie wart To nie jest ślad po kuli, czy odłamku. Najpewniej jakiś matoł ordynans podrapał siekierą walczac z kacem. No ale nie wiadomo na 100%. Może ta rysa powstała gdy właściciel osuwał się bez przytomności pod stół po nadmiarowym toaście za piekne kobiety z zamtuza za rogiem. Wojak to wojak, co nam cywilom do tego. 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9193 #2271 Napisano 16 Lutego 2021 Gustav Jacot. Płaski zegarek sprzedany na rynku rosyjskim Ładniutki 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2272 Napisano 16 Lutego 2021 Ładny frakowiec. Mechanizm niesygnowany? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2273 Napisano 16 Lutego 2021 mam taki zegarek sygnowany A. Modro Warszawa... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9193 #2274 Napisano 17 Lutego 2021 14 godzin temu, Grigoris1 napisał(-a): Ładny frakowiec. Mechanizm niesygnowany? Niesygnowany 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 440 #2275 Napisano 18 Lutego 2021 Już dotarł do mnie, więc pokażę taki oto artefakt z połowy XIX wieku: Mechanizm to dla mnie zagadka - podpisał się pod nim mistrz Luigi Bregant z miasta Gorizia, które w tym czasie było w Południowej części Austrii Habsburgów (dziś jest we Włoszech). Na tarczy i mechanizmie nazwisko, numeracja na mechanizmie i deklach zgodna. Ot i taka zagwozdka znad Adriatyku... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach