Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rini2

Mako USA a możliwość zakupu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 
Założyłem już podobny temat w dziale sugestie przed zakupem, lecz nie spotkał się z dużym odzewem. Stwierdziłem więc, że najlepiej będzie spytać fanów tej konkretnej marki. A mianowicie, przeglądając zegarki natrafiłem na mako w edycji USA http://orientwatchusa.com/em6500hd co ciekawe został wyceniony na 225$, czyli taniej niż zwykły mako i ray, a przecież ma szafirowe szkło, lepszą lumę, porządne maskownice bransolety itp... 
I teraz pytanie, czy ktoś się orientuje, czy można ten sikor kupić w innym sklepie prócz oficjalnej strony Orient na Stany Zjednoczone? ;)

Napisałem do orientuhren zapytanie odnośnie możliwości sprowadzenia przez nich tego modelu, ale dostałem tylko propozycję dokupienia moda z superluminovą i szafirem do zwykłego mako/raya :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie osoby Ci nie wystarczyły, więc ile więcej ma napisać, żeby Cię przekonać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Mówiąc krótko: na dzień dzisiejszy nie kupisz nowego egzemplarza na stonie innej niż orientwatchusa, a strona ta nie wyśle tego zegarka poza US.

Na WUS było już kilka ofert używanych.

Nie ślędzę jakoś specjalnie cen mako/ray, ale te zegarki są raczej osiągalne nowe w cenie  ~ USD 150 lub mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo będę przez 1 miesiąc w USA (Seattle) - jakby ktoś chciał to mogę coś przywieźć. 

Ticking away the moments that make up a dull day.

To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 21.10.2015 o 10:57, rini2 napisał(-a):

Witam, 

Założyłem już podobny temat w dziale sugestie przed zakupem, lecz nie spotkał się z dużym odzewem. Stwierdziłem więc, że najlepiej będzie spytać fanów tej konkretnej marki. A mianowicie, przeglądając zegarki natrafiłem na mako w edycji USA http://orientwatchusa.com/em6500hd co ciekawe został wyceniony na 225$, czyli taniej niż zwykły mako i ray, a przecież ma szafirowe szkło, lepszą lumę, porządne maskownice bransolety itp... 

I teraz pytanie, czy ktoś się orientuje, czy można ten sikor kupić w innym sklepie prócz oficjalnej strony Orient na Stany Zjednoczone? ;)

Napisałem do orientuhren zapytanie odnośnie możliwości sprowadzenia przez nich tego modelu, ale dostałem tylko propozycję dokupienia moda z superluminovą i szafirem do zwykłego mako/raya :/

Pokaż więcej  

Nie wiem czy juz kupiles, ale w razie gdyby nie, to powiem, ze da sie go nabyc, tylko trzeba chciec i nie sluchac malkontentow.

Niekoniecznie wpadniesz na 'nowy', ktory nie byl na rece, jednak mozesz trafic na taki, ktory siedzial na nadgarstku, lecz nie zagrzal tam miejsca.

Proponuje ebay. Ten egzemplarz jest w Londynie:

http://www.ebay.co.uk/itm/NEAR-MINT-Blue-Orient-Mako-USA-Sapphire-Automatic-Dive-Watch-EM6500HD-Ray-/231952904609?hash=item36017871a1:g:GCQAAOSwQjZXPiGJ

A to moj (:

IMAG0222.jpg

Ustrzelilem go wlasnie na ebay'u, udalo mi sie zdobyc calkowicie nieuzywany egzemplarz od sprzedawcy zlokalizowanego w Europie.IMAG0224.jpg

Edytowane przez tiktaktok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno dotarł do mnie ORIENT MAKO USA II BLACK zakupiony przez kolegę w stanach w sklepie long island watch:

https://www.longislandwatch.com/Orient_AA0200AB_Mako_USA_II_Dive_Watch_p/aa0200ab.htm

Niestety nie pokochaliśmy się i wracam do seiko (chyba przywyczajenie wygrało), pomimo, ze orient bije seiko pod kątem wykonania i featurów (szafir, pełna bransoleta, hand winding, stop sekunda, 200m WR).

Jeżeli byłby ktoś zainteresowany obejrzeniem to zapraszam na priv - lokalizacja to Wrocław.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco polecam Orient Mako Usa. Mam białą wersję i jest rewelacyjna jako EDC. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Cena dla forumowiczów 2099zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Przez Sierżant Julian
      Na sprzedaż idzie mój San Martin typu SeaQ, podobny do Glashutte, ale w mojej opinii nieco przyjemniej zaprojektowany (no date, bardzo mocna klasycznie zielona luma C3, bezel coin edge). 39 mm licząc bez koronki. Mechanizm Seiko, chód punktualny. Typowe cechy San Martina: szkoło szafirowe, antyrefleks, powierzchnie satynowane, bardzo porządna robota, bransoleta również satynowana, sygnowana, masywna, ogniwa pełne. WR 200 m. W komplecie oryginalne pudełko, dołączone papierki producenta i dwa narzędzia.
      Stan forumowy 8,5/10: lekkie zarysowania od desk-divingu na bransolecie.
      Cena 750 550 pln, paczkomat InPost w cenie.
      Zegarek bardzo fajny, ale mam dwa podobne, niech więc dla odmiany trafi do kogoś, kto go będzie nosił.

• Przez billyhargrove
      Cześć zegarkowicze,

Jak na tle Certina DS Action 43mm wypada Davosa Argonautic? Jakie opinie jeżeli chodzi o jakość wykonania, czy też samą markę? Czy jest coś co w tej cenie konkuruje z tymi dwoma diverami?

Dla kontekstu: Byłem przymierzać swój pierwszy, potencjalny zegarek, Certina DS Action 38mm - okazał się mniejszy niż zakładałem wizualnie na moim 17cm nadgarstku. Przeskoczyłem od razu do mierzenia wersji 43mm - poza lepszą jakością i zapięciem, wizualnie też prezentował się o wiele lepiej. Sprzedawca wiedząc o preferencjach, zasugerował mi przymiarkę zegarka Davosa Argonautic  - zrobił na mnie dosyć dobre wrażenie, na zdjęciach w Internecie nie prezentował się tak dobrze jak na żywo i po chwili rozmowy nawet można było odnieść wrażenie, że całościowo jest o wiele lepszy niż Certina.

Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś może się wypowiedzieć o obu modelach? Czy może jest coś w tym budżecie co może z nimi konkurować? Szukałem opinii na grupach na facebooku i zazwyczaj jeśli ktos miał coś do zarzucenia to fakt, że Davosa próbuje naśladować marki premium. Aktualnie jest 60/40 w stronę Certiny, ale może ktoś z Was pomoże te szalę przechylić, bądź zasugeruje nowego zawodnika.

• Przez enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Cena dla klubowiczów 2299zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Przez Pawel777
      Cześć, 
      Szukam opinii i pomysłu na wyżej wymieniomy zegarek.
      Najbardziej zależało mi, żeby nie był to automat, ponieważ generuje to ciągłe myślenie o rezerwie chodu. 
      Obecnie posiadam Certinę z Powermaticiem 80 oraz Citizena Radio Controlled Eco-drive, który uwielbiam za bezobsługowość.
      Pierwszym modelem, na który byłem zdecydowany był Seiko SFK003J1, ale ten model jest tak źle spasowany, że szkoda gadać...
      Kolor - zielony albo niebieski.
      Obecnie mam na oku 3 modele:
      - https://alpinawatches.com/products/pilot-quartz-worldtimer-1

- https://www.tissotwatches.com/pl-pl/t1208073704100.html

CITIZEN
      MECHANICAL SERIES 8 GMT
      https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek/nb6030-59l?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI27OszO3UiAMVMEBBAh3j9BugEAQYByABEgLb5fD_BwE

Wiem, że Alpina jest w kwarcu, ale obecnie dla mnie, to bardziej plus niż minus. Pytanie czy w jego przypadku więcej nie płaci się za markę, a nie za jakość.
      W grę nie wchodzą używki.
      Jeśli możecie coś poradzić, będę wdzięczny.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.